Šta je novo?

Pomoc za izbor Xigmatek CPU cooler-a.

Xandar

Cenjen
Učlanjen(a)
10.11.2010
Poena
170
Pozdrav svim bencherima.
Odlucio sam da zamenim napokon stock kuler na core2duo e6400 i na osnovu performansi , dostupnosti i ogranicenog budgeta sveo sam izbor na XIgmatek proizvode medjutim zaista je tesko napraviti konacan izbor jer svi su isti a "nisu" isti sto se tice performansi.
1. Xigmatek Balder SD1283 (ima jedini od njih opciju za push/pull , 2 ventilatora , mada neznam kako bi ukopco 2 , sobzirom da imam 1 ulaz za case cooler koji je iskoristen i 1 za cpu , slican ceni dark knight-u, niklovan)

Heat Sink Base Material H.D.T. (Heat-pipes Direct Touch)
Fin Material Aluminum Alloy
Heat-pipe SPEC Φ8mm
Q´ty 3 pcs.
Fan Dimension
120(W) x 120(H) x 25(D) mm
Voltage Rating 12V
Speed 1000~2200 R.P.M.
Bearing Type Long Life Bearing
Air Flow 89.45 CFM (Max.)
Air Pressure 4.1 mmH2O (Max.)
Life Expectance 50,000 hrs
Noise Level 28 dBA (Max.)
Available color 4 white LED
Connector 4 Pin with PWM
Mounting system, Spring-Screw and consolidate back plate

2. Xigmatek DarkKnight ( nema opciju za push pull,niklovan, slicna cena balderu)

Heat Sink Base Material H.D.T. (Heat-pipes Direct Touch)
Fin Material Aluminum Alloy
Heat-pipe SPEC Φ8mm
Q´ty 3 pcs.
Fan Dimension 120(W) x 120(H) x 25(D) mm
Voltage Rating 12V
Speed 1000~2200 R.P.M.
Bearing Type Long Life Bearing
Air Flow
89.45 CFM (Max.)
Air Pressure 4.1 mmH2O (Max.)
Life Expectance 50,000 hrs
Noise Level 30.1 dBA (Max.)
Available color 4 white LED
Connector 4 Pin with PWM
Back plate and Spring screw

i 3. Xigmatek HDT-S1283 (najjeftiniji model, nema push pull, nema dodatni sloj nikla na cevi zbog cega neki kazu da i bolje hladi,generalno isti modeli sem sto su gornja 2 ulepsana i verovatno sa boljim fun-ovima)

Heat Sink Material Aluminum Alloy
Heat-pipe Φ8 x 3
Fan Dimension 120(W) x 120(H) x 25(D) mm
Voltage Rating 12V
Speed 800~1500 R.P.M.
Bearing Type HYPRO Bearing
Air Flow 56.3 CFM
Air Pressure 1.57 mmH2O
Life Expectance 40,000 hrs
Noise Level 16~24 dBA
Connector 4 Pin with PWM
3 in 1 application: LGA775 push-pin / K8 & AM2 tool-less clip.

Kao sto sam vec naveo s'obzirom da imam samo jedan case fun i to 8cu on back koja izduvava jer maticna ima samo 1 ulaz , da je cpu dual, i da je glavna svrha menjanja CPU coolera overclock (i sto mu je ~50stepeni idle sad, jezivo znam ) sta mislite koji bi vise odgovarao mojim potrebama ako iz prilozenog mozete zakljuciti ili pak imate iskustva sa istim.I ako vec mogu 1 case cooler da li je bolje da bude INtake ili da IZduvava? (najbolje da moddujem al vremena se nema :( )

/benchmark novajlija off :)

Poslednja izmena:
E da i koje napajanje za moju machinu bi preporucili u rangu ~50eura , kapiram nesto od 450w-550w netreba vise. Ovaj eBox sto imam nikad cuo za njega :)

Balder je realno najbolji, a u slicnoj ceni imas i Alpenfohn Brocken koji je mozda jos bolji.
Mislim doduse da bi za tvoj CPU dovoljan bio i Scorpion (S1283). Ne znam do koliko si planirao da ga vozas :crash:

Sto se napajanja tice, dobar izbor, a da nije overkill je AXP od 500W koji je prilicno tih, pouzdan i moze da potera i neku jacu grafiku.

Hvala na odgovoru.
Pa za 24/7 bi ga klokno , tako da nebi iso dalje od 3,2.A i zbog slabog air flow u kucistu. Da cuo sam za AXP da su prilicno dobra napajanja , hvala na predlogu izgleda idealno za moju namenu. A reci mi ako bi uzo Scorpion jel bi trebo neki jaci fun ili je i stock dovoljan ?
Moj prvi izbor je bio Mugen 2 al izgleda da je bas nestao sa trzista kod nas , ai na oglasima ga nema .

