Šta je novo?

pomoc! zamrzavanje racunara

Evo ovako...odo sad da iserem a onda i izjedem sve sto sam rekao juce i danas! OPET FREEEZ! upravo sada kada sam krenuo instalaciju win rara...sa hdd-om bez ssd u sistemu...E SAD MI DODJE DA GA IZLUPAM I IZJEDEM CELOG:mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:wall::wall::wall:

Kad ti se dešavaju BSODovi? Kad računar ne radi, odnosno u idle-u?

Kako kad...uglavnom nikakav zahtevan rad...surf...eto sinoc instalacija programa...nema pravila...NAPOMENA - NEMAM BSOD-klasican plavi i sl...vec se samo blokira sve a na ekranu stoji slika i mis i sve...samo nepokretno...ne radi ctrl-alt-del....niti nista sl.

idemo dalje...zamenio sam graficku kartu da vidim da ona nesto ne ebava...sa ssd-om...:S::S:

Kad bi mogao nekako da probas sa drugom plocom :-/ Tipujem da je do nje...

Nazalost nemam drugu...a komsiluk skeptican, pitas nekog da bocnes neku komponentu kod njega samo da vidis jel radi...opaaaaaaaaaaaa:sceptic: kao da cu im spalim...zamisli tek trazim komplet plocu...:banana:

od jutros sljaka sve ok sa ssd-om i starom 5770 grafikom...

menjam stavku po stavku pa dok ne pukne ...ako ne pukne mozda i grafika felericna mada nova...ili drajver **** mada highone kaze po minidumpu da je hardware-ski problem...:smoke:

Sam da napisem da ceo dan komp radi perfektno sa SSD I STAROM grafom...sad ispade na keca da je nova 7790 problem...ili njen drajver 13.12...:p

Mislio sam da si rekao da je ovo pocelo i pre nove grafike? Nebitno, ovo lako moze da bude grafika - da li imas neki dmp u C:\Windows\LiveKernelReports\WATCHDOG? Graficki drajveri se vrte u user-spaceu, i ne bi trebali da obaraju sistem, ali kad ti sve na ekranu zamrzne, kakva korist od toga...

Bojim se da bo MOZDA problem mogao da bude jer sam cesto menjao graficke karte pokusavajuci da spasem staru 5770 - lose flesovan bios, ima tema u ati graficke...Pa se mislim da nije uletela neka prasina i sl mada bi onda trebalo sve radi super sa obe sad...vise ne znam ni sam kad je tacno pocelo sve...pre nove sigurno ali me stara jebavala danima pa sam svasta experimentisao sa raznim kartama dok nisam s**** bios i ostao bez grafe pa kupio novu...

a nemam nista u tom folderu trenutno, a nemam ni folder minidump u windowsu...i ponovicu nijednom mi nije oborem i restartovan win sa BSOD vec samo LEDILO:S:

Necu nista menjam sutra! nocas opet linx i prime i to pustim paralelno! ako i sutra sve ok, ostavljam sve isto samo menjam graficku...ona mi je trenutno pod lupom kao sto je bio i ssd ali ocigledno nije bio uzrok...

HIGHONE, HVALA na trudu sto pratis temu i ako imades jos neku ideju...:wave: Hvala i VUKU iako se vidim bas ne slazete, ali meni je svaki predlog i misljenje dobrodoslo...:wave:

Ovo je hardverski problem. Čipset drajveri ne mogu da se "jašu" sa nečim - zato što su inf fajlovi. RST ti to sigurno ne radi, previše ljudi ga ima instalirano da je drajver bagovit, već bi se znalo za to.
Da li ti je sistem zasad stabilan sa starom kartom?

Stabilan maximalno...Evo sad ga budim posle sleepa od sinoc i pali na keca...nema zasa nikakvih freezova...Ne vadim je ceo dan...a predvece vrcem novu pa da vidimo...PS nemam rst intel, a i koji ce mi...msahci sasvim fino radi, pa ne vidim razlog uopste za rst...

Poslednja izmena:
RST je nesto brzi, i stabilan je. Koje drajvere drzis? Ostali su 13.12? Kad budes vratio staru kartu, preporucujem ti da deinstaliras stare drajvere sa Display Driver Uninstaller/, pa jedan fresh install.

13-12, drajver 12.101.2... uklonio sam stare prvo...par sati je sve ok ali ocekujem zaledjavanje uskoro...

Hmmmmm...Jos uvek ga cekam...zamrzavanje...:trust:

Da ne otvram novu temu..
Imam isti problem,samo nasumicno dodje do zamrzavanja racunara i pocne da piste,suste zvucnici..To mi se desavalo i pre reinstalacije OS-a i sad ponovo...Par dana je bilo sve ok,i danas se to opet pojavilo..

Da ne otvram novu temu..
Imam isti problem,samo nasumicno dodje do zamrzavanja racunara i pocne da piste,suste zvucnici..To mi se desavalo i pre reinstalacije OS-a i sad ponovo...Par dana je bilo sve ok,i danas se to opet pojavilo..

Provjeri prvo RAM, ako imas dva stika izvadi jedan vidi da li radi kako treba, takodje zavisno od ploce i broja mjesta za RAM treba da se vodi racuna o tome kako se popunjavaju.

Ja sam imao ovaj problem 2-3x na novom racunaru, samo sto kod mene proradi posle 2 sekunde, i tako par puta. Kad se to desi racunar nece da se restartuje iz windows-a vec mora preko dugmeta. I dalje ne znam sta je bio 100% uzrocnik, ali sam 80% siguran da je bilo do drajvera za graficku karticu, nvidia je bila u pitanju. Novi drajveri su sve resili.

Izgleda da je i kod mene bio uzrocnik drajver...sada sa nakon svezeg wina instalirao drajver sa asus sajta a ne zadnji sa amd-ovog...Izgleda da se stvarno nisu "JASALI" win i drajveri...evo vec treci dan sve ok...sa novom grafickom...7790...

Eto bas lepo :)
Samo mene "izjahase" kad pomenuh drajere. :d

A sto se tice BSODova, vrlo malo je verovatno da Catalyst izaziva WHEA - grafički drajveri su user-space na novim sistemima i može da dođe do TDRa ili smrzavanja. Ali hardverski error... Nebitno, karta mora da radi i sa novijim Catalystima - možda 13.12 imaju problem sa tvojom kartom, ali ja bih je prvo dobro proverio ...

Drago mi je da nemas vise tih problema, drajveri su cudo :p

Vrh Dno