Šta je novo?

Pomoc pri postavljanju i izmeni PHP BB foruma!?

IvanziLLa

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2004
Poena
620
Kada downloadujev PHPBB2 i prebacim je na server, koji se software koristi za izmenu i prilagodjavanje podataka?

CHeeRs (D)
TRouBLe

Za "izmenu i prilagodjavanja podataka"??

Mislis import baze iz nekog drugog foruma ili nesto trece?

Re

Posto sam downloadovao PHPBB comp mi ga otvara kao Deamweaverove fajlove...e cuo sam da posle prebacivanja PHPBB foruma na server da se on line on izmeni ...e sad kako to ide? I cuo sam da postoji neki software za to,koji?

Thanx

Treba na serveru da imas web server, instaliran php4 i neku bazu - najbolje mysql.

mmmm...thanx...znaci u exploreru pocinje instalacija,a?
a kako podesiti u windowsu da mi cita PHP pravilno a ne kao Dreamweaver-ov fajl???

(D)

Skini phpdev, pa u direktorijumu www napravi direktorijum za phpbb i u njega iskopiraj phpbb forum.

..::TRouBLeMaKeR::.. je napisao(la):
mmmm...thanx...znaci u exploreru pocinje instalacija,a?
a kako podesiti u windowsu da mi cita PHP pravilno a ne kao Dreamweaver-ov fajl???

(D)

Da, u explorer-u... internet explorer-u. Ne mozes u windows-u da citas php "pravilno", ustvari ne bi ni imao sta da citas. Ako zelis da citas forum (a u svrhe upoznavanja kako to radi, koje su opcije za admninistriranje, itd...), potrebno je prvo da simuliras web server na svojoj masini, tako sto bi instalirao neku bazu i "server" (predlazem "php Triad 2.11" koji sadrzi mysql, apache i php) i onda iz IE-a instalirao phpBB. Startovao bi ga tako sto u istom IE-u startujes lokalni link... efekat je kao da si na net-u (otvaras topic-e, post-ujes, edit-ujes...), samo sto sve ide sa tvoje lokalne masine :) - super stvar za upoznavanje rada.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

da, phpdev mu je dobro resenje za pocetak. jednostavno. Bedak sto nema novijih verzija.. od one sa MySQL alpha 4.0 bazom..

e da i mene je zanimala celokupna procedura oko phpbb, pa sam ga skinuo i skinuo sam php triad 2.2. E sad me interesuje sve ja to lepo sredim i dodjem do instalacije foruma. i sve unesem lepo i prokaze mi gresku:

phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

e da mislim da treba da napravim bazu, jel tako... ili ne...
pomozite, nije hitno ali ajde

mene zanima da li ima negde uputstvo za izmenu i izradu template a za phpbb ?

Rage against The mAchine je napisao(la):
e da mislim da treba da napravim bazu, jel tako... ili ne...
pomozite, nije hitno ali ajde

Da, treba da napravis bazu. Posle samo pri pokretanju instalacije phpBB-a upises naziv baze (mislim da je tako).

CORE 283 je napisao(la):
mene zanima da li ima negde uputstvo za izmenu i izradu template a za phpbb ?

Imas gomilu vec izradjenih template-a za download. Ako zelis neki svoj (mada, zasto bi se toliko maltretirao), proprati i pronadju graficke elemente koje dobijas, zameni ih, ubaci neke svoje...

Ajd neki experti koji se vise razumeju u php. Do sada sam rekao samo nesto sto sam skromno isprobao i saznao type;

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Cekaj, jesu li phpdev i php trial isto ili je ne? Zasta je jedno a zasta drugo?

thx ,)

Ne trial nego triaD :) Ne znam sta je ovo prvo, ali ovo "moje" su tri aplikacije (otud i naziv :mrgreen: ) koje ti omogucavaju da napravis web server na svojoj masini da bi mogao da pokrenes i testiras forum.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

i phpdev radi isto to. Znaci samoraspakujuci exe fajl, dva klika i imas funkcionalan wev server.
Sto se tice pravljenja custom template-a, najbolje je da editujes SubSilver koji je default. Po zelji promeis boje, slicice.. sve.. layout. Naravno za ovo ti je potrbnoo dobro poznavanje HTML-a i nesto PHP-a.
@rage: bazu ces mozda morati da napravis iz phpMyadmin-a, pa tek onda da instaliras phpBB. Tako je kod phpdev, ne znam da li je nesto drugacije kod tog TRIAD-a, nisam ga probao nikada.

e ljudi da li je neko u skorije vreme pokusao da skine Php Triad ili pak php dev ? Nista mi nije jasno ne moze ni na jednom sajtu,stune mi nekuh 130kb i "kaze" COMPLITED ??? A velicina Triad-a npr je 11MB ?! :confused:

Ima li ko "resenje" ?

type; Pozdrav
TRouBLe

Netreba ti sve to! Uploaduj otpakovan forum na neki php ready server (moja preporuka je tripod) i uradi instalaciju - kao adresu (u bio kom browseru) ukucaj

tvoja.adresa/install/install.php

i posle sve odradi usput.

uostalom vrati se na php i procitaj FAQ.

shtaps je napisao(la):
Netreba ti sve to! Uploaduj otpakovan forum na neki php ready server (moja preporuka je tripod) i uradi instalaciju - kao adresu (u bio kom browseru) ukucaj

tvoja.adresa/install/install.php

i posle sve odradi usput.

uostalom vrati se na php i procitaj FAQ.

