Šta je novo?

Pomoc?

BuleBG

Slavan
Učlanjen(a)
22.03.2005
Poena
304
Drugar mi nudi neki iFriend laptop koji je doneo iz engleske za neke smesne pare.E sad kvaka je to sto mu ne radi cd rom.Dal to moze da se zameni nekako, i dali moze bilo koja koja marka cd roma, posto mi rece da taj laptop koristi neke toshiba delove ili tako nesto.
hvala unapred

Moze bilo koji CD-ROM (mada je glupo da stavljas CD-ROM kad mozes da uzmes polovan Combo za 30-ak eura,a vec od 50-ak eura i DVD-RW) samo naravno da je za pravljen bas za laptop!
Pozdrav ,)

Pa nije baš da može svaki cd da se ubudži pošto neki proizvođači namerno prave atipične slotove i konektore za cd. Trebaš prvo da vidiš kako izgleda spolja tj da li je klasičan pravougaonik ili ima neke useke kao npr. kod ibm-a a onda da vidiš kad ga izvadiš kakvi su mu konektori.

Jel to vazi i za ostale delove?tipa hard i graficku?pozdrav

Hard je univerzalan (2.5") dok graficka se retko gde menja.

OK.I koliko kosta hard od nekih 40-80gb?I jel ima to da se kupi po ovim standarnim radnjama?

Ne znam kako u Srbiji al HDDova ovde ima na svakom cosku. Savrseno su normalni za kupiti kao i 3.5". Cena im je uvek nesto veca nego normalnima.

Sto se CDa tice iz iskustva znam da ne moze da se zameni bilo kojim a originalni cesto kostaju koliko i sam laptop ako ne i vise. Znaci to nije nesto sto se menja svaki dan.
Definitivno NE preporucujem da kupis polovni CD/DVD jel ne znas koliko ce taj da radi. Mozda ga je prethodnik njako pa je eto cudom ziv. Neki modeli imaju vecih problema sa CD uredjejima generalno i to treba proveriti sa nekim ko ima isti laptop.

Kapiram ja to za "polovnjake" ali sta cu kad malo-malo pa citam oglas "prodajem ostatak(delove) laptopa...", a iskren da budem nigde nisam naisao na nove delove, tako da ko god zna gde se bilo sta moze kupiti(posto mi treba i ddr memorija i hard i dvdrom) neka napise
pozdrav

Imam jedan problem akonego moze da mi pomogne!?!Moj drug ima MSI laptop i stvar je u tome sto nikako ne mozemo da igramo igricu(winning Eleven)sa dva dzojstika!!!uvek radi samo jedan!Da li moze neko da pomogne??????

to ti je vjerovatno do podeshavanja u samoj igrici,udji negdje u setings,controllers,i player 1 player 2,tu negdje imash da izaberesh dzojstike pod "player",pored drugog dzojstika cesh u opcijama imati broj dva,ubaci taj dzojstik

to ti je vjerovatno do podeshavanja u samoj igrici,udji negdje u setings,controllers,i player 1 player 2,tu negdje imash da izaberesh dzojstike pod "player",pored drugog dzojstika cesh u opcijama imati broj dva,ubaci taj dzojstik

OK OK hvala sad smo to zabatalili sad cepamo NBA 2003
U svakom slucaju hvala:wave:

Vrh Dno