Šta je novo?

Pomoc pri postavljanju i izmeni PHP BB foruma!?

ovako,huh...jedino i jedva sam nasao Apach,i neki php-4.3.4-Win32 i mysql...e sad Apach startujem i radi,ali kada startujem mysqladmin javlja mi problem jer ne cita tamo neki easyphp,koji sam predhodno izbrisao e sad imam php-4.3.4-Win32 koji pri njegovom startovanju javlja gresku tipa :" Unable to load dinamic lybrary c:\program files\easyPHP\php\extensions\php_yaz.dll ne moze da nadje fajl koji treba da je pokren...if I get it right.... Need help ?! kako da gastavim da koristi postojeci php ????

u phpmyadminu pise na prvoj strani nesto kao create new database ili tako nesto. tu ukucas ime koje oces, pa na dugme create. i kasnije to ime upises u instlalaciju foruma...

Rage against The mAchine je napisao(la):
u phpmyadminu pise na prvoj strani nesto kao create new database ili tako nesto. tu ukucas ime koje oces, pa na dugme create. i kasnije to ime upises u instlalaciju foruma...
Evo sta dobijem kad udjem u db-create...

Prilozi

• db_create.jpg
    db_create.jpg
    30.5 KB · Pregleda: 45
Rage against The mAchine je napisao(la):
jesi li startovao sva tri exe-a: apche i dva od mysql-a?
Jesam, ali kad startujem mysql-D ,izbaci mi gresku( This application has failed to start because .dll was not found. Re-installing the application may fix this problem.)

manchester je napisao(la):
Jesam, ali kad startujem mysql-D ,izbaci mi gresku( This application has failed to start because .dll was not found. Re-installing the application may fix this problem.)
To sam sredio, strartovana su mi sva tri exe-a ali i dalje isto...

ok ako jesi, iz ovih poruka vidim da mu nesto smeta pri backupovim baze. pobrisi backupove pa onda probaj da napravis...

Probao sam i to, ali opet isto... :mad:

Zar niko da pomogne ?

Ja sam odustao od instaliranja apache,php i mysql-a na mojoj masini vec sam po nagovoru nekih ljudi pokusao online i nije da sam uradio sve ali sam uspesno instalirao forum i izbrisao pocetnih 2 foldera install + contrib :banana:
e sad koja je sad procedura,sta kucam gore u exploreru :wall: ??? Treba mi mala pomoc kako bih mogao nastaviti instalaciju ON Line :type: ...tacno je da duze traje ali nije mnogo tesko cak je i lakse ....

Da kazem hvala svima koji su me dovde podrzavali,pomagali i tako to...a onda onima koji ce to i dalje ciniti da rade. Hvala! :cigar:

Pozdrav momci
TRouBLe

zaboravih....kako sad da ja pravim sobe npr. da pod AUDI bude nekoliko soba > A2 ,A3,A4 i tako dalje svati Ax (kao na ovom forumu sto imaju podele na Hardver, Softver i ostale,i pod svakom imaju nekolimo soba) da bude zasebna soba??? I ne osnovne stvari tipa,kako da promenim onaj logo,da stavim moje nesto? Nadam se da znate na sta mislim ...

Hvala
tane

Na dnu sajta imas administrativ panel, odes tamo, pa ces se dalje snaci.... Tamo ti je i promena logo-a, i sva podesavanja oko izgleda i rada sajta...

Poz.

Ko je skinuo - skinuo je, PHP TRIAD vise nije free :(

..::TRouBLeMaKeR::.. je napisao(la):
zaboravih....kako sad da ja pravim sobe npr. da pod AUDI bude nekoliko soba > A2 ,A3,A4 i tako dalje svati Ax (kao na ovom forumu sto imaju podele na Hardver, Softver i ostale,i pod svakom imaju nekolimo soba) da bude zasebna soba??? I ne osnovne stvari tipa,kako da promenim onaj logo,da stavim moje nesto? Nadam se da znate na sta mislim ...

