Šta je novo?

Pomoc u izboru crt TV-a

John Cena

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2007
Poena
465
Trebao bi uskoro da kupim crt, pa bi mi dobro doslo iskustvo drugih.
Citao sve teme u vezi crt TV-a na ovom forumu i dalje ne znam sta je najbolje uzeti od 72cm crt-a. Dao bi do 28, 000. Naravno znj marke ne dolaze u obzir.
Sta mislite o SONY KV29SE10K ili KV29CL11K/1 ili mozda PANASONIC TX-29PM1P ili PANASONIC TX-29PS12P? kostaju 24, 000. Ili mozda nesto peto? Stvarno ne znam sta da uzmem. :mad:

:S: I ja sam u istom problemu i nema pametnog rešenja.
Jedna solucija je Philips (mislim 9521 model) ali ti to prevazilazi budžet.
Ćutiš i čekaš LCD je drugo rešenje (kome sam i ja priklonjeniji).
Očigledno da tu konkurencija među proizvođačima čini svoje, pa će vrlo brzo
napredovati modeli na bolje a cene na niže (doduše ima i drugih primera).
Žalosna nuspojava je što se kvalitet i cene stalno kreću pa možeš da upadneš
u mrtvu petlju. :p
Sve u svemu, trenutno je prilično bedak situacija i na kraju ti se svede na rečenicu
iz mog potpisa.
:D

:S: I ja sam u istom problemu i nema pametnog rešenja.
Jedna solucija je Philips (mislim 9521 model) ali ti to prevazilazi budžet.
Ćutiš i čekaš LCD je drugo rešenje (kome sam i ja priklonjeniji).
Očigledno da tu konkurencija među proizvođačima čini svoje, pa će vrlo brzo
napredovati modeli na bolje a cene na niže (doduše ima i drugih primera).
Žalosna nuspojava je što se kvalitet i cene stalno kreću pa možeš da upadneš
u mrtvu petlju. :p
Sve u svemu, trenutno je prilično bedak situacija i na kraju ti se svede na rečenicu
iz mog potpisa.
:D

Ali ne vidim poentu imati LCD u Srbiji. Jer niko ne emituje HD signal, niti ce narednih 5 godina sigurno, a bas da gledam kablovsku u 16:9 formatu mi nekako ne odgovara.:vomit:
Moracu da kupim neki CRT pa za nekih 5 godina kad cene LCD-a budu normalne kupim.
Ovaj TV koj si pomenuo je samo 30, 000 a ima:
-"HD READY","HDMI" ИНТЕРФЕЈС
-100HZ
-"PIXEL PLUS" ТЕХНОЛОГИЈА
-"DIGITAL CRYSTAL CLEAR"
-"SCAVEM","LTI" ФИЛТЕРИ
-МЕМОРИЈА 100 КАНАЛА
-ХИПЕРБАНД "NICAM" СТЕРЕО ТЈУНЕР
-"VIRTUAL DOLBY SURROUND"
Sounds too good to be true...........

Poslednja izmena:
Nije toliko poenta u imanju LCD u Srbiji, već da svi hoćemo maximum za uložene novce.
Svi se nadamo da će nas RTS iznenaditi HD rezolucijom za Eurosong i nastavkom emitovanja
takvog signala, a i tehnologije napreduju, tražićemo da pogledamo i neki HD film i onda
CRT pada u vodu, jer se izbegava podržavanje HD formata na CRT
Ovaj Philips je i (relativno) jeftin jer je CRT. Ipak je nešto drugo budućnost (u ovom trenutku LCD).
Za naše uslove CRT je još uvek više nego dovoljan a preko se brzo i sigurno napušta.
Doduše na (trulom) zapadu je sve više i DVB-T kanala a i HD tehnologija mora uskoro da pojeftini pa
će biti i sve više kanala u tom formatu.
Sve to kod nas će stići kasnije, ali će stići. Nekad smo čekali po koju deceniju, a sada se
to vreme mnogo skraćuje.
Ja sam još uvek za CRT rešenje kod nas i slažem se sa logikom da se isplati dati novce za
CRT pa kad mu dođe vreme preći na LCD ili šta već bude tada.
Suma-sumarum: šta gledamo na TV? DVD, DivX, TV kanale sa kabla ili FTA, poneko i satelitske kanale?
CRT više nego dovoljan za to.
Ja zaista nisam uopšte zadovoljan sadašnjim prikazom slike na LCD TV , pogotovu
sa sadašnjim kvalitetom prenosa slike.

