Šta je novo?

Pomoc...

Tandzara

Cenjen
Učlanjen(a)
06.10.2011
Poena
154
Kupio sam od jednog od najpoznatijih pc shopova intel i5 2500k,plocu asus p8h67,i memoriju ddr3 kingston 2x2gb na 1333mhz.Imao sam svoju graficku kartu ati radeon sapphire hd6870 i napajanje od 650w hard od 500 giga potpuno prazan.Instalirao sistem x64 win 7 a kasnije probao i sa x32 drajvere od ploce uradio restart instalirao drajvere za graficku kartu ali kada se racunar restartovao kod logon screen-a boja postane crna monitor ne reaguje.Posle instalacije i x32win7 i drajvera sa cd-a i nekih starijih i update-ovanja biosa ploce isti se problem pojavljuje.Racunar sam odneo u servis.Uradili su kao neke testove sve je u redu ali ne moze ati graficka karta i mora da bude nvidia geforce jer ati ne ide sa intelom i asusom i cime god.Ja prodam graficku i kupim geforce evga GTX560 novu donesem veceras kuci i ono isti problem.Krece logon screen pa monitor-no signal i tako 2-3 puta i onda crn ekran.....Receno mi je kako ce sve raditi extra i da ne treba da brinem da se nesto ne poklapa.
Sta da radim??? :crash::crash::crash:

Naravno da je isto, kada intel, amd , nvidia ati i ostale kombinacije moraju da rade...
Prodavaci, serviseri nebitno su iskoristili tvoje ne znanje i napravili majmuna od tebe.
Sad lepo opet u servis, napljuj ih i nek se bakcu sa time..
A ako izvale opet nesto slicno, prvo pitaj ovde.;)
pozz

Jesu napravili majmuna od mene,al sta je tu je.Prvi dan posle praznika idem u servis. :)

Premestio sam memoriju na prva dva slota i ponovo instalirao sistem i drajvere i ucitalo je desktop na nekih 20-ak sekundi.Izasla je notifikacija da kernel mode nije mogao da radi ili tako nesto nisam stigao da procitam opet je puklo.Da nije u tome neki problem?

Testiraj ram, sa jednim stikom od 2gb prvo pa posle sa oba. Jedan verovatno pravi problem, a mozda ne bi bilo lose i neko napajanje da pozajmis cisto da budes siguran i sa te strane.

Zamenio sam naponske kablove sa nekima koje sam dobio uz grafiku.Za sada radi grafika verovatno nije dobijala dovoljno struje preko kablova od napajanja.Mada ne vidim razliku izmedju kablova. :)
HVala svima na odgovorima.

Evo onoga sto nisam stigao da procitam pre menjanja kablova.Sada radi sve kako treba ali nekad dobijam crn ekran a posle sekunde i ovu poruku.
25098938.png

Reinstaliraj drajver za graficku, jos uvek nisi nam rekao koje napajanje imas?

Reinstalirao drajvere probao sam starije i nove.Isto.Bios ploce sam apdejtovao ali nista...

Poslednja izmena:
Druze, moj ti je savet da se vise ne bakces sam oko toga, vec, posto si celu konfiguraciju kupio kod njih, odnesi im lepo racunar na servis i neka ti ga ne vracaju dok ne srede sve probleme. BTW, koji je to "jedan od najpoznatijih PC shopova", ako nije tajna? Pitam, posto sam sokiran beskrupuloznoscu i neprofesionalnoscu sa njihove strane. 'Ladno su ti izvukli pare za novu graficku bez ikakve potrebe...

Probacu i napajanje ako nadjem neko.
Cekam da se zavrse praznici pa cu da ga nosim u servis.Nije tajna :D GIGATRON.
Hvala svima na odgovorima.

Taj LC je sigurno dovoljno star i nema snage, menjaj ga, uzmi neko jače.

