Šta je novo?

Pomoc pri obradi mpeg2 fajla

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Interesuje me sledeće:
Snimio sam polufinalni mec tenisa preko SkyStar2 kartice u mpeg2 formatu. Sam fajl je nešto malo veci od 5GB, i ja bih hteo da ga snimim na DVD u ovom formatu kakav je, tj samo da prebacim u sam DVD format, tako da može da se čita na stand-alone dvd playerima. Da bih smanjio fajl na željenu veličinu, mislim da bi bilo dovoljno da se samo iseku reklame, kojih ima dosta. Koji mi program preporučujete za ovu radnju? I koji mi program preporučujete za pravljenje DVD-a, znači da ima i kao neki meny, pošto bi stavio malo o igračima........? Napominjem još jednom da neću da prebacujem u DivX!!!

Za seckanje reklama definitivno TMPGEnc MPEG Editor. Za snimanje DVD-a, neki DVD authoring progam, mozes da probas TMPGEnc DVD Author.

Aj sad cu da ga skinem da probam. Nekako nisam hteo da radim sa VDubom jel mi on uvek daje horizontalne linije, ma sta god radio, uvek njih dobijam, a i nisam siguram da on moze da isece jedno 50 reklama odjednom.

To sve možeš u dvdlab pro-u.Teško da ćeš naći drugi tako kvalitetan a jednostavan program.Treba par dana da se savlada,što mislim da nije mnogo za dobar rezultat.

Probacu i njega, posto hocu da snimim i finale, koje predpostavljam da ce trajati duze od 2,5h.

Ja ti preporucujem za DVD authoring(meniji,struktura...) Ulead DVD movie factory,odlican je i lak za upotrebu

_/Neo\_ je napisao(la):
Aj sad cu da ga skinem da probam. Nekako nisam hteo da radim sa VDubom jel mi on uvek daje horizontalne linije, ma sta god radio, uvek njih dobijam, a i nisam siguram da on moze da isece jedno 50 reklama odjednom.
VirtualDub je odlican, ali ne za Mpeg2.

Mpeg2 editor

Za editovanje MainConcept EVE2, autoring DVDLab-pro 1.5. Duže materijale resample na pola dvd 352x576, encoder MainConcept. :-devil-:

Serbianboss je napisao(la):
Sta si ovim mislio.Ja imam virtual dub mpeg2 i radi sasvim ok.
Pa da, ali ajde iz njega napravi opet mpeg2 fajl :D

_/Neo\_ je napisao(la):
Interesuje me sledeće:
Snimio sam polufinalni mec tenisa preko SkyStar2 kartice u mpeg2 formatu. Sam fajl je nešto malo veci od 5GB, i ja bih hteo da ga snimim na DVD u ovom formatu kakav je, tj samo da prebacim u sam DVD format, tako da može da se čita na stand-alone dvd playerima. Da bih smanjio fajl na željenu veličinu, mislim da bi bilo dovoljno da se samo iseku reklame, kojih ima dosta. Koji mi program preporučujete za ovu radnju? I koji mi program preporučujete za pravljenje DVD-a, znači da ima i kao neki meny, pošto bi stavio malo o igračima........? Napominjem još jednom da neću da prebacujem u DivX!!!

Evo jedno programce koje moze da ti odradi posao a jako je jednostavno

POZ

Prilozi

• MPEG2Cut.rar
    76.2 KB · Pregleda: 115
astrolog, da li taj programcic radi rekompresiju fajla.Tacnije kada ubacis mpeg fajl i oces da iseces neke delove, da li ovde dolazi di rekompresije ili ne

pozdrav

Ja za isecanje reklama sa MPEG2 snimaka sa TV kartice koristim Womble MPEG2VCR. On ne rekompresuje ako se ne menjaju parametri kodeka. Zato radi veoma brzo i sigurno. Takodje mi se dopada interfejs i super brzo nalazi frejmove.

@voodoo
...ako bude negde nasao crack:)

Poslednja izmena:
astrolog, da li taj programcic radi rekompresiju fajla.Tacnije kada ubacis mpeg fajl i oces da iseces neke delove, da li ovde dolazi di rekompresije ili ne

pozdrav

Da dolazi di rekompresije u VOB fajl ali bez gubitka kvaliteta. Inace VOB je osnovna struktura svakog DVD-ja to sigurno znas pa se lepo edituje u recimo InterVideo WinDVD Creatoe ili Ulead DVD muvie factory.

