Šta je novo?

Pomoc za DIVX

Učlanjen(a)
26.01.2004
Poena
604
da li mi ima pomoci da zamenim grafichku da bih gledao divx ?
konfiguracija je pc II - 300MHZ, 64MB, graf. 4MB mrgreen

undreground2000 je napisao(la):
da li mi ima pomoci da zamenim grafichku da bih gledao divx ?
konfiguracija je pc II - 300MHZ, 64MB, graf. 4MB :mrgreen:
Koju graficku imas?

Bez obzira na graficku, nemoj da se nadas da ces na "tome" da gledas novije divx-e. Mozda neki stariji sa divx 3.11 kodekom, ovo ostalo TESKO!
Novi divx-i kompresovani 5.05 ili novijim kodekom, seckaju i na 500MHz.
Mozes da probas sa nekom karticom, ali sumnjam da ces nesto postici.
Inace, kartica koja bi tebi odgovarala ne bi smela da kosta vise od 10(15)€.

Fala na sugestijama za karticu !!! -)
Sto se tice seckanja ima neki program QV-pro koji radi u dos-u i preko kojeg moze mnogo lakse da se gledaju DivX-ovi samo je malo komplikovanije za rukovanje. Na njemu, kazu mnogi, teoretski se pusta i na pc I. A licno sam se uverio da je jedom mojem drugaru ATI od 16MB zavrsio posao za DivX samo ne znam da li je bio codec 5 ili ne.
Inace onaj QV pro staje ladno na disketicu. Sto se tice mdvdp on seche frejmove i na IV-ci. (D) cheers

loco je napisao(la):
Bez obzira na graficku, nemoj da se nadas da ces na "tome" da gledas novije divx-e. Mozda neki stariji sa divx 3.11 kodekom, ovo ostalo TESKO!
Novi divx-i kompresovani 5.05 ili novijim kodekom, seckaju i na 500MHz.
Mozes da probas sa nekom karticom, ali sumnjam da ces nesto postici.
Inace, kartica koja bi tebi odgovarala ne bi smela da kosta vise od 10(15)€.
Nije tacno, rade lepo svi filmovi na C500+BX ploca+ Riva TNT2 M64, pa sta mislis kako moj komsija gleda sve filmove?

GoranM je napisao(la):
...
Nije tacno, rade lepo svi filmovi na C500+BX ploca+ Riva TNT2 M64, pa sta mislis kako moj komsija gleda sve filmove?
c500+BX+GF4MX najnoviji divx-i (codec 5.05+) ne rade bas najbolje, s' vremena na vreme secne (32-bit), garantovano.

loco je napisao(la):
...

c500+BX+GF4MX najnoviji divx-i (codec 5.05+) ne rade bas najbolje, s' vremena na vreme secne (32-bit), garantovano.
Pa vidi gledao sam kod njega nekoliko novijih filmova i nije seckalo. moguce da je do kombinacije kodeka i plejera.

Samo da me neko ne bi pogresno razumeo, licno sam video "HP Vectra" racunar na 400MHz koji je gurao dva divx-a (divx 4) odjednom (ne idealno, ali solidno), ali isto tako sam video vise (10-ak) racunara na 500-600MHz koji su seckali sa novijim codecom (ponavljam: 5.05 ili noviji).

loco je napisao(la):
Samo da me neko ne bi pogresno razumeo, licno sam video "HP Vectra" racunar na 400MHz koji je gurao dva divx-a (divx 4) odjednom (ne idealno, ali solidno), ali isto tako sam video vise (10-ak) racunara na 500-600MHz koji su seckali sa novijim codecom (ponavljam: 5.05 ili noviji).
Moguce je, ali kao sto kazem zavisi od kodeka, od toga kako si ga podesio i naravno plejera koji se koristi.

Nazad
Vrh Dno