Šta je novo?

Pomoc

nikola123

Cenjen
Učlanjen(a)
16.12.2010
Poena
159
Ovako potrebna mi je jedna preporuka. Imam 5750 i kada je oc dodje do nekih 82c u full loadu posle jedno dva tri sata igranja. Pa me zanima jel bi mogao neko da mi preporuci neki ventilator koji bih mogao da prikacim. Naravno da nije nesto preterano skup. I koliko je to ustvari novca. Thx.

imas li vent napred ili pozadi na kucistu?

Mislim da tako gubis garanciju, sve dok je u garanciji nesmes da skidas kuler osim ako ti nekazu drugaciju u prodavnici u kojoj si kupio.

Pa mozes da stavis, sa bocne strane kucista neku 12-icu, da duva u grafiku. To bi trebalo da smanji temperaturu bar za 6-7 stepena. To bi te kostalo nekih 10 eura (zavisi od proizvodjaca).

a mozes i da namestis malo bolji profil hladjenja. instaliraj msi afterburner i podesi grafik za kontrolu venta u odnosu na temperaturu. to ce naravno povecati buku, ali ti to nece smetati u sred akcije.

A koliki je dobitak sa tako overklokovanom grafom - par frejmova !?!

82C........skracuje vek,zasto rizikujes?

Taman to sto ces dati za KVALITENIJI vent BOLJE doplati za jachu grafu i reshen problem.

Ne znam sto ste digli paniku oko temperature. 82c i nije nesto preterano mnogo da sada mora da brine nesto, a kamo li da brine o tome da ce joj skratiti radni vek. To je sasvim ok temperatura. Vazno je da grafika ne pokazuje znakove nestabilnosti. Ako bas insistiras na tome da joj smanjis temperaturu, skini kuler, lepo ga produvaj, zameni pastu, i eto ti ispod 80c temperatura.

Pa nije bas par frejmova. MIslim sa 72 na 82 memory bandwith. Ali reko jel moze da se stavi jos jedan ventilator. Da ne skidam ovaj sa nje. Jer je ovaj na njoj stvarno impresivan. Ali reko jos jedan. Cisto da stavim da duva u nju.

@ Scyter
Niko ovde ne dize paniku ALI karta koja radi na 55C i ona koja radi na 82C ne mogu da zive jednako dugo,TO naravno nije bitno onima koji menjaju grafu tri puta godisnje.

@ nikola123
pa koliko? je tih 10GB bandwitha vishe kad se prevede u frejmove???

@ Scyter
Niko ovde ne dize paniku ALI karta koja radi na 55C i ona koja radi na 82C ne mogu da zive jednako dugo,TO naravno nije bitno onima koji menjaju grafu tri puta godisnje.

@ nikola123
pa koliko? je tih 10GB bandwitha vishe kad se prevede u frejmove???

Pa 10 od prilike :) . Ali to nije bitno. Uglavnom ona kada je na standardnim clockovima ona radi na 75c. A u idile 35. Tako da u nekim igrama znaci. Mada ako je njoj temperatura 75c kada nije occovana onda ovih 82 c i nije valjda mnogo koliko se razumem.

Ma nije to strašna temperatura. Najlakše je da poslušaš scyter-a, skini kuler produvaj ga, zameni termalnu pastu. Instant rešenje a dosta i znači. Moja 4870 je gazila blizu 100C, gtx470 95C. Neće njih temperature ubiti, ako im ne dižeš napon. Više im škodi napon, a naravno najviše ako su mnogo vrele sa visokim naponom. Mada jesu ti visoke temperature. Meni je 5770 išla do 70C max, overklokovana.

Ne znam u cemu je fora to sto polovina forumasa ne stavlja lokaciju odakle je.To bi ustedelo vremena i nepotrebnih pitanja.

@ nikola123
Najjeftinije resenje za skidanje temperature je da skinesh neku 12-ku a moz i 8-cu sa nekog crknutog napajanja i montirash da shiba sa strane na grafu.
Ako si iz NS-a dam ti 8-cu za DZ.

Ne znam u cemu je fora to sto polovina forumasa ne stavlja lokaciju odakle je.To bi ustedelo vremena i nepotrebnih pitanja.

@ nikola123
Najjeftinije resenje za skidanje temperature je da skinesh neku 12-ku a moz i 8-cu sa nekog crknutog napajanja i montirash da shiba sa strane na grafu.
Ako si iz NS-a dam ti 8-cu za DZ.

Nisam iz ns iz Uzica sam, ali u svakom slucaju hvala na ponudi. Hvala vam svima na odgovorima. Mislim da cu naci neko crknuto napajanje pa cu ga namontirati. Posto ne bih nista petljao oko graficke i skidanja kulera jer je ovaj na njoj stvarno veliki, a i ne bih zbog garancije.

Nazad
Vrh Dno