POZ

da znam sta je vob, nego je najbitnije da ti programcici koji seku mpeg2 ne dolazi do rekompresije.Probajte onaj programcis sto sam ostavio skroz gore, besplatan je a ne radi rekompresiju

voodo

videoredo je dobar program ali meni on redovno zezne mpeg fajl, na nekim delovima ga zakocka

pozdrav

Vrlo dobar program "MPEG2Schnitt", nije mnogo komplikovan, nije veliki i radi bas ono sto tebi treba...

Pozdrav

DraCulaX je napisao(la):
Vrlo dobar program "MPEG2Schnitt", nije mnogo komplikovan, nije veliki i radi bas ono sto tebi treba...

Pozdrav

da li mozda on radi rekomresiju fajlova, tacnije mpeg2

pozdrav

da znam sta je vob, nego je najbitnije da ti programcici koji seku mpeg2 ne dolazi do rekompresije.Probajte onaj programcis sto sam ostavio skroz gore, besplatan je a ne radi rekompresiju

voodo

videoredo je dobar program ali meni on redovno zezne mpeg fajl, na nekim delovima ga zakocka

pozdrav

Da li si mislio ma virtualDubMPEG2? Imam ga. Sada sam pokrenuo MPEG2CUT i ako odaberes ALL files nece vrsiti rekompresiju. Pa skini ga i probaj dao sam ga u postu.
Inace najvishe koristim TPMEGEnc. jos od v.2.520... Samo sto ima jednu glupu osobinu ili sam ja glup. :D
Ako pokrenes carobnjaka ( recimo za seckanje ) on zapamti rezoluciju pa onda nista vise od konvertovanja MPEG u AVI sa proizvoljnom rezolucijom. Jednostavno zatamni setinge. Zapravo upise ih u Win. Prefetch direktorijum dva fajla koja zezaju celu stvar.

POZ

@Serbianboss
Nisam ga preterano koristio posto nemam potrebe za seckanjem reklama, ali mislim da samo fizicki sece delove koje mu oznacis, ako i radi neku rekompresiju ja nisam primetio razliku izmedju originala plus nema nikakva podesavanja za bitrate i ostalo tako da jedino ako je radi automatski...Meni je posao odradio korektno sa nekoliko razlicitih snimaka sa satelita...Sve u svemu program nije veliki i besplatan je, a jedina mana je sto su ga pravili Nemci pa ces morati da potrazis uputstvo i sire objasnjenje na net-u...

Aleksandar je napisao(la):
Ja za isecanje reklama sa MPEG2 snimaka sa TV kartice koristim Womble MPEG2VCR. On ne rekompresuje ako se ne menjaju parametri kodeka. Zato radi veoma brzo i sigurno. Takodje mi se dopada interfejs i super brzo nalazi frejmove.
Apsolutno najbolji, najjednostavniji i najbrzi. Probao sam i ostale, ali MPEG2VCR udara guze

[Mancha] je napisao(la):
Apsolutno najbolji, najjednostavniji i najbrzi. Probao sam i ostale, ali MPEG2VCR udara guze

Pa kad udara guze daj link da vidimo kako sljaka :)

Pozdrav!

A sta mislite o Tmpgenc Mpeg Editor, da li on mozda radi rekompresiju

pozdrav

A sta mislite o Tmpgenc Mpeg Editor, da li on mozda radi rekompresiju
Ne radi.

recite mi samo jos jednu stvar.Koju verziju tmpgenc mpeg editora sa njihovog sajta da skinem.Ima ona retail i trial version. Znaci koju od ove dve bi trebao da skinem

pozdrav

Dandy ajde reci jos ovo, posto si ti koristio tmpgenc mpeg editor.Znaci kad sam odsekao sve sto sam hteo, i kad pustim da radi, pise mi status: "outputting lossless video and audio". Znaci to pise u procesu rada, da li i tebi to pise, i sta mu to znaci

pozdrav

Mogu vam reci da mpeg2vcr radi fantasticno, bolji program za obradu mpeg2 file-a nisam probao, a naravno ne radi rekompresiju sto je najbitnije

Nazad
Vrh Dno