Šta je novo?

Pomoc u vezi Algoritama

Karbo

Čuven
Učlanjen(a)
07.11.2004
Poena
645
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Modemska 56k veza
Potrebna mi je pomoc u vezi ova dva algoritma!
Znam da vama ovo nije tesko, ja sam tek poceo pa su mi algoritmi spansko selo :wall: , mada ih moram savladati ako hocu da napredujem sa C++ programiranjem!
Jel moze neko da mi pomogne da ovo rijesim?!!

task34hj.jpg

task43vn.jpg

za prvi task reshenje ti je Dijkstrin algoritam, a kako zelish sam da ga savladash, nema smisla ja da ti pishem :D, nego google pa trazi. Lako cesh naci.
za drugi algoritam treba da uradish BFS (opet google) i posle proverish da li su svi chvorovi nadjeni.

Joj brate, pomazi ako Boga znas. Barem pocni loma ako moze, a ja cu pokusati da dovrsim.
Trebam predati za dva dana.

Ako se dobro secam Dijkstrin algoritam "radi" po principu prvog suseda i tako obilazi sve cvorove u mrezi. Prvi sused moze biti ili po rednim brojevima, ili po nekom drugom kriterijumu. kroz svaki cvor prolazi samo jedanput. Znaci ako je vec bio u nekom cvoru, onda trazi prvi sledeci slobodan. Ako se nadje u cvoru gde ne moze dalje, a nisu obidjeni svi cvorovi, onda se vraca korak unazad, pa ide na drugi cvor. Kriterijum zaustavljanja je kad obidje sve cvorove.

ma bre.... sve shto ti treba je da ukucash dijsktra algorithm u google i naci ces ono shto trazish.
Analogno je i za BSF!

Vrh Dno