Šta je novo?

Pomoc za OC , dfi nf4x + Sempron64

zmay

Slavan
Učlanjen(a)
26.04.2006
Poena
330
Imam DFI NF4x i Sempron64 2500 (Palermo) , 512 Hynix DDR400 , LCPower 6550G i ,ako je bitno, 6600Silencer,Maxtor 40GB,WD80GB Sata,DVD,DVD-RW, modem,TV tuner i tako , memorija radi na (2.5,4,4,9)
Naravno , hteo sam da dignem takt procesora na 2,2 bez dizanja napona.
Trebalo bi da moze sa HTT 315 ,memory 133 ,HTT multiplier 3 prema A64Calc.
Spustio sam iz biosa mnozilac na 3 i memoriju na 166 za pocetak i iz windowsa preko clockgen-a dizao na svakih 20sec HTT za 5MHz dok je u pozadini radio Prime95 sa in-place large FFT torture testom i puca na otprilike 230MHz kao i SuperPi???
Sta ne radim dobro , Procitao sam brdo textova , negde sam nasao da treba da premestim sata1,2 na sata3,4 ali opet isto
Da li je PCI clock zakljucan na 33MHz posto opcije za zakjucavanje nema ni u biosu ni u nekom programu?
Nemoguce da je toliko los primerak da nece da radi na 230X7, jedino mozda memorija zeza iako sam je spustio.
Ako moze neki hint , hvala

Pa nije bas jasno, ali hteo si 315 a ne radi ni na 230!?
U svakom slucaju, olabavi memoriju maximalno pa nadji max HTT. A posle testiraj dokle i kako moze RAM ... Imaju ljudi tu kombinaciju, pa na kraju prepisi od nekog.

Ne razumem sto si overklokovao iz Windoza preko clock gena. Lepo odes u BIOS podesis parametre pritisnes F10...Podesi HTT na 315, memoriju na 133, HTT multiplier na 3x i to mora da radi u 95% slucajeva ;)
BTW mnogo su ti labavi ti parametri za memoriju, morala bi da radi na 2.5-3-3-7 ako ne i jace.

iako imam istu kombinaciju procesora i ploce, josh nisam stigao da se ozbilnjo pozabavim overclockom.

za sada sam samo ischitavao prethodne postove na forumu i negde sam naleteo (mislim u nekom od Miskovih postova) da NF4x Infinity loshe automatska setovanja memorije, tj .da moraju ruchno da se unesu vrednosti.

ja sam samo stavio HTT na 250, memoriju na 166 i multiplier na 3x i prilikom dizanja dobio sam Semprona 2.8 na 2GHz, dok mi za memoriju stoji DDR 333MHz. nisam dirao napone.

@eatmyshorts probacu tvoja setovanja, chisto da vidim kako to radi...

IzNoGooD je napisao(la):
...za sada sam samo ischitavao prethodne postove na forumu i negde sam naleteo (mislim u nekom od Miskovih postova) da NF4x Infinity loshe automatska setovanja memorije, tj .da moraju ruchno da se unesu vrednosti...
Tako je, vecina problema sa ovom kombinacijom je rezultat lose/pogresno setovanih memorijskih parametara.

Stavio sam u biosu memoriju na 150 2.5,3,3,7 ; HTT na 290 , multiplier na 3 i radi na 2GHz:) . Bios je na auto podesavanjima stavio RAM na 2.5,4,4,9 pa zato verovatno nije ni hteo ni da pokaze IRQ tabelu i posle da digne win.
Malo sam podgrevao procesor sa prime95 i temp nije presla 45 a nije ni puko pa cu ga muciti jos koji sat,dan .
hvala puno

jel moze neko da napise detaljno za DFI NF4x podesavanja memorije u BIOSu za svaku vrednost pojedinacno?

nemam vremena da sve iscitam sto bi trebalo, a i nemam zivaca da budem iskren.

znaci: zelim da izvucem oko 2.4 GHz za moj Sempron 2800+ bez dizanja napona, i da pristojno radi... memoria je DDR 512MB DRAM, 400MHz takeMS CL2.5, 32Mx8

IzNoGooD je napisao(la):
nemam vremena da sve iscitam sto bi trebalo, a i nemam zivaca da budem iskren.