Poslednja izmena:
Xigmatek Gaia SD1283 (uz njega dobiješ kačenje za sve trenutno postojeće sokete a radi extra).

Xigmatek Gaia SD1283 (uz njega dobiješ kačenje za sve trenutno postojeće sokete a radi extra).
Taj je bio na listi posle Mugen-a ali nema out of stock !
Uzeh Dark Knight evo sad treba da ga stavjam , reko push/pull i Balder tesko da cu iskoristim . Arctic silver isto uzo za 985 dindzi .
Zeznuh se sa ovim mediciniskim benzinom (da ne pominjem sto mi sestra htjela utec iz stana zbog istog :smoke: ) sad procitah na arctic sajtu kako nikakva vrsta benzina se ne preporucuje za ciscenje sa AS5. Kako kazu :
NEVER use any petroleum based cleaners on the surface of a metal cap or heatsink. The oil, which is engineered to not evaporate, will fill the microscopic valleys in the metal and significantly reduce the effectiveness of any subsequently applied thermal
compound.

Sto se napajanja tice, dobar izbor, a da nije overkill je AXP od 500W koji je prilicno tih, pouzdan i moze da potera i neku jacu grafiku.
Reko da se zaletim po napajanje juce al se sjetih da mi rece ortak da uzmem sa molex konektorom kako bi prispojio koji cooler , s'obzirom da mi ploca podrzava samo 1 fun.Pa me zanima jel ima ovo 4pin-ski Molex (proverio specif nigdje nepise molex :) )

Poslednja izmena:
Ako sumnjas da ti je sto god benzina zaostalo, isperi povrsinu 96%-nim alkoholom i osusi.

Taj je bio na listi posle Mugen-a ali nema out of stock !
Uzeh Dark Knight evo sad treba da ga stavjam , reko push/pull i Balder tesko da cu iskoristim . Arctic silver isto uzo za 985 dindzi .
Zeznuh se sa ovim mediciniskim benzinom (da ne pominjem sto mi sestra htjela utec iz stana zbog istog :smoke: ) sad procitah na arctic sajtu kako nikakva vrsta benzina se ne preporucuje za ciscenje sa AS5. Kako kazu :
NEVER use any petroleum based cleaners on the surface of a metal cap or heatsink. The oil, which is engineered to not evaporate, will fill the microscopic valleys in the metal and significantly reduce the effectiveness of any subsequently applied thermal
compound.

Reko da se zaletim po napajanje juce al se sjetih da mi rece ortak da uzmem sa molex konektorom kako bi prispojio koji cooler , s'obzirom da mi ploca podrzava samo 1 fun.Pa me zanima jel ima ovo 4pin-ski Molex (proverio specif nigdje nepise molex :) )

ako si mislio na molex konektor na napajanju ima ga svako napajanje vise komada:http://en.wikipedia.org/wiki/Molex

ili si mislio na ventilatore mozda ? oni koji imaju na sebi molex konektor imaju i konektor koji se kaci na odgovarajuce mesto na ploci.

nego proveri ti lepo plocu, cisto sumnjam da ima samo jedan konektor za fan

ako si mislio na molex konektor na napajanju ima ga svako napajanje vise komada:http://en.wikipedia.org/wiki/Molex

ili si mislio na ventilatore mozda ? oni koji imaju na sebi molex konektor imaju i konektor koji se kaci na odgovarajuce mesto na ploci.

nego proveri ti lepo plocu, cisto sumnjam da ima samo jedan konektor za fan

Ma sto posto 1 konektor za fan , u pitanju je Rev.1 doticne ploce i ona ima samo 1 za case fun i 1 za cpu fan . Zato mi treba neka improvizacija , preko molex-a recimo :)
Mislio sam neki kuler sto ima molex konektor , 12ica po mogucnosti.

Sto se tice Dark Knight-a , ocistio sve alkoholom posle benzole . al 45-47 idle malo mnogo iako AS5 posle 200sati je optimalna. Cudna stvar mi je sto fan ne prelazi 700RPM-a na CPU Oo, mora da ga psu ograniceva neznam sta drugo moze biti .

Ma sto posto 1 konektor za fan , u pitanju je Rev.1 doticne ploce i ona ima samo 1 za case fun i 1 za cpu fan . Zato mi treba neka improvizacija , preko molex-a recimo :)
Mislio sam neki kuler sto ima molex konektor , 12ica po mogucnosti.

ja uzeo chieftec 12cm ventove za ispod 200din imaju i molex i mali beli za plocu :)

Uzeh 2x Xcilence , komp posto necujan , a i kineza od PSU- smo zamjenili . Xilence neznam dal ima bolji best buy kod nas. Samo se hdd sad cuje :-devil-:

Vrh Dno