Šta je novo?

Pomoc za ekran , plazma TV

dkecman

Cenjen
Učlanjen(a)
12.11.2015
Poena
160
Jel zna neko sta je sa ovim ekranom , na ekranu gore levo u pozadini ocrtan znak FOX i po sredini TXT , znaci ovo na slici plavkasto - zeleno , jel to nisu mrtvi pixeli ?
Jel ima nade za ovaj ekran ? U pitanju je Panasonic plazma 7 godina stara.
Hvala svima.

Prilozi

• IMAG0066.jpg
    IMAG0066.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 122
  • IMAG0063.jpg
    IMAG0063.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 124
Klasican burnin na plazmi od logo-a kanala. Odvrti kakav video za skidanje burnin-a.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jel znas gde mogu da nadjem dobar video za to ? Ja sam skinuo neki sa youtube-a i izvrteo 5-6 puta i ne vidim neko poboljsanje , da li to uopste moze da se namesti ?
Hvala.

Računaj da nekad treba 10-ak i više sati da se vrti video, da bi imalo efekta. Meni je bio problem sa logom od national geographic-a, jer je ostala žuta fleka, a skinula se tek nakon pola godine ne gledanja televizije, odnosno gledanja video materijala bez statičnih delova.

Jel ne postoji drugi nacin , neka popravka ako se isplati ,da li treba to postepeno da se smanjuje posle odredjenog broja gledanja ili samo odjednom nestane ?
Meni logo gore u cosku i nije toliki problem , nego na sredini ekrana mi se vidi teletext u pozadini , i to cini mi se sve vise .

Sto vise gledas teletext,sve vise ce se i ocrtavati... ne gledaj toliko kladionice 😀

Kod plazme je problem staticna slika,kao sto je Dule rekao... baci pogled na sajt proizvodjaca sta kaze tj sta preporucuje...
Brze popravke (osim ludackog menjanja ekrana) nema,to je mana plazma ekrana i samo pali ono sto je Dule vec naveo... ili menjas za LCD i udri po kladionicama 🙂

Nazad
Vrh Dno