Šta je novo?

Pomoc pri kompresiji fajlova?

vexa

Slavan
Učlanjen(a)
04.04.2008
Poena
309
Ne znam vise pod koju grupu da stavim ovu temu, ako sam pogrijesio nek me neko ispravi....

Treba mi dakle neki program tipa winrara za kompresiju fajlova ali da ti fajlovi posle kopresije zauzimaju dosta manje prostora, te da se isti takvi posle mogu otvoriti pomocu winrara???

Winrar > pa izaberi best compression.

Nema tu mnogo mudrosti.
Postoji nekoliko algoritama kompresije koji se primenjuju. Koliko mi je poznato, ni jedan josuvek obicnom coveku besplatno dostupan
ne omogucava znacajno bolju kompresiju od opsteprimenjenih u opstepoznatim aplikacijama za kompresiju.

Poslednja izmena:
Ma skino sam s neta fajl koji je velicine 1,90GB kad sam ga raspakovo bio je 16GB, fazon je u tome sto sam obrisao original paket i sad zelim ponovo zapakovat taj paket koji ce se moc otvarat pomocu WinRar-a kao sto se otvorio i ovaj predhodni... Ja ne znam koji djavo je koristio taj tip sto je toliku kompresiju napravio...pojasnite???

Ma skino sam s neta fajl koji je velicine 1,90GB kad sam ga raspakovo bio je 16GB, fazon je u tome sto sam obrisao original paket i sad zelim ponovo zapakovat taj paket koji ce se moc otvarat pomocu WinRar-a kao sto se otvorio i ovaj predhodni... Ja ne znam koji djavo je koristio taj tip sto je toliku kompresiju napravio...pojasnite???

iskreno...ja na takvu kompresiju jos ne naidjoh:))

jes ti siguran da to nije neki program..ili neka aplikacija..pa da se instaliranjem prosiri na celih 16gb?

pobogu ljudi, koeficijent kompresije zavisi i od strukture podataka...

To su neke igrice sa konzola, tacnije romovi, nema instalacije... A skoro sam nasao i skinuo sebi Win Vistu-spakovani iso fajl na nevjerovatnih 2MB:)

Upravo pakujem tih 16GB sa 7z na ultra opciji pa cu vidjeti koliko ce izaci jedino mi je problem sto ne znam kako sa 7z da spakujem fajlove i sta da sve ukljucim pa kad budem raspakivo sa Winrarom da extraktovanje ide brze...Ovako cini mi se da ce ici dosta sporije???

***Kako da ja svoju kucu spakujem i nosim je u dzepu sa sobom***:cigar:

E pa sad, ti bi i max brzinu i najveći stepen kompresije, to ne ide zajedno ;). Ovo za vistu na 2MB zaboravi, to nema veze sa životom :D, instalacije su već spakovane u cab fajlove, a sve to još posle u iso koji je takođe archive format.
A romovi se zaista neverovatno kompresuju, potvrđujem. Ja imam gomilu raznih, game boy, sega genesis, master system, nes... i svi se strahovito dobro kompresuju, tako ih držim na telefonu radi uštede :).

edit:
Nisam imao nikakvih 7zip arhiva na kompu, ali sad sam baš probao da napravim i winrar je normalno asocirao extenziju i može da raspakuje. Napravljeno sa 7zip 4.65, a winrar je 3.92.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno