Šta je novo?

POMOC?!? SATA2 problem

s@le_milj2

Slavan
Učlanjen(a)
03.04.2007
Poena
301
Naime, kupio sam novi HDD Seagate Barracuda 250bg sata2....
-Imam vec jedan hard WD 500gb sata2 na kome mi je sistem-
Kad ga ubacim i krenem da ga formatiram, samo mi daje da ga formatiram kao SIMPLE(dynamic)disk, a ja to necu, hocu da ga konvertujem u basic.Pokusao sam i sa PM-om i ACRONIS-om tu ga nesto ne vide :wall:
Sta da radim??

Poslednja izmena:
Naime, kupio sam novi HDD Seagate Barracuda 250bg sata2....
-Imam vec jedan hard WD 500gb sata2 na kome mi je sistem-
Kad ga ubacim i krenem da ga formatiram, samo mi daje da ga formatiram kao SIMPLE(dynamic)disk, a ja to necu, hocu da ga konvertujem u basic.Pokusao sam i sa PM-om i ACRONIS-om tu ga nesto ne vide :wall:
Sta da radim??

vidi li se uopste iu Win-u?

gde ga ubacis pa krenes da formatiras ?

u win-u se vidi, a mislio sam kad ga prikacim u komp, i iz DISK MENADZMENTA ga formatiram

Probaj da nakačiš samo njega pa pokreneš instalaciju Xp-a, oda ga formatiraš i onda probaš to što ti hoćeš.

E vidis razmisljao sam o tome, i to cu najverovatnije i da uradim !!!
Hvala

Nisi morao nista od toga da radis, imao sam ja isti problem i evo ti resenja, my computer desni klik pa ides na manage i on ti otvori isto comp/mangment ides na disk managment i tu nadjes hard, morao bi da ga vidi, tu vidis dva hard-a u tvom slucaju kliknes na particiju hard-a i opcija delete. E kad se to zavrsi mozes sad sa acronisom(preporuka bolji) ili partition magic kreiras novu particiju ako oces da imas particije na hardu i posle ide opcija gde ti on nudi basic ili dynamic disk i ti naravvno izaberes basic i on ce biti disk 1, a sa operativnim sistemo disk0
ja sam se isto mlatio ceo dan oko toga dok nisam pitao isto to sto i ti
:)

Vrh Dno