Šta je novo?

Pomoc - ripovanje pjesama

monstrum

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
665
Od kada sam formatirao disk, instalriao ponovo win XP, sve iste drivere za hadrware, ne mogu normalno da ripujem pjesme u MP3. U Audiograbberu je maksimalni kvaltet 56 kbit/s, a u audiocatalyst-u uvijek cd-rom acces metod postavi na Analog (fiksno), tako da se na nastaloj pjesmi nista ne cuje, a i ripuje je na jednoj brzini.
Sta mi je ciniti? Pokusao sam sa reinstaliranjem zvucne kartice (AC-97 onboard), kartica normalno reprodukuje zvuk. Jos uvijek je isti problem.

Ako se ne varam trebaju ti aspi driveri, nek me neko ispravi ako gresim.

poz

monstrum je napisao(la):
Od kada sam formatirao disk, instalriao ponovo win XP, sve iste drivere za hadrware, ne mogu normalno da ripujem pjesme u MP3. U Audiograbberu je maksimalni kvaltet 56 kbit/s, a u audiocatalyst-u uvijek cd-rom acces metod postavi na Analog (fiksno), tako da se na nastaloj pjesmi nista ne cuje, a i ripuje je na jednoj brzini.
Sta mi je ciniti? Pokusao sam sa reinstaliranjem zvucne kartice (AC-97 onboard), kartica normalno reprodukuje zvuk. Jos uvijek je isti problem.

Audio catalyst pocepaj, zapali, na njegovo mesto na hardu upishi sve nule i zaboravi da si ga ikada posedovao.

Onda idi na http://mitiok.cjb.net/ , skini Lame 3.96, iz tog .ZIP-a iscupaj LAME_ENC.DLL i stavi ga u Audiograbberov direktorijum. Vise neces imati ogranicenje 56kbps (naravno, moras iz padajuce liste izabrati Lame enkoder).

Audiocatalyst je ******.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Audio catalyst pocepaj, zapali, na njegovo mesto na hardu upishi sve nule i zaboravi da si ga ikada posedovao.

Onda idi na http://mitiok.cjb.net/ , skini Lame 3.96, iz tog .ZIP-a iscupaj LAME_ENC.DLL i stavi ga u Audiograbberov direktorijum. Vise neces imati ogranicenje 56kbps (naravno, moras iz padajuce liste izabrati Lame enkoder).

Audiocatalyst je ******.

A ako hocesh josh bolji kvalitet ripa, probaj sa EAC-om (google-j malo jer ne znam njegov hompage) i istim tim lame-om...

POZ :d

forceaspi su adaptec aspi 4.60 drajveri ;)
a probaj eac+lame ili cdex za ripovanje

...Ili koristi i dalje Audiograbber, ali moras da instaliras PRO verziju MP3 kodeka (preporucujem Radium Codec). Advanced ti daje max 56 kbit/s!

p.s. EAC ne radi na novim NForce2 driverima!

Filo je napisao(la):
forceaspi su adaptec aspi 4.60 drajveri ;)
a probaj eac+lame ili cdex za ripovanje

Jesu 4.60, ali vele (zapravo kunu se u najmilije) da bolje rade od drugih verzija (ne zna im se broj koliko ih ima) a i od ovih novijih :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno