Šta je novo?

pomoc u vezi c2d konfiguracije

• Začetnik teme Začetnik teme Mladen
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mladen

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
650
Treba da kupim ovih dana dekstop konfiguraciju za sebe, a posto sam odavno prestao da pratim sta se desava na desktop sceni treba mi pomoc. Naravno citam vec par dana teme na benchu o procesorima i plocama, ali opet bih da neko ko je upuceniji prokomentarise ovo sto sam mislio da uzmem, sugerise ako ima nesto bolje za iste pare/isto za manje pare. Poslednja desktop konfiguracija pre prelaska na laptop mi je bila nf7-s i amd TBB 1.7+ (dobro poznata overclock kombinacija pre 5 godina), tako da mozete misliti od kad ne pratim i nije mi bas lako da sve pohvatam za par dana.

Konfiguracija nece sluziti ni za sta posebno, znaci klasika filmovi, muzika, internet i igrice najmanje. Jako slabo/uopste se ne igram (mozda pocnem malo uz novi komp), tako da na graficku ne bih davao preterano mnogo para. Naravno za ovo sto sam naveo posao bi mi zavrsio i neki sempron/celeron (zavrsava mi i stara vec pomenuta desktop masina sa 1gb rama) ali ne zelim da kupim bilo sta, otprilike mi je cilj da uzmem neki best buy komp, iako mi to trenutno nije neophodno.

Evo ja sam otprilike povadio nesto i napisacu stavku po stavku, uz sve cenu, pa ako neko zna gde je jeftinije ili sam prodaje, slobodno neka predlozi

Procesor: Core2Duo E6750 (Dual) Box, LGA775, 2.66GHz, FSB1333,4MB cache, 64bit, SSE4, Conroe dual-core (65nm) - 165e
Ako ima neki slabiji c2d model koji je poznat kao odlican overclocker recite, ne bunim se ako bih ustedeo na procesoru 🙂

Ploca: GA-P35-DS3 Intel P35/ ICH9, FSB 1333/1066/800 - 100e

Memorija: Tu mi treba predlog za 2x1GB ddr800, ne znam sta je dobro i da je iole raspolozeno za overclock (ne extremni). Vidim da se cene krecu od oko 40e za modul pa navise, ne bih isao preko te cifre mnogo, znaci necu neku extra overclockersku memoriju, samo da isprati umeren overclock

Hdd: Imam vec maxtora 320gb sata2, znam da nije idealno resenje ali za pocetak on ide kao primary

Sound: Imam vec audigy 4 pro, tako da to isto nije potrebno, i nije potrebno da maticna ima neki dobar zvuk

Kuciste: Mislio sam Chieftec big tower BX Series BA-01B-B-SL, 6x5.25", 2x3.5", no PSU, carbon black-silver color, w/Door, w/USB, w/Firewire - 73e u imtelu, opet ako ima nesto bolje slobodno predlozite, nije neophodan big tower uopste, moze i jeftinija a pristojna varijanta

Napajanje: LC Power 550W LC6550 V2.0 - 40e ili ANTEC BP-500 500W Active PFC, Dual +12V za 55-60e. Vidim da je lc na solidnom glasu, a cena je odlicna

dvdrw: nemam pojma, ne mislim da je neki model preterano bolji od drugih, ali ako gresim predlozite

Graficka: Rekoh vec da ne igram igrice, tako da bi mi posao zavrsila i neka kartica od 40e, ali mislio sam da uzmem recimo PCI-E EN8600GT Asus 256MB 2DHT za 110e ili Asus PCI-E EAH2600PRO/HTDP/256 za 80e. Opet predlozi za neke druge modele drugih proizvodjaca su dobrodosli...

Mis (logitech g5) i tastaturu (logitech ultrax flat) isto imam, i potreban mi je jos monitor (mislim da nista drugo bitno nisam propustio)

Tu sam mislio da uzmem neki 20"-22" wide model, mozda cak i 19". Odziv mi nije mnogo bitan posto se ne igram, a za filmove su valjda svi noviji dovoljno dobri... Predlozite slobodno bilo sta u rangu do recimo 270e. Imam recimo u ponudi
22" BENQ FP222WA silver-black, 1680x1050, 82Hz, 5ms, 0,282mm, 700:1, 300cd/m2, D-SUB za 230e ili
20" Samsung 205 BW Pivot, odziv 6ms, DVI, 0.26mm, 600:1, 300cd/m2, D-SUB za 260e

Nesto trece?

Hvala svima koji daju bilo kakav komentar, rekoh vec da ovu tematiku ne pratim i sve ce mi znaciti.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno