Šta je novo?

Pomoc za konvertovanje !

• Začetnik teme Začetnik teme OCz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

OCz

Slavan
VIP član
Učlanjen(a)
25.11.2007
Poena
440
Ovako, skinuo sam par koncerata i svi su u AVI formatu.
Sad, ono sto ja zelim je da ih stavim u sto bolji moguci format, a interesuje me kvalitet slike.
I posto ovo nisam ni radio uopste ( par puta skinem sa neta koji god nadjem program pa cisto za 1-2 spota idt..)
Imam par pitanja,

Koji program da koristim za konverovtanje iz AVI,MPEG idt..u koji format ? ( koji ima sto bolji kvalitet i cime ga pustam ? )
Takodje, koje bi trebao da skinem kodeke za sta kog koji program preporucite.

Znaci, sa cime i u koj format za sto bolji kvalitet slike.
Hvala.

Iz mog iskustva: kvalitet slike nece moci da ti se poboljsha, ako ga ponovo kompresujesh u neki novi format moze samo da se znachajno pogorsha. U najboljem sluchaju Nero Vision (ili shta god za pravljenje dvd-a) sa nekom vrlo blagom mpeg2 (dvd) kompresijom i rezi to na dvd.

Ma ne, ne treba mi da ga stavim na DVD, drzim sve na HDD-u, trenutno i nemam DVD 😀
Samo sam hteo da ga prebacim iz AVI u neki drugi format, pa onda onaj koji bi bio najbolji tj. da ne izgubim kvalitet slike ili da eventualno dobijem :trust: 🙂
Ulgavnom, stavio sam ga za sada u MPEG pa cu da vidim jos malo na netu dal mi se isplati da nesto drugo radim sa njime ili samo da ostavim kako jeste, hvala sve jedno 🙂

Najbolji format je onaj koji možeš da pustiš 😀
Bilo kakva konverzija može samo da dovede do gubitka kvaliteta, nikako obrnuto.

Ma ne, ne treba mi da ga stavim na DVD, drzim sve na HDD-u, trenutno i nemam DVD 😀

Q6600 a nemash DVD :d
Anywayz, ja najchesce koristim xvid za kompresiju jer moze da odrzi dosta visoku rezoluciju, pa i na 19"+ monitoru moze da se gleda. Ako se odluchish za divx, obavezno koristi Dr.Divx (najnoviji sa Divx 6 kodekom) za kompresiju jer on, po meni, daje najbolji kvalitet slike po MB. Baci pogled i na HuffYuv kodek, ovde imash poredjenje sa divx-om:
http://www.100fps.com/file_sizes_of_lossless_compression.htm
U svakom sluchaju original je najbolji, ako ti prostor nije problem drzi te koncerte kao Avi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno