Šta je novo?

Pomoc za DIVX

Učlanjen(a)
26.01.2004
Poena
604
da li mi ima pomoci da zamenim grafichku da bih gledao divx ?
konfiguracija je pc II - 300MHZ, 64MB, graf. 4MB mrgreen

undreground2000 je napisao(la):
da li mi ima pomoci da zamenim grafichku da bih gledao divx ?
konfiguracija je pc II - 300MHZ, 64MB, graf. 4MB :mrgreen:
Koju graficku imas?

undreground2000 je napisao(la):
TRIDENT 3D IMAGE ctp; ctp; ctp;
DA BOG DA CRKLA, AL' NECE!!!!!!
Uzmi neku polovnu TNT2 M64 ima da ti odradi posao.

Bez obzira na graficku, nemoj da se nadas da ces na "tome" da gledas novije divx-e. Mozda neki stariji sa divx 3.11 kodekom, ovo ostalo TESKO!
Novi divx-i kompresovani 5.05 ili novijim kodekom, seckaju i na 500MHz.
Mozes da probas sa nekom karticom, ali sumnjam da ces nesto postici.
Inace, kartica koja bi tebi odgovarala ne bi smela da kosta vise od 10(15)€.

Fala na sugestijama za karticu !!! -)
Sto se tice seckanja ima neki program QV-pro koji radi u dos-u i preko kojeg moze mnogo lakse da se gledaju DivX-ovi samo je malo komplikovanije za rukovanje. Na njemu, kazu mnogi, teoretski se pusta i na pc I. A licno sam se uverio da je jedom mojem drugaru ATI od 16MB zavrsio posao za DivX samo ne znam da li je bio codec 5 ili ne.
Inace onaj QV pro staje ladno na disketicu. Sto se tice mdvdp on seche frejmove i na IV-ci. (D) cheers

loco je napisao(la):
Bez obzira na graficku, nemoj da se nadas da ces na "tome" da gledas novije divx-e. Mozda neki stariji sa divx 3.11 kodekom, ovo ostalo TESKO!
Novi divx-i kompresovani 5.05 ili novijim kodekom, seckaju i na 500MHz.
Mozes da probas sa nekom karticom, ali sumnjam da ces nesto postici.
Inace, kartica koja bi tebi odgovarala ne bi smela da kosta vise od 10(15)€.
Nije tacno, rade lepo svi filmovi na C500+BX ploca+ Riva TNT2 M64, pa sta mislis kako moj komsija gleda sve filmove?

GoranM je napisao(la):
...
Nije tacno, rade lepo svi filmovi na C500+BX ploca+ Riva TNT2 M64, pa sta mislis kako moj komsija gleda sve filmove?
c500+BX+GF4MX najnoviji divx-i (codec 5.05+) ne rade bas najbolje, s' vremena na vreme secne (32-bit), garantovano.

loco je napisao(la):
...

c500+BX+GF4MX najnoviji divx-i (codec 5.05+) ne rade bas najbolje, s' vremena na vreme secne (32-bit), garantovano.
Pa vidi gledao sam kod njega nekoliko novijih filmova i nije seckalo. moguce da je do kombinacije kodeka i plejera.

Samo da me neko ne bi pogresno razumeo, licno sam video "HP Vectra" racunar na 400MHz koji je gurao dva divx-a (divx 4) odjednom (ne idealno, ali solidno), ali isto tako sam video vise (10-ak) racunara na 500-600MHz koji su seckali sa novijim codecom (ponavljam: 5.05 ili noviji).

loco je napisao(la):
Samo da me neko ne bi pogresno razumeo, licno sam video "HP Vectra" racunar na 400MHz koji je gurao dva divx-a (divx 4) odjednom (ne idealno, ali solidno), ali isto tako sam video vise (10-ak) racunara na 500-600MHz koji su seckali sa novijim codecom (ponavljam: 5.05 ili noviji).
Moguce je, ali kao sto kazem zavisi od kodeka, od toga kako si ga podesio i naravno plejera koji se koristi.

Nazad
Vrh Dno