Šta je novo?

pomoc u vezi RAM-a

sataric

Slavan
Učlanjen(a)
30.08.2004
Poena
301
Zanima me da li mogu na Maticnu plocu “ASUS A7S333” da stavim Ram modul 512MB DDR400 PC3200 NCP, posto u upustvu pise da podrzava PC2700-DDR333 ???
Hvala unapred

Mozes instalisati DDR400 RAM modul, medjutim, efektivna frekvencija bice spustena na DDR333, odnosno FSB 166MHz. Ne gubis na performansama, jer navedeni chipset (SiS) nije narocito raspolozen za overclock, sta vise, ni ne mozes overclock-ovati.
Instalisi RAM, neces imati problema. :)

Poslednja izmena:
Ako bi mi objasnio kako se to radi ili da me uputis na neki sait sa upustvom ... bio bih ti neizmerno zahvalan
nikada to nisam radio :)
pozdrav

Kao prvo, pise se site, ili, kako bi neko napisao na srpskom, sajt...
Iskreno, ako nikada nisi radio, bolje neka ti neko odradi montazu, ti promatraj sa strane...
Zasto ti ovo savetujem...
Dosao drug kod mene, pita jel mogu da pogledam sta nije u redu. OK, kazem ja, odsrafi stranicu, i sacekaj da zavrsim svoj posao. Naravno unutra prasina, kazem mu gde je usisivac (alergican sam na sve zivo...)... Vidim gomila prasine u DIMM slotu, izvadim modul, ostavim sa strane... E, on gradjevinac, uzme modul, montira ga, onako muski i naopako (bukvalno) i startuje kompjuter... Cudan neki miris, kazem sebi, kao da gori nesto... Pocnem ko pas da njuskam po prostoriji, oladim se da nije laptop ili glavni racunar, nije. Pogledam u njegov case, on se nesto znoji. Pogledam ja malo bolje (nosim coroskope), kad svetli LED. Ali nema alarma. Mrtav ladan mu kazem da ode ko kuhinje i donese hleb, da napravimo gozbu. Imao je rostilj u vidu RAM-a, procesora i mainboard-a.
Ukoliko se osecas sigurnim da odradis, slede upute (sa slikama).
RISC varijanta:
1. Uzmi RAM modul;
2. Lociraj (slobodan) DIMM slot [socket];
3. Ukoliko nema slobodnog, izvadi RAM modul najmanjeg kapaciteta;
4. Identifikuj fiksatore [fiksatori.jpg];
5. Fiksatore stavi u kosu poziciju;
6. Montiraj RAM modul prema prilozenoj slici;
7. Fiksatore stavi u normalnu poziciju
(za 5, 6 i 7 Instalacija.jpg)
8. Proveri stanje

ne zameras na sali :p
:wave:

Rad Rad

vidim i ja da nije zdravo raditi nedeljom ...
izvinjavam se na greskama, kao prvo, a sto se tice postavljanja ram-a nije nikakav problem. Ja sam razumeo da se mora instalirati neki software ....
Milion puta sam sam stavljao RAM, doduse nisam gradjevinac nego masinac ... ali ne mari :)
U svakom slucaju hvala puno
p.s. trenutno imam samo jedan RAm modul, i to 256 MB na 266 ...
videcemo sta ce ispasti na kraju
pozdrav

Vrh Dno