Šta je novo?

Pomoc!

Sometimes

Čuven
Učlanjen(a)
18.07.2004
Poena
619
1.Sta da radim ako mi padne sistem na laptopu,naravno pun sam raznim VAZNIM podacima,imam jednu particiju?Kako da ih sacuvam,a treba mi nov sistem? (ne mogu da cupam hard i da ga prikljucim na drugi komp)

2.Imam hard koji ima dve particije (C: fat32,D: fat32),C particije mi postala necitljiva (RAW),pao mi je sistem i na njemu su mi extra vazni podaci.

Kojom proceduro da idem da bih povratio podatke?Procitao sam dosta stvari sa foruma i interesujeme da li da ga fortmatiram pa da odna spasavam podatke.

Poslednja izmena:
Prosto i samo bez panike - treba to bootabilni cd - recimo hiren (on ti je najprostiji i za naci i za upotrebu) - googlaj malko.. Za ovakve prilike je lepo imati precopy winxp koji se dize sa cd-dvd-a sa svim potrebnim alatima - ali pijani depresivni Irac - Cika Marfi verovatno je u pravu kad kaze da bas kad ti se tako nesto desi - nemas takav disk :).. Nikako nista ne formatiraj - nema potrebe za tim.. Na hirenu imas program HDD regenerator.. Poteraj njega prvo - on moze da popravi bad sectore zbog kojih ti je c particija RAW .. Ako to ne uspe onda poteraj neki od partition recovery programa (recimo active partition recovery) pa probaj da povratis celu particiju - ovo nekad zna da uspe.. Ako ni to ne pomaze - onda ontrack easyrecoverypro - to bi trebalo da ti resi sve probleme..

NIKAKO NE UPOTREBLJAVAJ NORTON DISK DOCTOR ili slicne dos disk doctore koje imas na tom cd-u jer ondak mozes da se pozdravis sa podatcima!!! Isto tako zaobidji i partition magic fdisk i ostale smart partition programe jer i oni znaju da naprave vise stete nego koristi..

Samo bez panike..

Imam i jos jednog western digitall-a.On je crko do mi je radio komp kod burazera.Kada ga drmam,kao da se nesto otkacilo.Sta da radim sa njim?Experimentisao bih sam.Sredio bih ga,pratio bih uputstva.Neki dokument kada bih nasao o hardovima i da je bas od koristi!!!

Sometimes je napisao(la):
Imam i jos jednog western digitall-a.On je crko do mi je radio komp kod burazera.Kada ga drmam,kao da se nesto otkacilo.Sta da radim sa njim?Experimentisao bih sam.Sredio bih ga,pratio bih uputstva.Neki dokument kada bih nasao o hardovima i da je bas od koristi!!!

tesko da ces naci takav dokumenat....

A sta ce da uradi sa tom DEMO verzijom?

The Spinner je napisao(la):
A sta ce da uradi sa tom DEMO verzijom?
paaaa... kada ovde na forumu bude omoguceno razmenjivanje crack-ova, seriala i nelegalnog softvare-a, ja cu mu iste preporuciti... u to spada i preporuka za Hirens Boot, ko razume shvatice ;)

Nasao sam dosta u literuturi iz cet-a,kompujter biblioteke,nekih starih knjiga,ima svega i svacega.Treba poznavati i osnove elektrotehnike da bi se tako nesto radilo iole ozbiljno.No,vreme je pred nama.Malo sam nervozan po pitnju hardova,do sada mi je crklo bar 2-3 komada,ali se redovno radim backup-om!!

Nazad
Vrh Dno