Šta je novo?

Pomoc u kalkulaciji :)

• Začetnik teme Začetnik teme GR-44
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

GR-44

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2007
Poena
370
Pozdrav ljudi, nazalost doziveh da mi umre xiaomi redmi note 4x 🙁
sto se tice karakteristika apsolutno je ispunjavao moje zahteve..
Sad moram da kupim drugi pa gledam da bude sto bezbolnije, i treba mi pomoc u tome, ako imate neku bolju ideju..
Trenutno u VIPu imam neo4 bez uredjaja, mislio sam da potpisem neo2 preko neta i da imam 3gb neta..downgrade sa 5gb :/ al valjda bih se uklopio
I da uzmem xioami A2 za 17280. Cale hoce da uleti 5000, tako da bih ja na to potrosio 100e okruglo.

Zatim 😀 bih stavio taj novi A2 na oglas, vidim da za takve sa mreze traze oko 205e za 32gb i 250 cak za 64..kp za 235..s obzirom da bi ovo imalo garanciju 2g, vrvtn bih trazio 240 za tako neraspakovan.
I da to prosledim na redmi note 5 4/64.

Kod A2 mi mnogo smeta sto nema 3.5 za muziku i sto je baterija u odnosu na razmazenost od strane rmn4x slabija..
Videh da se ljudi raspravljaju oko jacine baterije od A2, al eto, ne kazem da je slaba, samo, za mene jeste..jer sam navikao da mogu 2 dana da guram uz moje koriscenje.
Kamera mi je takodje bitna, al gledao sam poredjenja, kolko god da je po specifik jaca A2, ako se ne varam..meni se cak vise svidja od note5..
ostatak manje vise, video sam sta i kako Xiaomi pravi 😀 brz je telefon, nije mi problem stock android, moze i miui 😀 a i uvek je to root i otkljucavanje 😀

Sve u svemu, nabrojao sam glavne karakteristike, odredjenu ideju za kes, pa pucajte, ako neko ima nesto pametnije, pomogli bi mi puno! Trenutno bi mozak da mi eksplodira 😀 :wall:

Meni se ne svidja A serija zbog stock androida. Osim toga, telefon je dobar, to sto nema 3.5mm, moj Mi Max 3 ima pa sam opet uzeo bluetooth slusalice 🙂. Ja sam uvek za to da se uzme za kes, a paket sa popustom.

Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk

Mi Max 3 ima pa sam opet uzeo bluetooth slusalice Ja sam uvek za to da se uzme za kes, a paket sa popustom.

A ne vredi, imam jedne slusalice nedavno sam uzeo koje mi se svidjaju i dobre su , i onda kolko para tolko muzike, ugl me ta pomisao da nema 3.5 odbija, nmg ni aux kabl u autu 😀 msm znam da ima adapter al stv nmg da se bakcem sa tim, bas mi je minus 😀

a to za kes...znam i apsolutno se slazem :/ tako sam i uzeo redmi note 4x, bas iz tog razloga.
Cenu paketa smanjio sa 2500 na 1400, imao 160e za rmn, i ideja mi je bila bas skoro da ga prodam, dodam 100 pa uzmem rmn5..al eto, slucajem okolnosti odoh u veci minus.
Zbog toga bih ovako preko paketa jer na taj nacin ja dajem 100e, jer toliko i imam..a cale i tih 5000 sto je planirao je mislio na rate 😀 da moze kes da mi da, opet bih morao da dodam bar jos 50e na vec ovih 100e sto mi je skupo :/
bas gledam sad i kalkulisem, druge radnje, cak i ovu pricu gigatron, pa tu neke rate, al tamo su cene prejake. Cale nije spreman za tu avijatiku 😀

Sto se njega tice kaze nokia 5 za 5000 odlicna je, poziv poruka, ja reko cale pusti pricu, nismo isti korisnici 😀 sa klasicnim, to je kinez, to nema garanciju, eto sta ti se desilo..i za njega je nokia nokia 😀 od 3410 😀 a meni se ne menja xiaomi 😀 nema poente objasnjavati mu to 😀

Ako si bio zadovoljan sa RN4, RN5 je logican naslednik. Jesi li razmisljao da popravis fon?

