Šta je novo?

pomoc za promenu procesora !

vasurda

Slavan
Učlanjen(a)
25.02.2008
Poena
301
Imam hp vectra VL800 1.5mhz socet 423, rdram 768mb 800mhz
posto nema nesto procesora za 423 socet nabavio sam adapter za socet 478 kojih ima mnogo vise. Zanima me koji procesor moze kod mene da radi, imace trenutni intel radi na magistrtali 400mhz , kes 256, napon 1.75.
Da li mogu staviti procesor ma 3.0 sa 512 kesa na 800mhz i sa naponom 1.5.
da li ce to raditi a da ne rikne
Bios je zakljucan tako da se naponi ne mogu menjati.

Pozdrav hvala mnogo !

Neće da "rikne" bilo koji S478 procesor u S478 slotu ali može da ne radi.
Nađi nekog Northwood-a, sigurno će da radi.

Znaci nema veze koji je napon na tom Northwood-u ni koja je magistrala, a da li je bolje da uzmem sa magistralom 800, 533 ili 400 na koliko radi sada ovaj moj procesor!

Gotovo da sam siguran da će Northwood B (533) raditi a da Northwood C (800) neće.
Ne bi bilo loše da overiš sajt proizvođača ploče i / ili proizvođača tog adaptera (ASUS?) pa da se što detaljnijije informišeš.
Ali ako nađeš onaj sa 400Mhz magistralom, i ako ti odgovara cena / brzina - onda nema potrebe da se mučiš sa ovim novijim revizijama.

Poslednja izmena:
Ljudi jel ima jos neko da mi moze pomoci, jer sam jos uvek u dilemi da li da narucim(od brata iz DE ) ovaj northwood kao sto rece SuperStarr na magistrali 400mhz ili 533mhz. Da ne cimam ceveka 2 puta i da ne dajem kintu 2 puta !

hvala superstarru !

Podatke o adapteru nemam jer ga je kupio na ebayu i nije mu jos stigao, a o ploci nema nista na HP

Mora da ima na ploči i neka oznaka osim tog HP. Ima makar na nekoj nalapnici.
Nemoj da kupuješ ništa dok ti ne stigne adapter.
Pogledaj oglase na PCBerzi, sigurno ima neki Northwood u opticaju a mož' da bude i ovde na forumu.

Nazad
Vrh Dno