Šta je novo?

Pomoc! zujanje u sub-u

• Začetnik teme bicemesa
  • Datum pokretanja
B

bicemesa

Guest
imam Logitech X-230 zvuchnike, 2.1 sistem
radi normalno , sam dodje trenutak kada pocne da zuji , odnosno pisti subwoofer...:crash:
ako ih ugasim, pa ih ponovo upalim za koji minut sve je ok...ovo se desava cesto....imam integrisanu zvucnu...ploca mi je abit NF8...da li ima neko neku ideju zasto se ovo desava?inace softver koji koristim je ovaj sto se dobije sa plocom - Nvidia NVmixer

Ako imas garanciju menjaj to,a ako ti je sub. pojacan stalno do daske smanjuj ga pa probaj da slusas tada muziku pa vidi da li onda pisti,ako i tada se isto desava,odnesi u servis ako imas garanciju,a mozda prestane da zeza...AKO SLUSAS GLASNO MUZIKU onda je spulna otisla ili se odmotao zvucnik.Sta da ti kazem vise...Neka pomognu iskusniji ljudi ja sam od nedavno na forumu.pozz.

Pistanje ili zujanje

Bitna razlika je da li zvucnici piste ili zuje.Kod projektovanja audio pojacavaca najbitnija stvar je da taj pojacavac ima sto vece pojacanje i stepen korisnog dejstva a da ne dodje do samo oscilovanja odnosno da postane oscilator.Zato se u samoj koncepciji audio pojacavaca ubacuje negativna povratna sprega koja neda pojacavacu da zaosciluje.Ako ipak cujes brum koji potice od 50Hz (mreza 220v) moguce je da masiste pojacavaca nije kako treba(masa je jako vazna.... duga prica ) da imas neki hladan lem.Licno smatram da ti imas problem sa sirmovanim(oklopljenim)kablovima koji dovode audio sigal sa kompa ili bilo kog izvora.

Savet pokusaj da koristis te zvucnike sa nekim mp3 plejerom ako setada taj problem nejavlja resicemo ga na drugi nacin .

Vrh Dno