Šta je novo?

pomoc za 9600 xt

dragan vasic

Slavan
Učlanjen(a)
12.04.2006
Poena
304
stalno kad igram igre na compu blokira mi comp tako sto mi zamrzne slika ili pocrni ekran a ja odmah CTRL-ALT-DELETE i onda iskljucim igru ali sta sad
kad kliknem na misu desni klik prozorcic za refresh nailazi kao iz magle

podignem nov sistem mislim da vise nece da bude blokiranja kad sad samrljavi mi sliku zatreperi monitor 2-3 puta nema vise mrlja sa desnim klikom isto ko iz magle i izbaci mi upozorenje ovako

VPU recover has reset your graphic accelerator as it was no longer responding to graphics driver commands

sta da radim:wall:

a da menjao sam i pastu i ocistio kuler na grafu

Poslednja izmena:
Odeš desno dugme na desktop, properties, zadnja kartica, advanced, i negde u opcijama oko drajvera isključiš VPU recover.

VPU recover has reset your graphic accelerator as it was no longer responding to graphics driver commands

sta da radim
@dragan vasic
da nisi preterao sa overklokom ?

stavi novi drajver i nemoj da iskljucujes VPU recover jer on sluzi za resetovanje graficke kada zablokira i vracanje u Windows, kada bi ga iskljucio morao bi resetovati masinu

nisam je overklokovao nikad kad sam kupio graficku prvi put graficka je radila samo 3 dana zamenili su mi je sa drugom tj. ovom sad ikad sam instalirao originalne drajvere imao sam problema sa taj VPU.
odnesem u servis ceo komp. oni mi instalirali omega
v.2.6.75a e sad vise nece da radi sa tim drajverom ponasa se isto kao i sa originalnog cd-a isao sampo netu
i skinuo omegu v3.8.252 posto je najnoviji i nema poboljsanja ni kod tog najnovijeg drajva

Poslednja izmena:
@dragan vasic
možda se kartica pregreva.
kakvo ti je hlađeje u kućištu ?
šta kaže senzor kolika je temperatura grafičke ?

kuciste sam otvorio sa oba dve strane a stvio sam jedan kuler osmicu jako je bucan ali sato sto je naj jaci od svih kulera koje imam ali zato duva samo tako temperatura u ler dok sad pisem je 34c - 93f ram 37c - 98f na asus smart doctoru dodirnuo sam i hladnjak kao da ga nisam ni upalio a sad cu da krenem da igram vietcong 2 pa da vidim za 10 min. kolika je temperatura

Poslednja izmena:
proslo je vise od 10 min. 3 puta mi blokirao u ruku od dva minuta a temperatura gpu 35 c ram 38

Ne pregreva se kartica nego se ne voli sa čipsetom. Promeni FastWrites sa On na Off. U BIOS-u ili uz pomoć nekog Tweaker-a.

sad cu to da uradim znam da mi je ukljucen taj fast vrites pa cu da vam javim
za po sata da vidim kako se ponasa na off:crash:

sad cu to da uradim znam da mi je ukljucen taj fast vrites pa cu da vam javim
za po sata da vidim kako se ponasa na off
heh, ne mogu da verujem da to niko nije spomenuo 😀

SuperStarr je napisao(la):
Ne pregreva se kartica nego se ne voli sa čipsetom. Promeni FastWrites sa On na Off.

e to je to majstore radi pez problema :banana: (puj. puj da ga sad ne ureknem) malo je falilo da kgraficku tresnem cekicem ,koliko sam metara zivaca samo izgubio:wall: moram da vam se zahvalim na pruzenom savetu najbolji ste da ni je vas moja bi grafa bila mlevena pasteta HVALA NA SAVETU

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno