Šta je novo?

Pomoc pri obradi mpeg2 fajla

Mnogo komplikacija ni zbog cega. Svi nabrojani programi rade odlicno. Ja licno koristim MPEG2CUT kada zelim da isecem deo iz nekog .MPG fajla. On kao sto neko rece pravi .VOB extenziju kada zavrsi posao, ali je vi samo preimenujte u .MPG. Mozda bi bilo lakse ceo taj fajl od 5 gb ucitati u Pinnacle Studio 9.xx koji ce da razdvoji scene automatski, posle cega treba da poredjate redosled scena (znaci da izbacite reklame i ostavite samo utakmicu). Pinnacle Studio ima i DVD authoring tako da je to najkompleksniji program za HOME upotrebu. Pozdrav.

Da li mpeg2vcr moze da prebaci mpg u DVD?
Bio sam ubedjen da sam to vec jednom uradio ali sada ne nalazim opciju za to. Nisam siguran ni da li je bila ista verzija programa od ove koju sada imam.

Ajde da neotvaram novi topic (kad je već ovaj ponovo otvoren) da pitam isto pitanje, kao i ova "bebica" iznad mene.
Interesuje me kako da od 2divx fajla (jedan film) napravim DVD koji će moći svaki DVD stand alone player da čita (pošto imam neke filmove koje neće da pušta, predpostavljam da je do AC3), ali da imam posebno titlove, tj da nebudu zalepljeni za film, nego da mogu da biram, pošto uglavnom imam srpski prevod, i engleski, pa mi je onda to bitno.
Aj da vas čujem sad.

milsis da od divx napravis bas DVD i da ima da se titl izabere, il da ih ostavis u divx formatu ?
Za DVD:
Prvo sa necim reencodujes divx -> mpeg2.. winavi, mainconcept, cce ili bilo koji encoder da dobijes mpeg il m2v + ac3 fajl (ako dobijes mpeg kosti neki demuxer da odvojis audio/video posebno.. tmpeg encoder)
2) ubacis m2v i ac3 u DVD maestru a titl sa subtitle workshop prebacis u stl pa i njega ubacis
on ti napravi DVD u kojem kasnije mozes izabrati titl on/off

ako oces da ostane divx onda je samo potrebno reencodovat ac3 u mp3 na 2 kanala ako je tu problem da ti DVD player ne podrzava ac3?
Pretpostavljam da virtualdub + besweet moze odradit posao, video na direct stream copy a audio reencodiraj sa beswet-om

Za to ti treba 2 programa.Prvo treba da prebacis avi u mpeg2.Najbolji program za to je
TMPGEnc.Zatim pomocu DVD-lab pro ubacis mpeg2 fajlove i titlove.Posto imas 2 fajla napravices meni sa 2 filma tj.film1 i film2 a takodje ces imati i 2 titla 1 i 2.Kad se zavrsi prvi film ides u meni i pustis drugi i odaberes titl 2.

Nazad
Vrh Dno