Ako je tvoj u dobrom atanju, uzmes neki polupan, nisu skupi, i prepakujes 🙂

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

A razmisljao sam, al je izgleda otisla maticna :/ tako da bas mislim da nema poente popravljati..inace bih..mislio sam da prodam bateriju za neke 2000, po cenama koje sam video, i ekran sa sve celim aparatom npr 20,30e jer tu ima i delica poput zvucnika, kamerice, koji jos rade..cisto da ne ode u smece za 0 😀 ako ovo uspe bice dobro..bas mi je krivo za njega 🙁 odlican je telefon a i eto 160e troska..+ za novi 😀
a takodje nisam ni nasao neki polupan na oglasima, ni delove..ako imas neki link, salji pp

Poslednja izmena:
A ne isplati se realno..70e i pitanje kako i sta bi bilo u prepakivanju i dal bi oziveo uopste 😀
pa cenim da ce ici ta varijanta A2 preko vipa pa prodam pa uzmem rn5, ne vidim bolje, a da ipak prodjem sa necim sto zelim..

Pa sta moze da podje po zlu, ako je tvoj u dobrom stanju, za 80-90e(ako racunas da platis da ti se prepakuje), imas full RN4 koji sigurno vredi vise od toga, plus sve rezervne delove osim ekrana 🙂

To sa A2 i RN5 je svakako okej, nije losa ideja.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

+1 za 1+3 🙂

Telefon je babaroga za tu cenu, i Somi/Momi cak nisu za poredjenje. Ali imaj na umu da je AMOLED ekran, mozda joj to igra ulogu (mozda joj se ne svidja).

I taman presecem i dogovorim sa caletom da ce ici A2 uz neo2 za kes, i onda nastane zezanje sa glupim online porucivanjem, moze ovo, ne moze, ono pa plati karticom pa nek idu na adresu pa nek se teraju 😡
na kraju ima da mi dodje za 7 dana .. ici ce na kucnu adresu, da cale preuzme.
I taman sad stigao kuci, reko ajde da podnesem zahtev (moram to zbog onih +1gb neta ako preko neta porucis)
i kaze nema ga na stanju, odlepio sam u sekundi, a bilo ga je danas, dok sam pokusavao i shvatio da ne moze kako sam hteo, da platimo kesom u poslovnici, blizu mene..
medjutim probao sam druge telefone, i izgleda je sajt puko nesto..srce mi stalo

A uzas, zivce izgubi covek sa njima -.- Evo i sad sam pokusao, nesto je definitivno do sajta, nijedan telefon ne moze da se poruci, pokazuje kako ga nema na stanju.

Ako treba, pozvacu momka iz online prodavnice da pitam da li imaju na stanju

Dobro je onda.. bas me zacudilo da A2 je nestao tek tako. To im je isplativ model za prodaju (citaj: mislim da je skup u VIPu).

Imali su neke probleme sa online porucivanjem..potvrdili mi preko korisnickog serv. Al evo odradjena porudzbina pre 1h i telefon bi trebalo da stigne do 17h. I odmah na oglas 😀 upalicu samo da vidim kakav je, mooozda me prisvoji, al cisto sumnjam 😀 i Boze zdravlja da ode brzo pa da uzimam note 5

Do 17h da stigne? Mnogo je to brzo 😉 Mozda ako ides u poslovnicu, ali kurir ne dolazi tako brzo, barem ne u Nis/BG (oko 2-3 dana)

Pa nadam se da ce biti to da ne bih poludeo 😀 tamo pise dostava u toku dana, do 17h...videcemo 😀 drzi mi palceve 😀
a kakva je prica za note 5 vidim jaca je cena kp nego u radnjama? sta je fora sa radnjama 😀 tipa logicni sop.. jel su to global verz jel imaju garanciju?

Nazad
Vrh Dno