A zasto mislis da ja imam zivaca da ti to pisem, upotrebi search.

Što kupujete DFI kada vas mrzi ili se bojite da čačkate po BIOS-u?
Kupujte ASRock. Ima 10 opcija za OC i to je to. ;)

Misko je napisao(la):
A zasto mislis da ja imam zivaca da ti to pisem, upotrebi search.

izvinjavam se.. nisam hteo da ispadne da sam drkadzhija ili tako nesto.

jednostavno, prvi put imam mashinu za overclock a poznajem samo neku opshtu teoriju overclocka. mislio sam da mi samo neko prepise svoja podesavanja iz BIOSa ... nishta vishe.

Evo trenutnih setovanja, slobodan sam za sve komentare...

Prilozi

• IzNoGooD.JPG
    IzNoGooD.JPG
    32.8 KB · Pregleda: 109
  • IzNoGooD CPU.JPG
    IzNoGooD CPU.JPG
    44.2 KB · Pregleda: 100
To ti je skroz ok.

eatmyshorts je napisao(la):
To ti je skroz ok.

Slazem se. Aj postuj sliku i iz A64Info, poshto u njemu ima vishe podeshavanja za memoriju. :wave:

Rax13 je napisao(la):
Slazem se. Aj postuj sliku i iz A64Info, poshto u njemu ima vishe podeshavanja za memoriju. :wave:

izvoli... mada mi se chini ko da je otvaranje novih programa kilavije...

Prilozi

• a64info - IzNoGooD.JPG
    a64info - IzNoGooD.JPG
    77.8 KB · Pregleda: 86
za oc treba puno strpljenja, ja sam skoro mesec dana probao razne kombinacije. princip je sledeci: koristi serch, bios podesi na osnovu tudjih iskustava (bar u pocetku), nf4x i sempa su odlicna kombinacija. prava je steta da rade na defaultu. evo mojih podesavanja pa malo uporedjuj ( memorija je kingston pc 3200)

Prilozi

• !!!!! 2600cpu mem 260.png
    !!!!! 2600cpu mem 260.png
    34.5 KB · Pregleda: 84
@Zoka?

jel su ti ovo podeshavanja za svaki dan?
da li si menjao napone?

to su podesavanja sa jednim mem. modulom ( koliko vidim ti imas jedan).
Ucpu=1.475v; Umem=2.7v. inace imam dva modula (512 kingston) u attachu su podesavanja za svaki dan, primetices da je brzina mem. nesto sporija sa dva modula 261->236.
btw. u digitalu br. 51 imas odlicno objasnjen postupak oc. semprona
btw.2 posle svakog podesavanja obavezno izvrti prime bar 10 sati (tek tad si siguran da je sve ok).:wave:

Prilozi

• dva mod..png
    dva mod..png
    34.7 KB · Pregleda: 60
Elem, kuda dalje? Memorija neće na 1T, Prime puca posle 30-ak sekundi, na 2T je stabilno.

Prilozi

• Info.jpg
    Info.jpg
    63 KB · Pregleda: 162
Mislim da ti je to OK, kod mene su ista podešavanja kao kod tebe,malo me memorija ebe;)

Santa je napisao(la):
Elem, kuda dalje? Memorija neće na 1T, Prime puca posle 30-ak sekundi, na 2T je stabilno.

Jesi probao da povecas napon memorije. Moj Kingston nece da radi bas stabilno ni na 433 pri default naponu i 3-3-3-8 latencijama, ali kada povecam napon na 2.8V radi dobro i na 480 MHz sa istim latencijama ;) Naravno sve na 1T.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno