Šta je novo?

Pomoc u vezi izbora rutera!

OwerLord

Cenjen
Učlanjen(a)
22.08.2010
Poena
170
E ovako, trenutno imam ADSL-ov net (modem + ruter) od 1.5mb/s koji placam oko 1550. Pre 4-5 meseci hteo sam da predjem na kablovski (Radijus Vektor) net jer za iste pare dobijam brzinu od 4mb/s, medjutim kad sam cuo da se "profesionalna instalacija" placa 2500 + da daju samo modem bez rutera (uzeo sestri komp pa delimo net...), odustao sam, mozda nisam trebao ali eto, sta da vam kazem?!

Medjutim, Radijus Vektor 28.5. slavi rodjendan tako da je "profesionalna instalacija" besplatna + net su povecali na 6mb/s tako da me je to navelo da opet razmislim i odlucio sam se za kablovski, ipak je 4 puta veca brzina a isti kes u pitanju!

E sad, moj problem je u ruteru, tj. ne znam mnogo o njima i shodno tome ne znam koji da uzmem, da li ce bilo koji odradjivati posao ili se moraju gledati odredjene performanse na njemu? Pa ako moze neko da mi preporuci neki sa dobrim odnosom cena/kvalitet.

Hvala.

Misli mda si promašio podforum ;).

Ja sam kupio TP-LINK TL-WR542G i koristim ga uz SBB-ov WebStarov modem. Radi odlično i ima i više nego dovoljno podešavanja. Od Nove godine je garancija dve godine. U međuvremenu su cene baš pale (a ja kupio pre kojeg meseca) :zgran:.

Signal - iz moje sobe baca na ulicu u krugu od 120-130 m, a u kući signal dolazi do trpezarije kroz tri debela zida. Za jači signal treba kupiti jače antene.

kazite mi kako je najbolje/najpouzdanije da se povezem sa sestrinim kompom, preko kabla ili wireless usb-a (kroz 2 zida)? I ako je bolja opcija wireless usb, koji mi preporucujete?

Kabl je (još) uvek najpouzdanija i najbolja opcija. Ako nekako možeš kablom, idi na njega. Ako ne može, onda usb opcija.

Ne vidim u cemu je problem kabl. Koliko sam shvatio vec je sada povezan kablom. Ostavices sve isto kabliranje, a umesto trenutnog modema-rutera imaces 2 uredjaja (modem i ruter odvojeno) koja ce raditi isti posao.

Ako se odlucis na kabl onda mozes uzeti bilo koji jeftini ruter. Svaki ce odraditi dovoljno dobar posao.

Vrh Dno