Šta je novo?

Pomoc - trazim BIOS chip za NF7

• Začetnik teme Začetnik teme vrobec
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

vrobec

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2002
Poena
675
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X3D + Thermalright Silent Assasin 120 SE
Matična ploča
MSI B550 Gaming Plus
RAM
Kingston Beast 3600MHz DDR4 2x16GB
GPU
MSI RTX 5070 Gaming Trio
Storage
Kingston KC3000 1TB, Samsung 980 500GB
PSU
Be Quiet! Power Zone 2 750W
Kućište
Antec AX1000
Monitor
AOC 24G4X
Miš & tastatura
Logitech MX518, Logitech K120 keyboard
Ostale periferije
XSX, PS5, NSW, LG C3
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
Xiaomi Poco X8 Pro Max 12/256GB
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Posle flesovanja novog BIOS-a, komp ne butuje. Probao sam sa drugim BIOS cipom od drugara, tako radi, ali taj moram vratiti.
Dakle trazim BIOS cip za Abit NF7

Pa kad vec imas chip od druga, "prisloni" ga na podnozje, podigni sistem, odvoj chip i ubaci svoj chip(na "zivo"-pod naponom), pa ga flessuj ponovo. 🙂
Pazljivo :smash:

Poslednja izmena:
Vladd je napisao(la):
Pa kad vec imas chip od druga, "prisloni" ga na podnozje, podigni sistem, odvoj chip i ubaci svoj chip(na "zivo"-pod naponom), pa ga flessuj ponovo. 🙂
Pazljivo :smash:

Flesovno medjutim izgleda da cip riknuo. :wall: Ne mogu ga programirati ponovo. Ima li neko rezervni BIOS cip?

Probaj u servisu tehnikoma, mozda nije riknuo cip, mozda moze da se sa programatorom napuni, a mozda tamo i imaju bios cipove...

U svakom slucaju, neki servis ti treba.

U servisu nemaju.
Ima li iko?

Evo oznake:
1. red: TAIWAN AA
2. red: 232475401
3. red: GG

Pozdrav!

vrobec je napisao(la):
Flesovno medjutim izgleda da cip riknuo. :wall: Ne mogu ga programirati ponovo. Ima li neko rezervni BIOS cip?

Probaj ti to ponovo pogotovo ako si flesnuo sa TicTac-ovim hibridom izmesanim sa DFI BIOS-om. Meni je isto umro BIOS posle flesa jednog od tih , ali sam uradio "hot-swap" zamenu i flesovao normalni BIOS samo da probudim plocu .......a posle opet po starom 😀 .

Treba ti 4 Mbit cip, bilo koji i njega mozes da napunis sa biosom svoje ploce. Cini mi se da 4 Mbit cip kosta oko 10e. Probaj kod bench user-a Laxduke
Poz Dule

Cooler je napisao(la):
Treba ti 4 Mbit cip, bilo koji i njega mozes da napunis sa biosom svoje ploce. Cini mi se da 4 Mbit cip kosta oko 10e. Probaj kod bench user-a Laxduke
Poz Dule
Koliko znam Uros ne moze da mu flesuje ove nove BIOS-e na eprom programatoru, ali tu je uvek mogucnost Hot-Flash-a, zasta mu treba druga NF7-S sa ispravnim cipom i naravno, brza i precizna ruka. I da napomenem, prilicno je nezgodno iscupati BIOS na zivo ako nema kljesta za vadjenje BIOS-a.

Koliko znam Uros ne moze da mu flesuje ove nove BIOS-e na eprom programatoru, ali tu je uvek mogucnost Hot-Flash-a, zasta mu treba druga NF7-S sa ispravnim cipom i naravno, brza i precizna ruka. I da napomenem, prilicno je nezgodno iscupati BIOS na zivo ako nema kljesta za vadjenje BIOS-a.
Vrlo verovatno, ja sam mu bio dao NF7 2.0 sa da uflesuje i nije moglo.
A sto se ovog problema tice, treba kao sto rekoh 4 Mbit bios cip, neka ploca koja koristi 4 Mbit bios cip (nije obavezna NF7-S, mada je preporucljivo). Ali najbolja varjanta je da je odnese kao reklamaciju i pravi se lud 😀

drfedja je napisao(la):

Moze to i bez klesta , treba samo mirna ruka i oni mali tamki srafcigeri i sve je ok. Butuje , uzme tanki srafciger , uglavi u jedini moguci ugao gde moze i lagano "izbaci" cip putem "poluge". Probao cak dva puta.

Ma probao sam ja i sa najlon koncem, to je sve ok, ali ako nije verziran, onda moze da sjebe stvar.... :d

Ja sam nasao cip za nf7 pre godinu dana u bel computers-u, tako da...

Mogu ja da napunim te cipove ali njegov cip je neispravan a sto se tice Bel-a zvao sam ih i nemaju.

Nazad
Vrh Dno