E ovako uradio sam kao sto mi je serviser iz Gigatrona rekao da prodam moju grafu i da kupim novu.Uradio i kupio evga gtx 560.Doneo kuci,ne radi,otisao u gigatron pare nece da vrate mora 2-3 dana da se saceka.Lik mi rasklapa komp da vratim komponente i kaze mi da bolje da uzmem pare nego DA SE ONI BAKCU OKO TOGA!!!Dosao posle 5 dana lik me najstrasnije odjebao i rekao mi da me **** napajanje.6dan dosao da bi saznao kako su radili neke testove kao i za proslu graficku i da je sve ispravno.Uglavnom povracaj novca odma posto ne znaju da poprave.Preko 50,000 sam dao za ovih 15-ak dana muvanja od kuce do Gigatrona i obrnuto,da bi me ispaljivali lagali uzimali pare i ostalo.GIGATRON JE NAJGORA FIRMA NA TRZISTU!!!Koliko su samo bezobrazni kad mi je komp bio na servisu to je strasno.A kada sam trebao da kupim sve je bilo ok :) smesak na licu sve ce da radi itd.Ovo je katastrofa i prvo sramota jedne ovolike firme!

Da si se ranije javio sa problemom na forum prosao bi daleko bolje. Ovako, svako iskustvo se placa. Sledeci put prvo ovde pa tek onda u prodavnicu ;)

E ovako uradio sam kao sto mi je serviser iz Gigatrona rekao da prodam moju grafu i da kupim novu.Uradio i kupio evga gtx 560.Doneo kuci,ne radi,otisao u gigatron pare nece da vrate mora 2-3 dana da se saceka.Lik mi rasklapa komp da vratim komponente i kaze mi da bolje da uzmem pare nego DA SE ONI BAKCU OKO TOGA!!!Dosao posle 5 dana lik me najstrasnije odjebao i rekao mi da me **** napajanje.6dan dosao da bi saznao kako su radili neke testove kao i za proslu graficku i da je sve ispravno.Uglavnom povracaj novca odma posto ne znaju da poprave.Preko 50,000 sam dao za ovih 15-ak dana muvanja od kuce do Gigatrona i obrnuto,da bi me ispaljivali lagali uzimali pare i ostalo.GIGATRON JE NAJGORA FIRMA NA TRZISTU!!!Koliko su samo bezobrazni kad mi je komp bio na servisu to je strasno.A kada sam trebao da kupim sve je bilo ok :) smesak na licu sve ce da radi itd.Ovo je katastrofa i prvo sramota jedne ovolike firme!

Bilo bi dobro da je to jedina takva nasa " renomirana firma " sa takvim odnosom prema kupcima ali ima vise takvih nego onih drugih za primer ...

Sve dok drzava stiti velike, mali ga primaju u pedu.
Mada ima i suprotnih situacija.
Bas me juce napusila redovna stranka. Potvrdila kupovinu skupih kertridza koje niko ne kupuje i ja platio unapred dobavljacu, i cekam musteriju koja je u medjuvremenu prelomila da joj to ne treba. I sad ode lova. I kome da pljunem pod prozor :)
Sad imam lexmarkove ink jet kertridze 14 tice koji se ne dopunjavaju a 3000 soma komad i dzaba ce da mi stoje do kontejnera.

Au...Sta se sve desava....
Sto je najgore saznao sam da mi je racunar sedeo u servisu tj u njegovom "cosku" 6-7 dana,pored price da cu im biti kao neki prioritet :D ahahhaha .... Smesno je!:D
Kako god bilo uzeo sam nov komp,bolji nego sve prethodno a cena malo skuplja.Prosao srecan i zadovoljan. :)

A sta si radio sa starim? I gde si uzeo nov?

Meni nesto nije jasno jel su ti oni stavili taj KRS od LC-a na toj konfi il si ga ti uglavio sa starog kompa?

Pa ako je tako onda neka licne greske sam otklanja, a ne da se zali gigatronu... staviti MATOR slab LC na takvu graficku nema smisla (nebitno da li je 8800GT radio OK), jednostavno ako sam sklopis konfiguraciju onda sam i resavaj probleme

taj LC je covek rekao da je kupljen uz 6870 sto mu dodje da ne moze biti stariji od godinu dana, znaci nije mator ..... a sasvim je dovoljan za tu masinu ako se ne OCuje.

taj LC je kod mog drugara terao q6600 OC na 3,4 4850 OC + 7 HDDova (ili 8 bese) i niu jednom nije stucnuo za 5 godina koliko ga je imao .... tako da ..... realno glupa prica, osim ako onaj dres od Nvidije nije krenuo da srce 250W

Nazad
Vrh Dno