Šta je novo?

!Pomoc! svchost poludeooo

Dragoni

Čuven
Učlanjen(a)
21.04.2002
Poena
630
Kako upalim masinu i ona ode u win xp i tada sve ode u pm. sve aplikacije se pokrecu maximalno sporo i sve reaguje na komandu vrlo sporo, sa zadrskom. Otkrio sam u task menadzeru da svchost.exe radi na 99% i jedva ponekom programu na trenutak da koji procenat. Ni nasilni prekid procesa nije urodio plodom. I dalje se javlja veliko zauzece procesora i to kod drugih programa, kao da ih neko nasumice bira. Nod32 nije pronasao nista, ni spy&bot, ni superantispyware takodje. Srecom imam drugi win u mashini pa vam sad odatle pishem, ali prvi win mi je glavni, tamo mi je sve. Nemogu da verujem sta mi se desava. Pitanje je samo zasto? Ima li neko ideju, stvar je hitna?

btw. uradeo sam i repair windowsa i sve je isto!!! :wall:

Možda ovo može da pomogne.

skini Prio - Priority Saver...uz pomoc njega ces da vidis (u Task Manager-u) koji svchost.exe je zaduzen za odredjene servise...procitaj servise koji su vezani za taj problematicni svchost...

hvala svima na odgovorima, probacu pa javljam :type:

skinuo sam Process Explorer, pregledao sam sve date linkove koje ste postovali ovde, sad posle repair windows nemogu nikako da instaliram SP2, uvek mi neki servis ili slicno u task menadzeru pocne da zauzima 99% a instalacioni proces pustim da traje i preko pola sata i uvek je opterecenje procesora 100% a proces instalacije uopste ne odmice, kada otkazem instalaciju SP2 sve je prividno OK, viruse nisam otkrio.

@Posted by: Eugen at July 27, 2007 07:07 PM
I tried to fix a PC that actually froze immediately after booting into windows XP. Virus and spyware checkers did not identify any problems. After working through the diagnostic mode in MSCONFIG I eventually identified the problem to be The Windows Management Instrumentation service - another incarnation of SVCHOST.EXE. Turning off the service resulted in a normal boot and a working operating windows system. Closer comparison of the executable located in the windows\system32 folder with two (2) other PCs running the same OS (including updates) revealed that the SVCHOST.EXE on the problem PC was dated 4/08/2004 whereas the other PCs showed it dated as 3/08/2004. I deleted the problem PCs file, replaced it with the 3/08/2004 version and have not had a problem since. This post is being writen on the problem PC. Virus or otherwise infected file? Who knows, its worth a play - it worked for this PC.

@Posted by: Eugen at July 27, 2007 07:07 PM

i iznad ovo vredi
iskljucivanjem "Windows Management Instrumentation service" i restartovanjem mashine se resava ovaj problem, mada i dalje SP2 nemogu da instaliram, jer mi se tada opet javlja max. opterecenje CPU :mad:

Nazad
Vrh Dno