Šta je novo?

Pomoc sa instalacijom XPa na netbook Dell 1018?

Faustus

Cenjen
Učlanjen(a)
21.06.2011
Poena
151
Dragi svi (anyone!),
Uzeo sam nedavno Dell 1018 netbook. Imam problem koji nikako ne mogu da resim.
Zelim da na njega instaliram XP, ali to jednostavno ne ide. Ili bolje receno, ja nemam pojma kako to da izvedem.
Pokusao sam i preko bootabilnog USBa i preko externog DVD rezaca, ali nis'.
U prvom slucaju uspem da pokrenem instalaciju Windowsa, ali kada doprem dotle, Windows mi nudi sam USB (2GB) kao jedini hard disk na koji se moze instalirati (sto naravno, nema smisla). Kontam da to ima veze sa nedostatkom tih SATA driver-a, ali zaista nemam ideju kako to da regulisem.

Pomoc!

PS. Preko externog DVD rezaca uspem samo da ga boot-uje, ali cim prodje svo ucitavanje i treba da se pojave instalacione opcije, izbaci neki error message i ende...

Poslednja izmena:
Hvala ti druze! Puno si mi pomogao.

Sada jos samo kada bih mogao da nadjem negde SATA driver za DELL INSPIRON 1018... Ako nije mnogo da trazim, ima li neko ko moze da pomogne?

Pogledaj imaš li u biosu mogućnost da S-ATA kontroler prebaciš u IDE mod, ne treba ti nikakav drajver. Bilo je mnogo tema o tome.

Upravo tako, meni je na jednoj Toshibi pre par dana baš ova opcija omogućila instalaciju (AHCI -> IDE). Međutim, nemaju svi laptopi ovu opciju u BIOS-u.

Ima!!!

Prebacio sa AHCI u ATA (to su jedine dve opcije; nisam video IDE) i radi!

Hvala carevi! :D

Poslednja izmena:
XP je instaliran bez problema uz vecinu drajvera. No imam problem da dodjem do drivera za Ethernet i Network controller tj. za LAN i Wiireless.

Te dve stvari su mi zaista bitne, te vas jos jednom molim za pomoc. Ako je neko naleteo na LAN i WLAN XP drivere za Inspiron 1018, please help...

evo

upises u google Download Dell Inspiron 1018 Network Driver

Poslednja izmena:
Uspeo! Nasao sam preko oznaka potrebnih komponenti!

Hvala svima na pomoci! :D

Nazad
Vrh Dno