Šta je novo?

Pomoc za povezivanje preko neta

markovski

Slavan
Učlanjen(a)
28.03.2007
Poena
319
Pozdrav svima! Burazer i ja imamo problem oko povezivanja, za igru preko neta. U pitanju je cuveni Age of Empires 2. Obojica imamo adsl telekomov. Kada se u igrici klikne na multiplayer postoje opcije Lan, direct modem conection, direct cable conection, tcp\ip conection...cini mi se da je to sve. E sada ja naravno izaberem tcp\ip i onda stavim na create game. Izadje mi prozor gde pravim igru,biram mape a i izmedju ostalog gde cekam da se prikljuce igraci. Sa druge strane, moj brat isto izabere tcp\ip medjutim ne ide na create vec na show games gde mu trazi komp moju ip adresu. On je ukuca i bleji par sekundi i nista se ne desava! Da li neko zna kako da se povezemo, da li treba nesto da otvorimo u windowsu, da li postoji neka caka? Uostalom kako da proverim koja mi je IP adresa prema svetu,tacnije koja mi je adresa na internetu? Molim vas za pomoc

http://www.ip-adress.com/
Na ovom sajtu možeš da vidiš koja ti je trenutna IP adresa. Pretpostavljam da imaš dinamičku IP adresu, pa će ti se IP menjati s vremena na vreme.
A za ovo ostalo nemam pojma. Pretpostavljam da treba da mu pošalješ svoj trenutni IP ali da ne lupam.
Uostalom koji on IP kuca kod njega kada ti ne znaš koji je tvoj IP?

:wave:

Sa druge strane, moj brat isto izabere tcp\ip medjutim ne ide na create vec na show games gde mu trazi komp moju ip adresu. On je ukuca i bleji par sekundi i nista se ne desava! Da li neko zna kako da se povezemo, da li treba nesto da otvorimo u windowsu, da li postoji neka caka? Uostalom kako da proverim koja mi je IP adresa prema svetu,tacnije koja mi je adresa na internetu? Molim vas za pomoc

moras da otvoris port na ruteru/firewall-u da bi ti game server bio 'vidljiv' na internetu

http://portforward.com/cports.htm
Age of Empires II TCP 2300-2400,47624 UDP 2300-2400

@tixon Hvala za ip address. Ja sam isto nasao preko nekog sajta,tacnije speedtest ali nisam bio siguran da mi je dobra ip.
@boZZaP Pretpostavio sam da mora nesto da se otvara. Ja sam otvorio sebi na modemu(onaj rozi iz telekoma) portove kako bi mi radili torenti brze...valjda znas na sta mislim? E sada me interesuje kako da otvorim te portove za age i da li to znaci da cu izgubiti podesavanja koja sam napravio za torente? Otvarao sam to u modem interfejsu preko lokalne ip adrese (192.168.1.2)i tamo redirektovao. Kako da otvorim to za age i da li mora i brat(pretpostavljam da ne mora posto cu ja biti server)?

Otisao sam na portforward i:

The SmartAX-MT882 will not allow you to forward enough ports, to run Age of Empires II. You should try using the DMZ portion of this router if it is available. Alternatively you can try switching the router to bridged mode. You will need to contact your ISP to switch to bridged mode, so they can make the required changed on their end.

Prosto mi je nemoguce da ne mogu da se povezu i da mora ovo nesto da se budzi sto ja ne znam. Ima li neko ideju?

Poslednja izmena:
VanDu Probavam onaj hamachi sam i provaljujem ga polako. Nego me interesuje da li si probao i da li znas kako da se podesi da ne bi nesto zeznuo? Kapiram da treba i burazer i ja da se ulogujemo na mrezu (koju sam recimo ja napravio) i onda treba da ga vidim na mrezi da je konektovan. E sad kad upalim Age of Empires gde treba da idem da bi se povezali? Na lan ili tcp/ip i koju on adresu da kuca kad hoce da se prikljuci na moj server. Meni je hamachi dodelio kao neku ip adresu(neku njegovu) ali age je ne vidi kao takvu vec onu regularnu windowsovu 192.168.1.3? pomoc

U opcijama igrice treba ići na LAN. Ako tamo nije detektovana Hamachi IP adresa (počinje sa 5), uraditi sledeće: Start->Settings->Network Connection->Advanced->Advanced settings
u sekciji Connections pomerite Hamachi na vrh liste, zatim restartujte računar. Istu proceduru proći i na drugom kompu. Nakon toga bi igrica trebalo da prihvati Hamachi kao primarni mrežni adapter.

Hvala Duskoo pomogao si dosta medjutim fali zavrsni korak. Naime,sve sam odradio pod tvojim uputstvima i pojavila mi se ona ip adresa sto pocinje sa 5 i kad napravim igru posle 10 15 sec moj brat je vidi na lan-u. Klikne join i ceka jedno 20 sek da bi ga na kraju izbacio age sa porukom unable to join game. Znaci napravili smo konekciju vidi se ali ocigledno ima neka mala zackoljica koja zeza celu pricu. Da li imas ideju sta da uradimo?