Da, sve to stoji, ali... za pocetnika nije preporucljivo da to radi na net-u (trosenje vremena, zauzimanje linije, sporost modemske veze...). Mnogo mu je bolja edukacija i upoznavanje sa time ako radi na svojoj licnoj masini.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Mozes da skines i EasyPHP, koji ima u sebi Apache+PHP+MySQL. Inace Kiza je u pravu, bolje da sve namesti i podesi u lokalu, pa onda kao takvog uploaduje na server.

Registrovao sam se i upload-ovao PHP BB na Tripod-u,askinuo sam EasyPhp ...kada ukucam mojaadresa/install/install.php pise mi celi ekran neke greske aka:

Warning: main(): Unable to access ./../extension.inc in .....or

Warning: main(./../extension.inc): failed to open stream: No such file or directory

e sad trebam malu pomoc? sta sledece...sta inace radi ovaj easyphp jer je aktivan ali nista se ne desava.... :confused:

Unapred zahvalan

Odakle te greske? I od kad TRIPOD daje PHP/MySQL podrsku??

Ne znam za taj EasyPHP, ako su greske od njega.. ali definitivno ti ne valja nesto sa CHMOD-om, odnosno sa dozvolama. Moras da CHMOD-ujes po listi iz phpBB help fajlova. E sad, ovo bi vazilo da teras Unix/Linux, a posto to nije slucaj onda CHMOD komande padaju u vodu.. :)

Skini lepo phpdev provereno radi. www.firepages.com.au

Jesi li aktivirao PHP4U i MySQL iz profila na Tripodu?

shtaps je napisao(la):
Jesi li aktivirao PHP4U i MySQL iz profila na Tripodu?

Evo sad upravo i isto se pojavljuje proble! Isti kao gore naveden! CHMOD mozes li da mi pojasnih sta je to? Sve me buni jer je ovo nova oblast za mene ... jesam instalirao easyphp ali nista se ne desava, jer kada kliknem 2 na exe fajl nista mi neotvara kao standardni program...nista sad ne kapiram...need help
:confused: :confused:
thx

Sve reke vode u Vavilon - jedini download za phpdev423 je preko Sourceforge.net a ni jedan njihov mirror nemoze da izdrzi 11MB vec par dana. Gde si skinuo easyphp?

Ako neko zna gde da uzmem phpdev423 a da nije sa te adrese neka postuje link.

Hm.. ja imam tu verziju sa CD-a iz Internet Ogledala.. Projekat je stao, ali ne znam zasto ne moze da se download-uje..

@Trouble: zaboravi na CHMOD, samo sam pomenuo, to vazi samo za *NIX sisteme.. ne za Win32.

Nisam nasao phpdev ali apache2triad v.1.1.9. i vise sam nego zadovoljan(thx 2 Kiza) (mada nije nikakav problem vecinu stvari odraditi online).

Ako je to jos neko trazio evo ga ovde:

http://ftp3.ie.freebsd.org/pub/sourceforge/apache2triad/apache2triad1.1.9.exe

2 Trouble:

Sta si uradio? Na Tripodu moras raspakovati sadrzaj foldera phpBB2 na root www da bi ti citao sql i php. Posle instalacije moras izbrisati foldere contrib i install!!!

shtaps je napisao(la):
2 Trouble:

Sta si uradio? Na Tripodu moras raspakovati sadrzaj foldera phpBB2 na root www da bi ti citao sql i php. Posle instalacije moras izbrisati foldere contrib i install!!!

Evo raspakovao sam phpBB2 u prvom prozoru FTP-a koji se otvorio!! e sad root??? mislim da sam pogodio ...E a kada ukucam http://ime sajta/install/install.php pojavi mi u exploreru nekih problemaaa dosta...e sad ovaj Apach triad cu skinuti ali ima 38MB ??!! Gde gresim? a easyPHP sam skinuo sa download.com ....

Pozdrav

Bla.... skini ti lepo PHPTRIAD... oko 12.5 mb ali zaista vredi. Ja sam digao APache/MYSQL server u lokalu, podigao 2 foruma, PHPNUKE, i josh neke php skripte... I od toga nema boljeg resenja. Podesis sve kako zelis na tvojoj masini u roku od pola sata i onda svce lepo dignes na server i gotovo (pre togap odesis config fajlove, tj ime baze,u sername, password i slicno).

Evo ovako... Posto sam se zaintresovao za temu, pitao sam ciku KudTiNaEx (valjda se ovako pise) kako sve to ide. preko irc-a. zahvljujem mu se jos jednom na pruzenoj podrsci, i sada dajem listu svega sta treba uraditi ne bi li se podigao phpbb2.

1. Najbolje skinuti PHPTriad
Posle instalacije ukljuciti apache server (dos prozor MORA biti otvoren) i oba ova fajla MySql-D i MySql-D-NT. Njihovi prozori se zatvraju.
2. Dalje, napravi se folder u c:\apache\htdocs\ (najbolje phpbb2) i u njega se raspakuje forum.
3. U browseru se kuca adresa http://localhost/phpmyadmin i napravi se baza podataka (recimo phpbb2)
4. Opet u browseru se kuca http://localhost/folderkojistenapravili i otvara se stranica za pocetak instaliranja. Unose se sledeci parametri:

Your Database Name: Ime baze koju ste napravili
Database Username: root
Database password: nista se ne upisuje

i ostalo po zelji :)

Ostalo je lako... cheers :happy:

ljudi znam da malko neverovatno zvuci ali nema ni jedan sajt. koji daje download Triad-a a da je u funkciji,ili je meni mashina otisla u offside! Na svakom sajtu pocne download i skine nekih 13kb-a(??!!) i prekine... ne znam sta je... ima li ko da zna neki link koji mogu iskoristiti ?

thx
:type:

Nazad
Vrh Dno