Šta je novo?

Pomoc u vezi odabira laptopa

devojcica_

Cenjen
Učlanjen(a)
14.07.2009
Poena
151
Pozdrav svima,

Treba mi mala pomoc u vezi odabira laptopa. Do sad sam imala samo desktop racunar i ne razumem se u laptopove, pa ne znam sta da radim. Budzet je oko 500 evra i laptop mi treba za programe kao sto su AutoCAD, ArchiCAD, osnovni office paket, internet (filmovi, muzika), igrice ne igram. Ako moze neko da mi preporuci koji tacno da uzmem a da se uklapa u moje potrebe i budzet. Ako nije problem ostavite link prema konkretnom modelu na IT sajtu da bih pogledala malo detalje.

Hvala puno! :)

Poslednja izmena:
Za 500e bi pre uzeo desktop računar, ako ti već ne treba da nosiš :p

A za 440e tebi bi bilo skroz dovoljno otprilike ASUS X51L-AP187 (Intel-Core2 Duo 2.0GHz, RAM 2048MB, HDD 250GB, DVDRW, Display 15.4''). Po mom mišljenju odličan za te pare, čak ti i ne probija budžet ;)

Za CAD programe, jedina opcija ti je 17" laptop. 15.4" je premalo i poludeces u radu sa njim.

Budzet ti je dosta tanak za 17" laptop, ali moze da se nadje nesto i za te pare. Npr. Asus F7Z-7S036.

Hvala puno na odgovorima :)
Slazem se da bi 17 bio dosta bolji ali probala sam ArchiCAD na prijateljicinom laptopu i ne odgovara mi .. mnogo mi vise odgovara manji 15-incni monitor, a i tezina je manja sto mi je dosta bitno.
Hehe, ok za budzet npr. do 600 evra bi bilo nesto prihvatljivo, ako je ok komp.
Kakva su vasa iskustva sa DELLom? U principu TOSHIBA ili DELL je neka moja dilema .. bitna mi je garancija i procesor.

Hvala jos jednom!

Toshiba su stabilni laptopovi, Dell se makar meni ne sviđa.
A za te pare (između 500 i 600e) po meni best buy ASUS X50SR-AP208 - 550e. Core2duo 2.2ghz, 4 GB rama, 250GB hard, ATi Mobility RADEON HD3470, 15.4". Sasvim odlično :D

A da li mozes da mi kazes sta im znaci ta No matter what garancija? Na sta se odnosi sve? :)
Jel imas iskustva sa MSIom? Nisam ih ni gledala do sad, cini se da je ok odnos cena-konfiguracija

Poslednja izmena:
Što se tiče NMW garancije:

Garancija pruža sledeće prednosti:

Garantovano zadovoljstvo – kupac može da koristi proizvod za posao i zabavu, ali u slučaju da nije u potpunosti zadovoljan kupljenim laptop računarom, može da ga vrati dve sedmice nakon kupovine. U svakom slučaju*.

Pokrivenost prilikom slučajnog oštećenja - Toshiba će zameniti ili popraviti laptop računar ako se slučajno ošteti u periodu od jedne godine. U svakom slučaju*.

Pokrivenost u slučaju krađe – Toshiba kupcima daje isti ili ekvivalentan laptop računar ako se originalni ukrade u periodu od godinu dana nakon kupovine. U svakom slučaju*.

A od MSI-ja, preporuke za ovaj MSI EX620X-052EU. Skroz je dobar i jako fin displej i grafika (drugar čak gura i neke novije igre na njemu), čak možda i najpogodniji za to što tebi treba zbog zanimljive dijagonale od 16.1".

Produžili su do 31. avgusta

Akcija "No Matter What Guarantee" (kod nas prevedeno kao "Garancija u svakom slučaju") je imala veliki odjek među kupcima, pa je Toshiba odlučila da je produži, ali i dopuni. Novitet je da akcija važi do 31. avgusta 2009. godine, ali zanimljivo je što sada obuhvata i vraćanje novca u slučaju trajnog gubitka posla. Dobro ste pročitali. Ukoliko u roku od godinu dana nakon kupovine Toshiba laptopa ostanete bez posla duže od tri meseca, možete vratiti laptop i dobiti svoj novac nazad. Uslov je da ste u radnom odnosu bili minimum šest meseci pre kupovine laptopa i da niste sami napustili firmu već da ste dobili otkaz

Poslednja izmena:
Posto i meni treba laptop za gotovo identicnu namenu kao od pokretaca teme (a i budzet je takodje slican) hteo bih da pitam par stvari i da se nadovezem na diskusiju.

Da li je potrebno da uzimam laptop sa procesorom core2duo generacije ili mogu da prodjem i sa nekim starijim cpu s obzirom da je budzet ogranicen na 500-600e. Znam da su core2duo bolji po performansama i efikasniji u potrosnji struje (manje se greju pa i baterija duze traje izmedju 2 punjenja) ali ne znam da li je za CAD aplikacije potreban bolji procesor ili bolja graficka. Verujem da je core2duo najbolja opcija (mada nisam siguran koliku razliku u ceni pravi) ali reko' ipak da pitam ovde nekog ko je strucniji.

Ovako nesto:

ASUS K50AB-SX003L

Procesor: AMD Turion 64 X2 RM74 (2.2 GHz) Grafika: ATI Radeon HD4570 512 MB VRAM Ekran: 15.6\" HD (1366 x 768) GL, LED EKRAN Memorija: 4GB DDRII (2+2GB) Hard disk: 250GB SATA (5400rpm) Optika: DVD-RW Super Multi DL Ostalo: LAN, WLAN, WebCam 1.3MPix Baterija: 6cell Boja: Crna Tezina: 2.6kg Operativni sistem: No OS Garancija: 1 GODINA POKLON: LOGITECH TORBA I MIS

44.990,00 din

asus.k50ab.jpg

ili ovako:

ASUS K70IO-TY016

Procesor: Intel Core 2 Duo T6500 (2.00 GHz) Chipset :NVIDIA GeForce 9100M G Grafika: NVIDIA GeForce GT 120M 1GB Ekran: 17.3" HD+ (1600*900) LED EKRAN Memorija: 4GB DDRII (2+2GB) Hard disk: 250GB SATA (5400rpm) Optika: DVD-RW Super Multi DL Ostalo: LAN,WLAN 802,11 b.g.n, VGA, HDMI, 4xUSB, Card Reader (MMC, SD, MS), WebCam 1.3MPix Baterija: 6cell Li-Ion Boja: Crna Tezina: 2.95kg Operativni sistem: No OS Garancija: 1 GODINA

55.500,00 din

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno