Šta je novo?

Pomoc: Problemi sa User Account-om i servisima!!!

Skyw@lker

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2003
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X + Cooler Master Hyper 212 RGB
Matična ploča
Asus TUF Gaming B550M-Plus
RAM
DDR4 32GB (2x16GB kit) 3200MHz CL16 HyperX Fury RGB
GPU
ASUS TUF RX6800 OC Edition 16GB GDDR6
Storage
Kingston 1TB M.2 NVMe SA2000M8/1000G + Western Digital 4TB + 2 x WD Elements 8TB
Zvuk
AV Yamaha RX-A2A
PSU
BE QUIET! Pure Power 12M 850W
Kućište
Fractal Define R4 Black Pearl
Monitor
Gigabyte M27F
Miš & tastatura
Logitech K350 + Logitech M705
Ostale periferije
PS5 , Xbox Series S
Laptop
Lenovo ThinkPad T14 Gen 1
Mobilni telefon
Samsung S24 Ultra
Pametni uređaji
Hawei Watch GT 3 Pro, Huawei Body Fat, Xiaomi Mi Hub 2, Xiaomi Mi Kettler
Steam
markov211
Pristup internetu
  1. Optički internet
Skoro sam ponovo instalirao WinXP od nule (posto mi je masina bila u haosu - formatirao hdd, instalirao drajvere itd...) i nakon odredjenog vremena vise ne mogu da pristupim User Account opciji pod Control Panel-om! Naime kad kliknem na doticnu ikonicu ispise mi se greska tipa: "Data Execution Prevention - To help protect your computer, Windows has closed this program. Name: Microsoft (R) HTML Application Host Publisher: Microsoft Corporation" ,zavorim taj prozor i izbaci mi onu klasicnu WinXP gresku "...encountered a problem and need to close, bla bla bla...".
Znam da kada sam instalirao Win sve je lepo radilo, inace ja sam ulogovan kao administrator, a gledao sam i service i msconfig i nema niceg sto bi moglo da mu smeta! Uradio sam i preinstalaciju Win-a i ponovnu instalaciju (format c) isto! Predpostavljam da mu mozda smeta neki od programa koje sam instalirao, ali to su sve programi koje sam i ranije koristio i drzao u start up-u (Sygate Firewall, Net Limiter, Bit Comet) Antivirusni programi ne detektuju nista! Takodje ne mogu da udjem ni u servise! Iz Safe moda je ista situacjia. Nikada u zivotu nisam cuo za ovaj problem i to bas mene da zadesi - pa ako neko barem orijentaciono zna sta je neka napise neku preporuku, vise ne znam sta da radim!!!

Kad rešiš problem - još jednom onaj prijateljski savet od pre nekoliko godina: počni da koristiš Ghost kad već instaliraš windows svakih par meseci ;)

Skyw@lker je napisao(la):
...pa ako neko barem orijentaciono zna sta je neka napise neku preporuku, vise ne znam sta da radim!!!

Instaliraj ponovo Windows od nule.

DEP se vrlo cesto cudno ponasa na amd 64 masinama,ti nisi rekao koja je tvoja makina,ali pretpostavljam da je na 64,ako imas sa ovim problema.Bilo kako bilo,uradi ovo sto kaze @frogman,i sve ce biti ok

Poslednja izmena:
DEP? Pa jeste u pitanju je Sempron 2500+ ali sam problem resio poptuno neocekivano, na moju srecu... Posto sam se naoruzao strpljenjem (i najnovijom verzijom N.Ghost-a) ponovo sam instalirao sistem od nule. I opet se posle instalacije odredjenih programa problem ponovio!!! I posto sam se skroz iznervirao krenuo sam u deinstaklaciju programa po programa. Medjutim izgleda mu je Kaspresky Antivir. (ver. 5.0) pravio problema, cim sam ga skinuo sve je proradilo kako treba... Eto ako se nekome desi ovakav "dosije x" sa masinom mozda mu ova informacija bude od koristi.

Pa naravno da će mu biti od koristi. Prebacite ovo u VIP sobu ;)

Slicne probleme sam i ja imao plus blokiranje interneta sa Zone Alarm Pro iako su sva podesavanja bila na "pocetna" , posle deinstalacije sve je bilo OK.
A Kaspersky (internet sec.2006 beta) mi je onesposobio za rad AdAware SE 1.05 i SuperCleaner koji su proradili posle njegove deinstalacije.
Izgleda da je tesko ukomponovati razlicite zastite i u isto vreme biti siguran da problem nije u Windows-u.

Nazad
Vrh Dno