Šta je novo?

Pomoc u basic-u

Učlanjen(a)
20.07.2009
Poena
154
Kako da namestim da korisnik programa moze da vidi sadrzaj iznad kada se ispuni strana , tj da moze da pomera gore dole . Pomozite ! :d

moguce je... kupi jos dva ekrana i stavi jedan iznad a drugi ispod.... mislim kako to mislis da se vidi van ekrana????????

ne van *** :D :D :D ... kada program postavi pitanje korisniku on odgovori i program daje svoj odgovor komande IF ... THEN PRINT "" e sada program se posle toga vraca na pitanje koje program postavlja , kontas i korisnik ako oce da vidi sta je dobio iznad kako da se vrati , nzm kako to da namestim ...

Poslednja izmena:
napravis subrutinu ili proceduru koja ispisuje tekst
tipa pisitest1 pisitekst2 i onda je u ifovima pozivas

Ma bre gile, covek hoce da skroluje na gore kroz tekst u konzoli...

ondak ovako....

napravi matricu/bafer koja ce da cuva dvesta linija nesto tipa 80x200 karaktera posto 80 karaktera moze da stane na jednu liniju u konzoli..
onda svaki put kad oce da stampa nesto na ekran neka puni taj bafer i poziva funkciju koja prvo obrise ekran (clrscr ako se secam) i onda stampa od zeljene linije iz bafera do kraja.. ako korisnik pritisne taster za gore onda samo stampa od linije pre i cao zdravo... moze to i elegantnije ali koliko bi morao da dohvata adresu videomemorije b8000 za tekst a to ne verujem da ce mu da windows pa cak ni bejzik...

@goxy83, nemo me zoves Gile, ce me saceka neko na ulici i prebije sto sam ga vredjo :))))

A haaaaa!
Gile!

j..bo si cvorka!

:d
(bilo je jace od mene...:S:)

Vrh Dno