Šta je novo?

Pomoc za overklok

Bachura

Slavan
Učlanjen(a)
12.02.2008
Poena
301
Potreban mi je savet za klokovanje ako je moguce na ploci ASUS P5S-MX SE
Intel pentium dual cpu e2140
NVIDIA GeForce 660LE 256 Mb
2GB memorija
Interesuje me dali je moguc klok na ovoj ploci,posto sam ja probao ali nemogu nikako da podesim parametre ...

Znam da nemogu ali kazem da u biosu nisam nikako mogao da nadjem opciju da ukljucim podesavanja pa ako neko ima istu plocu i zna kako bio bi zahvalan ...

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=155925

procitaj malo forum

ne moze samo dodjes i ocekujes da ti se nacrta kako da odradis
E hvala svima koji su mi pomogli narocito Weasel_-u ...
Sad sam primetio da je ovaj forum bas pravo mesto za nalazenje odgovora na pojedine probleme,jest da nisam dobio odgovor ali bar sam prelisato sve stranice na ovom forumu i bas sam srecan...

Sicky svaka cast matori,nisi mi mnogo pomogao ali hvala ti na odvojenom vremenu da mi bar nesto odgovoris,ti si ponos ovog foruma,hvala jos jednom....

Potreban mi je savet za klokovanje ako je moguce na ploci ASUS P5S-MX SE
Intel pentium dual cpu e2140
NVIDIA GeForce 660LE 256 Mb
2GB memorija
Interesuje me dali je moguc klok na ovoj ploci,posto sam ja probao ali nemogu nikako da podesim parametre ...

Kako mislis probao, reci mi sta si tacno probao da uradis i kako?
Ja imam dosta slicnu konfiguraciju, mimo maticne, meni je asus p5k i overklokovao sam e2140 do 3ghz sa vrlo malo povecanim naponom i posle testa mi je bio stabilan ( SANDRA ), ali nisam smeo da to tako ostavim posto sam onemogucen zbog slabog napajanja i kako je uopste uspio ovaj test sa ovim napajanjem ne znam!
Zato sam pozvao u pomoc ove momke sa foruma da mi kazu smijem li overklokovati do 2.8 a da ne diram napon ( posto se drasticno smanjuje vijek kompletne konfiguracije kada se povecavaju naponi a nemam bas para za mijenjanje pc-a bar jos godinu dve )
Mada sam ja to overklokovao sa programom ai booster koji mi je dosao uz maticnu ali bih vise volio da ga overklokujem ( kad mi stigne napajanje ) sa biosom a ne sa programom, ( jer nisam otkjlucavao bios )mada posle overkloka sa boosterom pogledao sam bios i promenio ga je isto kao da sam ga overklokovao preko biosa.
Kazem ti ovo zato sto sa programom za overklok od gigabit maticne sto sam imao
nije mi nista hteo da mijenja u biosu kao ovaj i odma je hteo da se zamrzne ( pc )
Pa ako ti je dosao slican program uz maticnu trebao si probati, mada sudeci po specifikacijama tvoje maticne ne vjerujem da mozes - smijes nesto mnogo overklokovati ista )

Nazad
Vrh Dno