Šta je novo?

pomoc?

zilijen

Čuven
Učlanjen(a)
21.04.2002
Poena
604
Dugo nisam pratio hardversku scenu, pa posto je doslo vreme da uzmem sebi novi kompjuter, voleo bih da mi se pojasne neke stvari..

Gledao sam specifikaciju neke maticne ploce i video sam da se govori o 800/533 fsbu. O cemu se ovde zapravo radi? Rec je o intelovom chipsetu, pa me interesuje, na koliko bi radio procesor.. bilo koji? Navedite neki primer.. Kakvi su mnozioci za p4? Na koliko radi onda pci, agp ?

Kakav je to dual ddr? O cemu moram da vodim racuna kada kupujem memoriju? Da li da uzmem 2 modula ili jedan, posto mislim da to ima neke veze sa ovim?

cas3? moze li neko da me podseti sta je to i koja je razlika u odnosu na cas2, cas2.5

I jos jedno pitanje.. Kakvo napajanje mi treba za masinu? Da li je dovoljno da imam 300w. Znam da to ima veze sa onim sto cu da kupim, ali recite otprilike.. za obicnu konfiguraciju.

hvala unapred

800/533 FSB su ti eksterne magistrale procesora. Sto veca to bolja. Sada vec ove novije plce podrzavaju 800 MHz magistralu procesora. To su npr. P4 2.4 MHz C serija. Veoma dobri procesori. A sto se tice dual channel memorije poboljsaces karakteristike za nekih tridest posto. Razlike ti je u tome ako imas dvije indeticne plocice koje rade u dual-u onda se kontroler obraca njima dvema u isto vreme. Cas ti je latencz memorija sto manja to bolja. Trebace ti minimalno ne 300W-tno napajanje sa dodatkom od 2x+12V napajanja za P4 procesore.

Nazad
Vrh Dno