Šta je novo?

Pomoc windows 7

zelomi

Cenjen
Učlanjen(a)
19.09.2012
Poena
151
Imam veliki problem
Instalisao sam windows i izgubio sam jednu particiju, trazio sam resenje problema, i vidio da trebam da dodelim slovo praznoj particiji.
Kod mene to nije upalilo, pa sam trazio dalje, moj put me preko googla odveo na neki sajt gdje je bilo uputstvo kako da to uradim preko CMD-a.
Ja sam usao i izgleda da sam postavio tu izgubljenu particiju za primarnu, kad sam resetovao komp pise mi bootmgr is missing pres CTRL+ALT+DELETE da resetujem komp.
Uglavnom laik sam koji je mislio da zna neke stvari a na kraju sam ispao truba, pa ako mi neko moze pomoci.
Unapred hvala :)

uhh...

najbolje i najbrze je da ako nisi imao nista na toj particiji,lepo uzmes i ponovo ''instalises'' windows ;)

Htio sam ponovo instalisati win, ali izbaci neki error i neda mi da instalisem, a probao sam ici na repair, pa u ono kao u DOS da se udje pa kucao bootrec/fixboot; fixmbr, mbr kaze ok, a kad kucam fixboot kaze nije dobra naredba, ne znam sta da radim treba mi racunar, seminarski ceka, ispiti idu, a mene napalo da menjam sistem iz cista mira, jer kad se mora uciti svasta coveku postane prioritet samo da se zamajava :)

A jesi li probao onaj repair da resi startup probleme? Onda win sam trazi probleme i pokusava da ih resi

obrisi particije prvo,ili formatiraj disk pa onda probaj..

imas li hirens boot ?

Probao sam repair i nista, formatirao sam disk kad biram gdje cu instalisati windows, ali kad idem na instalaciju pokaze mi error i ne mogu da instalisem.
Ako neko zna sta trebam korak po korak

Kada biras particije prilikom instaliranja windowsa, probaj da obrises sve particije pa da napravis nove razlicitih velicina od onih koje su vec bile.

Kad udjem imam samo particiju od 100 mb, i ona je prazna, mozda mojom greskom, i c particija koju sam formatirao, a D particija se i dalje ne vidi, probacu sad da vidim da li mogu da je obrisem pa da nesto iskreiram

windows installation encountered an unexpected error verify that the installation sources are accessible and restart the installationm error code 0xc0000005
ovo mi pise kad treba poceti instalaciju

pobrisi sve particije, ostavi samo jednu, nju formatiraj, probaj da instaliras, ako nece flashuj HD sa novim firmwareom i ponovi postupak...ako opet nece onda probaj sa drugim instalacionim diskom w7...ako i to nece menjaj hard ili probaj neki drugi cisto da vidis da li je instal disk ok...ako moze posle napravi iz windowsa dodatne particije...partition manager-om npr ili nekim drugim alatom...

pobrisi sve particije, ostavi samo jednu, nju formatiraj, probaj da instaliras, ako nece flashuj HD sa novim firmwareom i ponovi postupak...ako opet nece onda probaj sa drugim instalacionim diskom w7...ako i to nece menjaj hard ili probaj neki drugi cisto da vidis da li je instal disk ok...ako moze posle napravi iz windowsa dodatne particije...partition manager-om npr ili nekim drugim alatom...
polako :)
obrisao sam particije (samo c sam vidio) i sad imam 250 giga da rasporedim, ali kad hocu da kreiram particiju idem na ok i izbaci mi ovu poruku iznad kako ne mogu instalisati, a racunar mi je zabo skroz ne znam sta da radim, jedino mogu da udjem u DOS ili CMD kako ga zovu, pa ako neko zna komande kojim bi bilo sta mogao uraditi neka kaze, CD je dobar nije do njega

Dogodilo mi se nesto jako slicno, i problem sam resio tako sto sam sve particije obrisao i formatirao iz Ubuntua 12.4 sa drugog harda.

Nazad
Vrh Dno