Šta je novo?

Pomoc sa driverima !

smoke

Slavan
Učlanjen(a)
26.02.2007
Poena
319
Evo zena me naterala da joj instaliram OSx na neki desktop posto ima macbook pa joj se sad hoce da ima i desktop kod kuce koji moze da koristi na osxu ALI ja nemam pojma nista o osx. Pa sam se sad dao na ucenje... i vec mi treba pomoc ako moze.

Daklem, komp koji sam naso je HP D530 sa integrisanim svim zivim.
Broadcom netxtreme - mrezna
Soundmax - muzicka
Intel (nisam cak siguran ni koji) graphic card

I naravno nista ne radi :D

Tj radi al ne sve ove tri komponente su problematicne. Nasao sam na Insanelymac drivere za mreznu al radili su mi samo do prvog reseta, za muzu i graf nisam ni naso nista.

Stavio sam inace OSx 10.4.8 i ne znam da li bi eventualan upgrade na nesto noviji software pomoglo.

Poslednja opcija koju imam je da stavim nvidia graficku (neku staru sedi mi na polici) i intel mreznu (opet spare one) a da pogasim ove integrisane. E sad to bih radio samo ako za njih OSx ima drivere.

Ajd ako neko zna malo vise o ovome svaka pomoc je dobrodosla. Snalazim se (citaj ne bojim se) sa terminalom i nije mi tesko da cackam tako da navalite sa predlozima. ,)

Pa uglavnom preko terminala reshavash vecinu problema koje si nabrojao.

Jel' si probao leoparda poshto koliko vidim bolje stoji sa hackintoshima?

E nisam probao leoparda posto nisam nasao gde da ga skinem da budem iskren. Nasao sam originalnu verziju koja je navodno za MAC racunare... al nisam nasao post za PC leoparda koji radi na intelu. Tj ni ne znam dal jos uvek postoje posebne verzije ili ne. Ako ima neki link dobrodosao je!!!

Ono sto sad skidam je 10.4.10 verziju... al imam blagi osecaj da mi ni to nece pomoci.

Druga stvar znam da se vecina mojih problema resava u terminalu i meni nije tesko da ceprkam al trenutno ne znam sta!? Znaci ako imate neke sugestije sta da kucam u taj terminal bilo bi lepo ako moze neki post :trust:!

:D

idi na www.insanelymac.com pa na forum pa pogledaj koji ti drajveri trebaju. Koliko sam uspio da vidim taj Hp ima neku nvidiu, sa njima bi trebalo da sve radi ok, za broadcom nijesam siguran a za soundmax ćeš na tom forumu naći rješenje. Kao što ti je rekao St4ljin, probaj leoparda, on ima mnogo bolju podršku za hardver.

A jel' možeš barem da okaćiš detaljnu specifikaciju te mašine, pa da ti ondak kažemo gdje ti se šta nalazi i ima li ti pomoći?

hm, a jel mogu sve teme (pitanja) oko problema sa intalacijom Mac OS X na ne Apple-hardware da stoje u ono sticky temi - hint?

hm, a jel mogu sve teme (pitanja) oko problema sa intalacijom Mac OS X na ne Apple-hardware da stoje u ono sticky temi - hint?

A jel mora? Ja sam prosao kroz tu temu brifli i iskreno receno preglomazna je da bi naso nesto na brzinu. Uradio sam i search i nema nigde spomenutih komponenti u mac forumima. :)

OK, back to the problem.

Specifikaciju compa ne znam napamet sad a na poslu sam... al ono sto znam a bitno mi je je Broadcom Netxtreme Gigabit Ethernet for HP a chipset je 5782 ako se nevaram. Dakle bio sam na insanelymac i nasao temicu sa nekakvim driverom i to je radilo dok nisam resetovo comp a onda opet nije. Takodje tamo nisam nasao nikoga ko ima isti chipset ko ja.

Ostale komponente cu nakaciti kad odem kuci kasnije danas.... Hvala!!

A što lepo samo ne nakači taj MacBook na monitor tog WinPC-ja i završi tako posao? :)

A što lepo samo ne nakači taj MacBook na monitor tog WinPC-ja i završi tako posao? :)

Vidim ja da ti nisi srecno ozenjen!! :D

Duga prica zasto zena oce bas desktop sa Osx al i meni je super da naucim nesto novo. Sem toga odusevljava me osx i iskreno jednog dana kad budem imo para prelazim i ja na mac... al do onda mora da ima vise igrica na macu. :d

Vrh Dno