Šta je novo?

Pomoc pri kupovini!!!

*Speed*

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2006
Poena
301
Treba mi pomoć. Već duže vreme planiram da skupljam pare za novu konfiguraciju i taman izaberem neke komponente koje su najbolje ili pri samom vrhu za par dana izadje nesto jače i bolje. I nešto sam razmišljao i uvideo da nikada necu moci da ispratim te promene i sada sam resio da presecem. I zabracu komponente koje su sada pri vrhu i nastaviti skupljanje novca i za mesec dana ili malo vise kupiti to. E sad najvise bih izdvojio za ploču, naravno zbog toga da bih u budućnosti mogao da je iskoristim a ne da mi posluži samo za kratko vreme. I tu nastaje 1. dilema.
1. Znaci da li uzeti ploču sa podrškom za AM2 ili Core 2 Duo procesore, i koji su vasi predlozi(voleo bih da ima solidne OC mogućnosti,tj što bolje)?
Samim tim i ne znam za koji bih se procesor odlucio, ali znam da bih u startu zbog finansija u prvom slucaju uzeo nekog Semprona a u drugom Celerona da sto se kaze ’’odradi’’ posao a naknadno (par nedelja) bih ubacio neki od gore pomenutih ’’dilema’’ modela(takođe sa dobrim OC karakteristikama).
Sledeca stavka je RAM memorija. Verovartno DDR2 ili nesto drugo sve opet zavisi od predhodnog izbora. Finalno planiram da uzmem 2Gb ali ako na startu ne budem imao love za to i 1Gb ili minimum 512Mb bi opet kazem odradilo za pocetak.(Opet vas predlog?). I još ostaje graficka kartica, verovatno PCI-E posto ploca mora imati to, (zaboravio sam jos da dodam da ploca mora podržavati SLI jer nekada ću sigurno poželeti da ubacim još jednu grafičku i da vidim kako šljakaju u paru.) Ostalo je sitno ili vec imam (TFT 19’’ kupljen, imam Segate 250Gb i Hitachi 80gb-sistemski, kućište već izabrano a hladjenje neko bolje to naknadno). Eto ja vec imam nešto na umu ali da ne uticem na vas da vidim šta ćete reći,tj predložiti.
P.S Što se količine novca tiče pa pošto su želje mogao bih skupiti malo više ali npr najvipše bih izdvojio za ploču i ne bih prelazio 150€ ali ako je to nekih 20-30€ a mnogo dobra MB dao bih. Tako i za ovo ostalo nekako okvirno u rangu 100-150€ ali ne obavezno, moze nesto i manje . Hvala nadam se da ste me razumeli i da vas nisam smorio ovim pismenim od 3 A4 strane.

Ако ћеш куповати за пар месеци глупо је да ти било шта сад предлажемо поготово што ће на тржишту тад бити далеко већи избор плоча и процесора са нормалнијим ценама него што су сад :wave:

Atila K je napisao(la):
??? ??? ???????? ?? ??? ?????? ????? ?? ?? ?? ???? ??? ??? ?????????? ???????? ??? ?? ?? ??????? ??? ???? ?????? ???? ????? ????? ? ????????? ?? ??????????? ?????? ???? ??? ?? ??? :wave:
Pa to sam i rekao, da sada resim sta da uzmem a kada se cene stabilizuju i kada se pojave u prodaji kod nas da uzmem.Ali nema veze sutra cu ubaciti moj predlog kofiguracije pa komentarisite

Ako ces sada uzimati komponente razmisli o GIGABYTE GA-8I965-P-DS3 maticnoj, podrzava core2duo, izvanredne oc mogucnosti, treba da je oko 160e. Za ram ne znam, hvalili su apacer ddr2 533 ovde po forumu, lepo se OC ova memorija, mada ako nemas nekoga da ti probere ram niko ti ne garantuje kakav ce biti OC.

Poslednja izmena:
Sta kazete na ovo?Kako sljaka i i kako se OCuje?

1.
K9N SLI Platinum - K9, nVidia nForce 570 SLI, S.AM2, SB7.1, 2xPCI-E16x, 6xSATA II RAID, DualGLAN, 4xDDR2 800, IEEE1394 - 169,92 €

ATH64-3500BOX-AM2 - CPU Athlon 64 2.2 GHz, 512kb + 128kb, socket AM2 (za pocetak) - 114,58 €

MSI - VGA PCI-E 256MB DDR3 GeForce 6600GT,SLI, DVI, TV-out, 128bit - 154,46€

Transcend - DDR2 1GB 240pin PC-667/CL5 -118,00 €

2. Asus M2N32-SLI Deluxe Wireless Edition – nVidia nForce 570 SLI, S. AM2, S 7.1 AC-97 i Adi SoundMAX DTS, 2xPCI-E16x, 6xSATA II RAID,2x IEEE1394 – oko 16.600 din(priblizno)

ATH64-3500BOX-AM2 - CPU Athlon 64 2.2 GHz, 512kb + 128kb, socket AM2 (za pocetak) - 114,58 €

