Šta je novo?

Pomoc za kupovinu memorije

samo partizan

Cenjen
Učlanjen(a)
14.02.2011
Poena
154
Imam plocu Biostar TA790GXB3 i imam memoriju Kingston 2GB DDR3 1333.E sad jel bi bilo pozeljno kupiti istu marku sa istom brzinom kako bi sve funkcionisalo kako treba ili mogu i da uzmem sa nesto vecom brzinom 1600 naprimer.

mozes uzeti i sa vecom brzinom ali ces brzinu obe setovat zajedno pa ces verovatno biti ogranicen na 1333 ili na ko zna mozda se taj kingston 1333 dobro OC-je pa bi mozda i radila na 1600..
probleme sa kompatibiulnuscu mozes imati ali je to na naovijim plocama marginalizovano

Možeš da uzmeš i memoriju na 1600 samo pitanje je da li ćeš uspeti da nateraš ovu prethodnu memoriju da radi na 1600.

Slusaj druze,najbolje da uzmes istu memoriju,iste brzine,i istog proizvodjaca,kako bi dobio rad u dual chanellu,tada radi sve duplo brze,to ti je moj savet,ja sam tako stavio kod mene dve kingston ddr3 1333 mhz u dual chanellu :)

Slusaj druze,najbolje da uzmes istu memoriju,iste brzine,i istog proizvodjaca,kako bi dobio rad u dual chanellu,tada radi sve duplo brze,to ti je moj savet,ja sam tako stavio kod mene dve kingston ddr3 1333 mhz u dual chanellu :)

+1 za istu memoriju & Dual Channel.

Dobar ti je savet, ali u realnom radu to nikako nije duplo brze ;)

Kupio sam istu memoriju kao i sto imam da nebi pravilo neke razlike.e sad jel isto ako je stavim odma pored te sto sam imao ili u 3-4 slot posto vidim da su mi 1-2 jedne boje,a3-4druge boje jel to ima neke veze kako ce raditi inace ploca je Biostar TA790GXB3

radi ti duplo brze zbog vise rama a ne dual channela..on donosi mozda 2-3 % ubrzanja..neprimetno..

Kupio sam istu memoriju kao i sto imam da nebi pravilo neke razlike.e sad jel isto ako je stavim odma pored te sto sam imao ili u 3-4 slot posto vidim da su mi 1-2 jedne boje,a3-4druge boje jel to ima neke veze kako ce raditi inace ploca je Biostar TA790GXB3

Pise u uputstvu od ploce koje memorije u kojoj kombinaciji rade u Dual Channel-u :rtfm:

Ljudi hteo bih da vas pitam,posto je os 32 bit.ogranicen na 3.25,zbog cega ljudi kupuju 4gb rama? Znaci mene interesuje da li ce mi os podjednako isto raditi ako stavim(kupim) 3gb rama s obzirom da ne vidi preko toga? Ja sam mislio da ubacim 64bit os.ali kada sam cuo da neke igrice nece raditi.(i da fale neki drajveri) onda sam odustao. I da li je tacno da su igrice duplo zahtevnije ako se koristi 64 bit? I da li moze da radi kao dual ram.ako bi stavio jednu od 2gb i jednu od 1gb.istog proizvodjaca i iste brzine? inace planiram da inst. windows 7 ultimate 32bit.

instaliraj 64 bit i ne brini se za igre i frajvere ;)
i nije tacno da su igrice duplo zahtevnije na 64 bit..

E hvala ti puno,jer greota da ne iskoristim sistem 64bit na hardver koji je pravljen za to...

radi ti duplo brze zbog vise rama a ne dual channela..on donosi mozda 2-3 % ubrzanja..neprimetno..
Da. Memorija ne radi brže ako je u dual-chanel modu. Da se nešto dobija, dobija se. A to nešto je maximalni teoretski transfer rate - koji se na taj način duplira i koji jeste vrlo zgodna stvar :]

Poslednja izmena:
prodaj sad tu koju imas, i kupi 2x2 neke nove na 1600.

Vrh Dno