Šta je novo?

Pomoc za Gigabyte 7VAX

Učlanjen(a)
17.11.2002
Poena
604
Imam plocu Gigabyte 7VAX (kupljena je pre 7-8 dana) sa CPU AthlonXP 2100+ 256MB Rama (333 Kingston), verzija BIOSA na ploci je F7 (sa ovom verzijom je kupljena). Problem je u tome da kada ugasim kompjuter mis (opticki) i dalje radi tj.svetli sve dok ne iskljucim utikac iz zida, kada ponovo ukljucim utikac u zidu ponovo proradi mis, kao i tastatura koja samo natrenutak zasvetli (led-diode na tastaturi), inace mis ostaje stalno aktivan kad god je komjuter samo ukljucen u zidu.
Dali postoji u BIOSU neko podesavanje koje mi je promaklo ili stali je vec.

pa mis ne bi trebalo da svetli,za tastaturu je normalno.

Pazi imam bolju verziju te ploce VAXP ali su skoro isti ***** e mis i meni svetli jer pogana ploca ima u biosu da moze da se ukljuci i na klik misa i na kucanje po tastaturi. E sad problem je u tome sto ako iskljucis misa da svetli onda neces vise ni moci da palis komp preko tastature znas ono tipa stisnes neko dugme pa ti se komp upali.(kao da to nekom i neophodno treba), e a misu nista ne smeta ako ostane upaljen (sema ako te ne nervira)!!!!!!!!!!!!

Ista stvar mi se desavala na GA-7VTXE+, na jednom Asus-u na poslu a sada i na Abitu. Ne sekiraj se, posle nekog vremena prestanes da primecujes :) Misonja je Logitech BJ69.

Znaci svetlanje misa kada je komjuter ugasen nesmeta i ta stvar se desava. ali kako sam shvatio da ipak moze da se iskljuci da ne svetli, stim sto racunar necemo moci da upalimo preko tastature. Pa koja je to tacno opcija u BIOS-u ?

Ukljuci mis na USB, pobogu....

Na VAX moze i tastatura i mis posebno da se setuju u vezi paljenja masine, tako da nisu vezane srecke, kao kod Asusa, bar nekih.

"Problem" optickog misa koji svetli nije u vezi sa plocom koju imas! S obzirom da nema prekidac kojim bi misa iskljucio moraces da se naviknes na jos jednu LE diodu koja sija dok ti spavas.
Igrao sam se sa wireless optickim misem, koji cim ubacis baterije krece da besomucno osvetljava sobu, a da pritom nisam ni prisao racunaru a kamoli ista prikljucivao. Princip je taj da se mis posle izvesnog vremena (manje od minuta) nekoriscenja (kliktanje i/ili pomeranje) delimicno iskljuci i samo povremeno proveri da li se situacija "pod nogama" promenila ako nije nastavlja sa hibernacijom ako jeste pali svoj "reflektor" i radi normalno punim gasom. Ako ga ostavite duze da miruje, onda odlazi na pocinak iz koga se budi samo klikom na jedan od tastera.

Opcija tacno me mrzi da gledam ali zdravim razumom doci ces do nje nesto kao power on: pa sad mouse-keyboard to stavi na disabled i vola
Mis ne svetli ali nemas zadovoljstvo Paljenja kompa na pritisak svog imena ili slicno............type; (D)

neznam koji OS imate ali npr u WinXP i W2k u Device Manager->mice->propertis od HID-compliant mouse,ili logitech.... ->"Allow the computer to turn off this device to save power" cekirajte tu opciju i to bi trebalo da Vam resi probleme.. meni barem jeste ..
poz
Bane :cool:
p.s.
a moze i u biosu preko gore navedenih nacina a i GA 7VAX ima koliko se secam posebno za tastaruru posebno za misa opciju ...

za GA-7VAX ne znam ali kod mene na VAXP su opcije zajedno

Vrh Dno