Šta je novo?

pomoc: sapphire 4870 hd 1gb problem

petar k

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2009
Poena
304
da li neko zna sta znaci to sto se prilikom podizanja sistema na sapphir-u 4870hd ne pale sve 4 lampice nego samo 1. 3. i 4? u pitanju su LED lampice koje se nalaze pored 2 6opinska molex konektora? da li moze neko ko ima pomenutu graf. da vidi prilikom paljenja kompa, pale li se sve lampice ili samo ove 3 koje sam naveo? i ako nije problem da to isto proba bez ubacenih molex konektora.

isto me zanima zasto se cuje neko pistanje/zujanje i `bipovi` iz tog dela graficke i slicno se cuje i u samom napajanju. znaci, ti zvukovi su skroz povezani i identicni i najcesce se cuju prilikom nekog opterecenja, recimo igrice i sl. pistanje se ne javlja samo dok je grafika u punom pogonu nego i prilikom ucitavanja igrica ili drugih zahtevnijih aplikacija. zanimam, da li je u pitanju samo napajanje posto sam vec 90posto siguran u to (riknuo mi je vec sata i ddr), ili je u pitanju i graficka?

samo da napomenem, graficka i pored toga u praxi radi normalno. to normalno ne znam koliko je sigurno jer nisam smeo vise da je koristim - opterecujem jer se plasim da ne rikne skroz zbog napajanja ili cega vec.

Ako mislis na verziju karte sa heatpipovima onda tako treba da bude. Pale se te tri i ostaju ukljucene,tako treba da bude.

Mrzelo me da slikam al sam nasao sliku.

Sto se tice pistanja zujanja i bipova nemam nikakvih problema, moguce je da napajanje pravi problem.

prvo, hvala na trudu!
kod mene su crvene lampice, da li je to zbog razlike kartica ili trebaju biti zelene i kod mene (mada se ne secam da su ikad svetlele zeleno);
znaci kad stisnem power dugme na kucistu: kuler na graf. karti pocne da radi na 100% i blicnu te tri lampice...

Kod mene na referentnom modelu gigabite 1Gb nisam primetio da se pale
mada posle instalacije viste & wina7 kartica se dosta grejala (otvoreno kuciste i na dodir merena temperatura).
Znaci ne moze da se drzi duze od 5 sec vrelo.
I na instalaciji zvucne puf sve crno (tu videh nista od wina7)
Fan vrti na 200% mislim poletece i dve crvene lampice se upalile bas iznad konektora.
Neki moj zakljucak je da se one pale kad je frka.
Ove zelene na slici mo deluju kao ok
ali crvene mi bas ne ukazuju na dobro.

meni ne ukazuju na problem kada se sve odjednom upale - `blicnu`, a onda su ugasene. problem i jeste ako neka ili vise stalno gori, ali to nije slucaj kod mene

Izvor: Sapphire zvanicni forum:

DIAGNOSTIC LEDs ON HD4850/70

HD4850 LEDs

D1601 - Over temp protection enabled

D1602 - EXT 12V fault

At BOOT/POST, the card's fan will spin @ 100% for a short while, the LEDs will light up for a brief period and then go out. This is NORMAL behaviour as the card is performing it's own type of POST test.

HD4870 LEDs

D1601 - Red LED On, shows critical temperature fault

D1602 - Red LED On, shows External power connector A was removed

D1603 - Red LED On, shows External power connector B was removed

D601 - Red LED On, shows critical Core power fault

At BOOT/POST, the card's fan will spin @ 100% for a short while and 3 of the 4 LEDs will light up for a brief period and then go out ( D601 should remain unlit ). This is NORMAL behaviour as the card is performing it's own type of POST test.

HD4870X2 LEDs

D14e (R753) - 6 Pin power unplugged

D13e (R724) - 8 Pin power unplugged

D15e (R819) - Overheating (Thermal issue)

D5e (R323) GPU-1 - (Master) No power

D7e (R570) - GPU-2 (Slave) No power

Poslednja izmena:
^ aha, znaci ove druge treba da se upale - na trenutak?

Poslednja izmena:
meni svetle 3 zelene lampice ko na ovoj slici,a nemam nikakvih problema s karticom(cak sta vise radi savrseno) kao ni pomenuto zaletanje venta @100% pri pokretanju sistema...temperature su niske:D :S!?

Nazad
Vrh Dno