MSI - VGA PCI-E 256MB DDR3 GeForce 6600GT,SLI, DVI, TV-out, 128bit - 154,46€

Transcend - DDR2 1GB 240pin PC-667/CL5 -118,00 €

To je za AMD a naknadno cu ubaciti Intel konfiguracije

Ne razumem kako mozes da poredis jednu 570 SLI i jednu 590 SLI plocu, ogromna je razlika u ceni. Osim toga ako cjes da se bavis oc-om onda ti ne treba 3500+, bolje je uzeti 3200.
Sto se tice graficke uzmi 7600GS umesto te 6600GT ili jos bolje uzmi 7600GT ;)

Mislim da je bolja kupovina X2 3600+ ~ 130-140 €

ja bih pre uzeo neki gigabyte ili bad axe sa 965 chipsetom, opasce im cena uskoro, uzmes neki pentium d i stekas lovu za c2d, za memaru sam i ja cuo da je apacer dobra, ali naravno imaj i geil na umu...
graficku 7600gs ddr3 ....

Pa i ja tako nesto sada mislim. 65% C2D a 35% za AM2 AMD. A koji bi Celeron D uzeo? Koji je dobar za OC i da li bi sa nekim od njih mogao dobiti stabilnih za stalni rad 4Ghz? Evo sad gledam neke ploce javicu se posle za misljenja o nekima od njih.

Celeron D zaboravi. Uopste nije blizu Pentium (D) ili Athlon procesorima. U normalnim uslovima (bez nekog ultra-mega-giga hladjenja) ne bi mogao da ga nateras da radi na 4 GHz. Naravno, i to pod uslovom da "ubodes" dobar primerak. Moj savet: uzmi Pentium D 805, skoro svaki moze da se klokuje na 3,3-3,4 Ghz. I naravno, 7600GT :)

o celeronu nemoj ni da razmisljas ako mislis da ga ocnes....
i moja preporuka je pentium d805 koji je sada u visa-srednja klasi, ali posto rece da se spremas za c2d onda (po meni) ti je to najbolje resenje....

dobro resio sam to pitanje. ali jos se dvoumim oko ploce ali imam vremena tek skupljam kintu. a moj dobavljac kod kojeg kupujem nema za sada u ponudi d 805 ali mogu da mu trazim da mi naruci. kolika mu je cena okvirno?

*Speed* je napisao(la):
dobro resio sam to pitanje. ali jos se dvoumim oko ploce ali imam vremena tek skupljam kintu. a moj dobavljac kod kojeg kupujem nema za sada u ponudi d 805 ali mogu da mu trazim da mi naruci. kolika mu je cena okvirno?
100-110e

peja je napisao(la):
Celeron D zaboravi. Uopste nije blizu Pentium (D) ili Athlon procesorima. U normalnim uslovima (bez nekog ultra-mega-giga hladjenja) ne bi mogao da ga nateras da radi na 4 GHz. Naravno, i to pod uslovom da "ubodes" dobar primerak. Moj savet: uzmi Pentium D 805, skoro svaki moze da se klokuje na 3,3-3,4 Ghz. I naravno, 7600GT :)

Kakva gruba dezinformacija,a cedar mill D352(65nm/3.2 ghz/512 L2/80€) radi bez problema preko 4 ghz bez dizanja voltaže.Meni je stari celeron D 2.4ghz radio(još radi) sa box kulerom, krš memorijom,krš napajanjem,bez dizanja napona 3.4 ghz. Zamenio sam ga sa D920 i zadovoljan sam ali sada kada bih opet kupovao definitivno bih uzeo D352 za te pare radi extra brzo.

pa dobro glavni izbor mi je trenutno d805 ali nista finalno. sad me jedino muci ploca. hteo bih neku sa p965 chipsetom da bih mogao posle na nju C2D ali da mi dobro posluzi i sa ovim d805. da li asus ili gigabyte, nisam pametan, naravno sto bolji odnos cena-performanse

Imaš u I*telu za 162.2e... video sam po benchu pozitivna mišljenja o njoj, pretraži malo forum...

pa citao sam malo. posebno mi se svidelo 485 FSB. i neki lik je sa onim losijim C2D imao vise od 3.4GHz, naravno OC. Pa dobro nadam se da ce joj malo pasti cena za neko vreme, praticu je. za sada je 1 na listi zelja

taner je napisao(la):
Kakva gruba dezinformacija,a cedar mill D352(65nm/3.2 ghz/512 L2/80€) radi bez problema preko 4 ghz bez dizanja voltaže.Meni je stari celeron D 2.4ghz radio(još radi) sa box kulerom, krš memorijom,krš napajanjem,bez dizanja napona 3.4 ghz. Zamenio sam ga sa D920 i zadovoljan sam ali sada kada bih opet kupovao definitivno bih uzeo D352 za te pare radi extra brzo.
OK, taj Celeron je mozda najbolji izbor za te pare, ali...
Klokovan na 4 GHz je verovatno otprilike na nivou P4@3,2-3,3 GHz. Da li je uporediv sa 2xP4@3,2-3,3 GHz? Ne bih rekao. Dual-core proc. ce biti sve vazniji u buducnosti, jer ce se svi programi i igre pisati tako da iskoriste 2 jezgra.
@taner
Super je ako taj Cel. moze da radi na 4 GHz bez dizanja napona!:wave: Trebalo bi videti koliko moze da izgura za povecanjem napona.

Vrh Dno