Šta je novo?

pomoc , sta uzeti?

nws

Poštovan
Učlanjen(a)
12.11.2016
Poena
50
Lg 49UH603V
LG 49LH630v
Sony 50W755c
LG 49UH6207

filmovi fhd, sport, ps3

hvala

+1 znači da se slaže sa citiranim postom, tačnije plus još jedna osoba koja deli to mišljenje.

Što se izbora tiče, sam si sebi odgovorio da ultra hd nije potreban, ps3 ne može da izgura, sport koji gledaš preko kablovske još manje, a filmova je, bar za sada, malo za tu rezoluciju.

Tako da dilema ostaje između lh630 i w755, sličnu koju imam i ja, samo u manjoj dijagonali. Moj predlog je da prošetaš u neku veću radnju, prabaciš sadržaj na fleš i sam se odlučiš. Nećeš mnogo pod onim jakim neonkama videti, ali biće dovoljno. Najbolje ti je da skineš recimo fhd film "Sin City", zbog snažnog odnosa crne i bele, kao i neku fhd utakmicu kojih ima dosta na netu, gde ćeš da vidiš brze pokrete, kao i spektar boja, i brzo ćeš shvatiti šta ti odgovara.

Nema na čemu.
Izmedju ta dva modela, išao bih na lg, jer 705 ima 50Hz panel, tako da će sport i ostatak tv programa izgledati bolje na lg-u. Jedino gde sony vodi, to je ps3, zbog rekordno malog ulaznog kašnjenja, ali ne verujem da je razlika toliko primetna, tako da je lg i tu sasvim dobar. Ako se ne varam, 705 je dosta jeftiniji, pa ako je to uslov, onda je i on dobar izbor. 755 i lg 630 su neka klasa malo iznad, pa bih ja išao na njih, i tu nije više do kvaliteta, već do toga šta ti voliš. Dosta se poslednjih par stranica na glavnoj temi vodila rasprava izmedju VA i IPS panela, pa to pročitaj, cenim da će ti pomoći.

mozes mi poslati link za panele, ne mogu naci

SONY KDL-48W705C ili LG 49LH630V oba imaju panel od 60 hz
SONY KDL-50W755C panel 120 hz

izgleda da je sony ipak bolji, slazes se?

Ne znam što sam bio ubeđen da lh630 ima 100Hz panel. Ako je tako, onda je sony bolji izbor za to što tebi treba. A što se tiče lg-a, u tom rangu je jedino vredno videti prošlogodišnji lf652 model, koji ima 100Hz panel, a u odnosu na 630, sporiji i stariji smart sistem.

LG 50LF652V - oko 600e
Sony KDL50W755C - oko 650e

Između ova dva modela, moj je izbor sony.

Vrh Dno