Šta je novo?

Pomoc

Zile_le

Slavan
Učlanjen(a)
08.05.2007
Poena
319
Kod druga na kompu se restartuje win, po nekad je dovoljan samo klik misem i on se restartuje, pokrenem winamp i restartuje se, a nekad se restartuje i po 20 min za redom uopste nece da pokrene win. Reinstalirali smo win i formatirali ceo hard i opet se isto desava, sta je u pitanju ? Prikazuje da nedostaje fajl (na slici). A na prethodnom windowsu je prikazivalo gresku "physical memory is dump" pokusali smo sa drugom memorijom i opet isto. Evo konfiguracije:
Gigabyte GA-K8VT800
RAM Kingston 2*256
CPU AMD Sempron 2800+
Seagate HDD 80 GB
ATI Radeon 9550

Prilozi

• Image083.jpg
    Image083.jpg
    468.8 KB · Pregleda: 75
koji program mi predlazes za testiranje RAM-a i HDD ?

Za memoriju memtest ili gold memory a za HDD SeaTools sa Seagate sajta.

Najverovatnije je problem u memoriji... nije softwarski problem sigurno...

mada me malo zbunjuje to što prikazuje da fali fajl... neznam zbunjen sam....

Poslednja izmena:
Ljudi hvala puno na pomoci, stradalo je jedan slot RAM memorije tako da smo to zamenili i sad radi super ;)

E ovakav problem slican kao sa slike sam video na par racunara u zadnje 2 nedelje, ali uvek nedostaje neki drugi fajl(moram bas zapisati tacno koji fajlovi). Uglavnom fora je u tome sto kad krenem reinstalaciju XP sa sve formatom hard diska, prodje sve OK do prvog restarta masine a posle toga opet isti problem kao da nije radjen format ili rusenje sistema. Jedino resenje koje sam za sad nasao je reset MBR(Master Boot Record) preko alata sa Hirens boot diska i pisanje hard diska na 0 takodje preko nekog alata sa pomenutog diska. Ovo radi ali jako dugo traje(oko 40 minuta treba da se upise hard na 0) pa me zanima da li jeneko pronasao neko jednostavnije resenje za ovaj problem.

Nazad
Vrh Dno