Šta je novo?

Pomoc sa AGP grafikom

Jon Snow

Cenjen
Učlanjen(a)
07.06.2012
Poena
151
Dakle potrebna mi je pomoc oko izbora graficke za AGP slot.
Sto se tice konfiguracije to je: AMD Athlon 64 3000+ na 2000MHz, Asus-ova k8n ploca, 2 GB DDR rama, a napajanje neko low cost 400 W od 2000din, cini mi se da je FRONTIER ili tako nesto...graficka je ATI 9250 128MB, 128bita...
Pre jedno 8 godina kad je kupljen, komp je bio zver. Danas je tzv. kanta al zarobljen sam sa njim bar jos godinu dana...
Prosto potrebno mi je misljenje, predlog, koju(e) graficku kupiti ne bi li mogao da odigram poneku igricu, zahtevniju od plants vs. zombies i tetrisa...? Sto se tice izlaza DVI mi je sasvim dovoljan. Prvo kolko je uopste pametno ulagati u agp graficku i da li mogu da dobijem znacajno poboljsanje a da ostatak mog racunara to prezivi? za neku razumnu cenu, recimo do 40eura, polovne naravno, posto kolko vidim po netu novih i nema ili su jako skupe...Svako misljenje mi znaci...

hvala unapred

Imam istu plocu, napajanje 400w (nekakvo), 512rama i asus ati9550 128mb agp.
Ne znam kakve te igrice interesuju(koliko zahtevne). Mogu da ti kazem koje su igre pokretane na mojoj kartici, pa sam proceni.
counter strike 1.5 i 1.6 (super)
sims 2 (mucenje,mnogo sporo)
need for speed hot pursuit (skroz ok)
wow (zaboravio sam koji deo, verovatno prvi posto je davno bilo. Probao nedelju dana i dosadilo mi. Moglo je da se igra)
heroes of might and magic III ( super)
heroes of might and magic V ( znacajno manji fps, blago mucenje,izbrisao jer mi je trojka mnogo bolja)
itd...
Nisam neki gamer, pa nisam ni jurio zahtevne igrice :)
Sto se tvog upgrade-a tice, moje misljenje je da se ne izlazes bespotrebnom trosku. Stedi za novu konfu, jer ces se tesko naigrati na ovoj sa bilo kojom agp grafom, ukoliko si ljubitelj zahtevnijih igrica.

Da se isplati ne, skupe su iole bolej agp karte.
Osetio bi dosta poboljsanja sa npr x1650 pro, kloknes proc..
Mogo bi Tdu 1 npr da igras lagano..

Za taj komp mozes dobiti 50€ - dodas jos 50 i mozes da uzmes polovan dual-core ( Intel E2160-E3200 ili AMD X2 4000-5000+ ),1-2GB RAM-a,160GB HDD i graficku GF8500,8600

Nazad
Vrh Dno