Šta je novo?

Pomoc u Corel-u

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
Evo ovako , treba majci da uradim neki znak za firmu . On ce ici na vizitke , memorandume , bice logo i sve ostalo . Treba da bude klasichan jednakostranichni trougao a da u njegovom produzetku pishe NUIT . E sada , ja sam to sve uradio u corelu ali hocu da pitam kako to sve profi da uradim . Trougao je lak (polygon tool + ctrl) ali me interesuje shta uraditi da dve linije (desna linija slova N od nuit i desna stranica trougla) budu paralelne ??? Ja sam to reshio maximalnim uvecanjem pa sam onda lagano podesio ali znam da nije to to pa me interesuje kako to “ljudski” uraditi ???

Ajd zakaci da vidimo kako to izgleda, ovako napamet je tesko da ti pomognemo...
poz`

Evo slichice...ovo sam samo na brzinu uradio da bi znali o kakvoj je ideji rech...ajd...

E sad kontam sta zelis da uradis...
Vid ovako mogu ti obajsniti kako ces to najlakse uraditi u Illustratoru (posto sam retard i na Macu uglavnom to koristim, sorry)...
Elem, ispod tog trokuta koji imas, docrtaj deo koji fali, znaci isto trougao samo bez vrha... kao na slici koju sam zakacio...
Onda napisi fontom kojim zelis ono NUIT, stavi ga unutar donjeg oblika,a na oblik primeni bring to front. Onda selektujes fontove i oblik (sa shiftom), ides u meni Object>Envelope Distort> Make with top object ili ako hoces shortcut Ctrl+Alt+C... i voila... to je to... valjda... 😀
Ajd javi jesi li uspeo... pozdrav

Mislim da je tako kako si ti opisao sasvim dobro. Samo kad nacrtas trougao, postavis na stranice guidelineove, napises text, pretvoris ih u krive, uradis break curve apart , smestis text, i samo prvo i poslednje slovo iskrivis. Dosta je i brzo. Evo i slike..
A mislim da u Corelu envolpe nije toliko automatizovan kako je mars-man napiso.
POZ

Nazad
Vrh Dno