Hvala
tane

jednostavno izmenis .tpl fajlove. za to ti treba samo znanje HTML-a. :type:

za logo je fajl mislim overall-header.tpl, a imas i overall-footer.tpl. u stavri sve sto treba da promenis je tu...

..::TRouBLeMaKeR::.. je napisao(la):
Ja sam odustao od instaliranja apache,php i mysql-a na mojoj masini vec sam po nagovoru nekih ljudi pokusao online i nije da sam uradio sve ali sam uspesno instalirao forum i izbrisao pocetnih 2 foldera install + contrib :banana:
e sad koja je sad procedura,sta kucam gore u exploreru :wall: ??? Treba mi mala pomoc kako bih mogao nastaviti instalaciju ON Line :type: ...tacno je da duze traje ali nije mnogo tesko cak je i lakse ....

Da kazem hvala svima koji su me dovde podrzavali,pomagali i tako to...a onda onima koji ce to i dalje ciniti da rade. Hvala! :cigar:

Pozdrav momci
TRouBLe
Ajde ako ti nije tesko, kazi mi kako si online instalirao, posto se ja cimam vec duze vreme sa mysql, php, apache i nista nisam uradio :wall: :mad:

Ja sam skoro instalirao phpBB forum, samo neznam kod koga imas host, a nije problem da ti pomognem, nadji me na ICQ, ili Yahoo, ili mailom, ili pitaj ovde sta je konkretno problem.... Svi smo mi radi da pomognemo...

Poz.

huh ..

@Neo_Matrix thx for all your help ;)

E ovako, skidao sam neke prevode i to!? Kako se prevod ubacuje u sajt?
e sad me najvise zanima kako da promenim onaj phpbb logo i da stavim neki moj logo??? jel se to menja u admin panelu ili ...?????

Thanx
Tane :cigar:

manchester je napisao(la):
Ajde ako ti nije tesko, kazi mi kako si online instalirao, posto se ja cimam vec duze vreme sa mysql, php, apache i nista nisam uradio :wall: :mad:

1. idi na lycos > tripod i registruj se
2. onda aktiviraj PHP i MySQL bazu na tvom nalogu i uzmi sifre
3. phpBB preko FTP-a prebaci na tvoj sajt
4. kada se spojish na net otvori explorer i gore cukaj

http://tvojsajt/ phpbb2 / install /install

5. sve ce ti se ostalo samo kasti ...
:banana:
6. mozesh se javiti ...da znamo sta si pocinio

POzdrav
Tane :cigar:

Poslednja izmena:
trouble, za logo sam napisao koji post iznad... :laugh: :eyebrows:

ako zatreba helpa, uvek ce se malo naci :p
aj poz... :wave:

@Neo matrix Hvala covek jos jednom

Ja sam sve zavrsio forum,hvala svima...sad i ja nekome mogu pomoci :angel:
forum mozete videti na sajtu http://www.megastudent.tk

Pozdrav svima
:cigar:

e ljudi..need help...
postavio sam subPortal template kao default i sada mi napishe sledece ...
Template->loadfile(): File ./templates/subPortal/overall_header.tpl for handle overall_header is empty ...
a kada direktno odem na admin ono mi napishe sledece ...
Template->loadfile(): File ./../templates/subPortal/admin/page_header.tpl for handle header is empty
...opmoc potrebna sto pre ... u cemu gresim i zasto mi ne radi novi template? kako da vratim na onaj obicni template kako bi mi forum radio?

Hvala
Tane

huh..fals alarm my mistake :p ,i forgot 2 upload 2 or 3 files..huh...sorry
anywaysss ... ;)
- kako kada se skine neki phpbbhacks sa istoimenog sajta,npr ja sam skinuo baner exchange, kako se to postavlja?
- kako u subPortal template da promenim i dodam neke korisne linkove,posto ima jedan odvojen deo samo za linkove sa leve strane? :wall:

pomenuti forum mozte videti na url www.megastudent.tk pa novi forum ...

thx

Poslednja izmena:
Vrh Dno