Šta je novo?

Pomoc pri kupovini TFT LCD monitora

net_freek

Slavan
Učlanjen(a)
05.09.2005
Poena
301
Bio bih zahvalan svakome ko bi mi pomogao oko kupovine TFT-a.

Naime potreban mi je prvenstveno za citanje knjiga. Ostale aktivnosti nisu toliko bitne, ali u svakom slucaju nemaju veze sa grafickom i video obradom, igricama i slicnim stvarima. Razmisljam da li da kupim 17-icu pivot ili 19-icu. Voleo bih preporuke za obe varijante. Mislim da je svima jasno sta zelim, minimum je A4 stranica u prirodnoj velicini (vertikalno postavljena naravno). 19-ica po visini odgovara visini A4 stranice, ali kada se okrene 17-ica (pivot) mislim da je velicina prikaza jedne stranice veca. Ali dilema ostaje, 19-ica ima vecu radnu povrsinu i ne mora da se stalno okrece, ali naravno 19-ica koja je u cenovnom rangu (+-20 EUR) 17-ice pivot je sigurno losijeg kvaliteta (na primer: Samsung 713N Pivot i 913V).
I na kraju, cena. Odgovarajuci monitor bih maksimalno platio oko 320 EUR (uzmite u obzir da uzimam po dilerskim cenama).
Koji biste mi monitor preporucili u bilo kojoj od ove dve varijante (17" ili 19")?

Hvala unapred na odgovorima.

uzmi 913V samsung jer ce ti veca radna povrsina uvek dobro doci a i kasnije ako ikad budes prodavao niko te nece u Srbiji pitati za pivot nego za velicinu:)

Razmisli o modelu Samsung 930b

Moja topla preporuka:
Neovo F-417S kosta oko 260 eura( sa PDV) ,12 ms, 17"... ili
Neovo F-419 19" , oko 340 eura. Mada ni Gericom C900 19" sa cenom od oko 330 eura nije los. Ove cene su maloprodajne.

Nista ti nece faliti onda Value seriji, dakle najjeftiniji Samsung ili LG ce ti zavrsiti posao.
Izbegni pivot, nije to bas tako sjajno kao sto na prvi put izgleda. Dakle 19tica.
Ima ih za 350 evra svakakvih.

Pozdrav!

p.s. sta ti znaci da je A4 u prirodnoj velicini ? Kakve veze ima da je zoom 110% ili 90% ? Zar ne bi bilo bolje imati 21" tft u pivotu i da je stranica 50% uvecana ? Sto veca lakse citanje, ne radis pripremu pa da ti zanci da je prikazana dimenzija ista kao u prirodi

Sasa je napisao(la):
Izbegni pivot, nije to bas tako sjajno kao sto na prvi put izgleda.
Zasto, koje su mu mane?

Sasa je napisao(la):
p.s. sta ti znaci da je A4 u prirodnoj velicini ? Kakve veze ima da je zoom 110% ili 90% ? Zar ne bi bilo bolje imati 21" tft u pivotu i da je stranica 50% uvecana ? Sto veca lakse citanje, ne radis pripremu pa da ti zanci da je prikazana dimenzija ista kao u prirodi
Rekao sam MINIMUM je A4 u prirodnoj velicini, a sto je veci prikaz to je bolje, odnosno manje zamorno za citanje.

DragonLord je napisao(la):
Razmisli o modelu Samsung 930b
Previse skup.

ZverBre je napisao(la):
Neovo F-417S kosta oko 260 eura( sa PDV) ,12 ms, 17"...
Ali ta 17-ica nije pivot zar ne?

Hvala na brzim odgovorima.

shmeis je napisao(la):
uzmi 913V samsung jer ce ti veca radna povrsina uvek dobro doci a i kasnije ako ikad budes prodavao niko te nece u Srbiji pitati za pivot nego za velicinu:)

Radnja površina je ista i kod 17" i kod 19" TFT monitora. Rezolucija je u oba slučaja 1280x1024. Jedina razlika je u veličini piksela.

Znači bez obzira što je 19" fizički veća, na njen ekran može stati ista količina informacija kao i na ekran 17"-ice. E sad, ako hoćeš "veća slova na ekranu" :D to bi bila jedina prednost 19"-ice.

Ja lično bih se opredelio za kvalitetniju 17" nego za manje kvalitetnu 19".

Sale je napisao(la):
Radnja površina je ista i kod 17" i kod 19" TFT monitora. Rezolucija je u oba slučaja 1280x1024. Jedina razlika je u veličini piksela.

Potpuno si u pravu, hvala sto si mi skrenuo paznju na to.

Nazad
Vrh Dno