Poslednja izmena:
rts i da pocne da emituje hd signal... recimo za par hiljada godina... kablovski operateri se ne bi smilovali da puste to :) MIslim meni 70% kanala na sbbu imaju sum i senku, a na forumu sbb-a su odgovorili da nemaju nikakve planove za uvodjenje hd kanala... a mogli bi da puste ima ih!

i ja sam u slicnom problemu

ni sam,ne znam tacno ali mi se cini da sam blizi kupovini nekog novog 29"tv-a na 50hz.Ono sto sam gledao po radnjama od 100 hz televizora nekako mi ne uliva poverenje,pogotovo samsung na 100hz,njemu neverovatno dise slika i to bez razlike u modelu do 30000.S toga je on bar sto se mene tice otpao.E sad sta dalje? za toshibu kazu po forumima da to vise nije ona toshiba,to isto vazi i za sony,pa onda i za philips......itd.Pitam se onda nije li mozda bolje rizikovati i dati 16000 za WEG televizor W 29PF250TXT,i mirno sacekati da lcd/plazma pojeftine.Voleo bih ako bi neko upucen u temu hteo o istoj nesto da napise.Unapred hvala:mad:

evo ovako, vesti iz prve ruke..
napisah u drugoj temi kracci info o ceni o Philips modelima od 32" 16:9 i ovom pomenutom 29" 4:3..
otishao sam u Technomax i oblizznju Megastores Electronica sad u nedelju i nashao u prvom model od 29" a u drugom ovaj vecci wide..
zanimljivost je upravo u ceni, jer je skoro identichna ( ~42k za 29", a neshto preko 42,600 za 32" wide) shto mislim da je vrlo bezobrazno od njih ( kao i od ovih drugih "zapadnjih suseda" - Technomax je CRO, a Mercur, gde ga ima po istoj ceni kako chujem, je SLO)
opet, nema veze ko je odakle, vecc da, kad ga ima, u Tehnomarket Evropi on ide po ceni od 30k din. ( shto je ok, pogotovo u odnosu na big wide brother-a)

e sad, sliku sam video samo na 29" ( 29PT9521), izlozzen pored gomile drugih modela iste velichine ekrana ( LG, Samsung, Fuego, WEG i ostala manje poznata boranija kojoj nisam zapamtio ime) i zapanjio me kvalitetom slike..
sad, nisam bio "preduzetan" u tom momentu da trazzim daljinac i podeshavam sliku na default svim modelima koje bih da pogledam pa da vidim razliku, ali sklon sam da verujem da je to vecc neko uradio pre mene na tom mestu.. mada ccu verovatno to uraditi kad budem ozbiljno hteo da kupim takav TV ( sad kupujem za kevu i najpre cce biti varijanta koju ccu pomenuti na kraju)
dakle, ako ne postoji caka kod ovog 29" Philips-a, onda to jeste Best-Buy CRT 100Hz 4:3 TV u ovom trenutku na nashem trzzishtu

pod dva, onaj 32" wide model u Megastores-u nije bio ukljuchen, a kako sam bio sa devojkom ( i ponestajalo mi je vremena a njoj zzivaca :p) nisam u ovom trenutku stigao da ga pogledam u radu..
opet, planiram i to u dogledno vreme, jer sam se vecc navukao na wide TFT monitor na kompu, a ko jednom ode na tu stranu.. :d

razlika u ceni je ok, pod uslovom da 29" ima po ceni od 30k, a da je ovaj 32" wide ono shto je opisao chovek u drugoj temi ( onaj shto je ishao u BUL po isti - ovde)

pored toga, najpametnija kupovina nekog kvalitetnog vecceg CRT TV-a u ovo vreme je neki ochuvani polovni provereno poznate marke flat-screen model kod dilera koji donose "odbachenu" tehniku iz EU..
ako poznajete ljude i imate malo srecce mozze svashta dobro neshto da se nadje..
chemu se i ja ( a i keva sa mnom) nadam(o) ,)

pozdrav

Ja sam uzeo polovnog wide 32" Philipsa iz 2002. sa 4000 sati rada za 150€ i extra sam zadovoljan. Nek pregura jedno 3 godine i super. Slika je izuzetna, disanja slabo da ima, zvuk super, geometrija odlična. 100hz, ravan ekran, i sve navedeno, za te pare... Jest da sam za šest meseci 3-4 puta obišao sve prodavce polovnjaka, ali se do kraja isplatilo.

Ja sam uzeo polovnog wide 32" Philipsa iz 2002. sa 4000 sati rada za 150€ i extra sam zadovoljan.

Ima life timer negde u servis meniju, ili su ti rekli tako? (da ne bude kao sa kilometražom kod polovnih automobila) :p
Slažem se, dobro si prošao, ali nema svako baš vremena da obilazi stalno servisere i oglase dok ne "ubode" neki dobar tv. Uglavnom su to sve neki krševi, a prodavci te lažu i mažu i smatraju po default da ti je iq<50...

Vrh Dno