Izvini na kasnom odgovoru... A vidim da je Dusko sve objasnio... Ako igra vidi Hamachi IP adresu, to bi trebalo biti to. Onda mi samo neki firewall pada na pamet. Posto pretpostavljam da nemas 3rd party firewall, proveri da ti windows nije izblokirao hamachi network adapter. U svakom slucaju ugasi win firewall. Start>Run>services.msc Tu nadji Windows Firewall, desnim na njega, Properties, pa tu udari STOP i izaberi pod Startup Type=Disabled. A ako nije ni to onda je nesto do same igre, jer hamachi treba da prodje kroz sve rutere bez problema, jer to mu i jeste i jedan od namena, da zaobidje probleme koji se inace pojave pri online igranju. Javi sta se desava.

Imam dodatni firewall od NOD-a medjutim dopustio sam hamachi da prolazi kroz firewall-ove i win i nod. Probao sam razlicite verzije igara od age 2 preko mythologija do age 3! Sad cu da probam sa totalnim iskljucivanjem firewall-a prema tvom uputstvu.

Probao sa iskljucenim nodom i iskljucenim wi firewall-om. Da li ovo mora da bude ovako komplikovano? Neka sitnica zeza pa to ti je. Pomagajte

Poslednja izmena:
Onda samo google... Ja sam koristio hamachi kod nekoliko igara, tj. kad drugog nacina za povezivanje nije bilo, i uvek je radio OK. Tipujem da AOE nesto brljavi.

Probao sam neke nove varijante i opet nista. Doduse probao sam sa drugom koji ima vistu i koji je na bgwireless. Igrali smo age2 ali samo kada je on bio server jer u suprotnom on me nije video. Naravno preko hamachija! Posle sam otisao kod brata(sa kojim pokusavam da igram ovo) i igrali smo isto preko hamachija na dva odvojena kompa kod njega koji su vezi samo zato sto koriste isti modem(ruter) za net a nisu lanom povezani ili drugcije i moglo je. Nista mi nije jasno. Help?

Posle sam otisao kod brata(sa kojim pokusavam da igram ovo) i igrali smo isto preko hamachija na dva odvojena kompa kod njega koji su vezi samo zato sto koriste isti modem(ruter) za net a nisu lanom povezani ili drugcije i moglo je. Nista mi nije jasno. Help?

Sto nezovnes nekog na pivo da ti to sredi (a igra tvoju igricu)
Ocigledno je da si ti najveci problem

Vidi sve sto zna neko i sve ljude koje sam zvao su mi rekli sta da radim jer se dovoljno razumem da ih poslusamcak i . Sve zivo sam pokusao, jedino da dignem ponovo sistem ceo i da stavim opet age i da probam mada ne vidim neku sansu u tome. Brat i ja smo igrali kod njega bez otvaranja portova a isti net koriste jer preko istog rutera idu na net on i sestra. Bre poludeo sam ,unajmio sam tim strucnjaka da mi pomognu i opet sipak. Osecam da kad namestim da cu da odigiram jednu i mrs u .....

Ma hamachi ti ne daje c class ip, td. counter ne mozes da igras (osim kad dignes cs server i definises Internet game).
Najbolje rješenje ti je http://openvpn.net, malo je zeznut za podešavanje radis sam ssl ali radi odlično. Medjuostalom i Age kao lan play.

NAMESTIO SAM KONACNO. Doduse Age of Mythology. Empires nisam probao.
Evo kako sam resio: postoji neki bug na AOM koji se kod nekoga desi kod nekoga ne iako je isti izvor instalicije igre. Pisali ljudi o tome na Hamachijevom forumu. Mora da se iskljuci net, pa da se upise u network connections na hamachiju adresa koja pocinje sa 5. sto inace i dodeljuje hamachi. Posle toga (idalje ugasen net i hamachi naravno) upalilti igru i doci do hostovanja(igre naravno). Ako se pojavi adresa sa 5.xxx.xxx.xx(hamachijeva) a ne ona staticna 192.168.1.1 ili kako vec kod koga, onda spustiti igru i upaliti internet, povezati se na hamachiju (naravno da budu svi igraci zeleni). Tek tada se vratiti u igru i poceti sa makljanjem =)))
Jeste malo dosadno ali traje 30 sekundi i zavrsite posao. Meni se proredila kosa dok sam ovo sve nasao i namestio. Sad mi dodje i da ne igram vise jer sam dokazao da moze da se napravi a to mi je bilo bitno...

Ako neko hoce Age of mythology na HAMACHI-ju ime servera je : callimero88

pass : 12345

Ima nas vec 4

pozz

Poslednja izmena:
Vrh Dno