To je mana svakog olympusa, ja sam radio u radiu gde su koristili dva olympusa, modele se ne secam, ali stvar je sledeca:
Prvo, snima u neki levi WAV format, semplovanje 22KHz, 16bit, izrazen DC offset, snima sve, ali ono sta treba se ne cuje, posto je priroda zvuka takva, da kad hoces da popravis skenjan zvuk, jos ga vise unistis, prebacivanje se vrsi preko njihovog programa brzinom 2 puza, 30 min zapisa kopira 10min, sramota te da pustis taj zapis u etar, mislim diktafon se realno ne koristi za to, ali kad sam uporedio sa kvalitetom snimka sa MSI MegaStick-a, nebo i zemlja, MSI moze lepo u 44.1KHz, 16bit, onaj ugrdjeni mikrofon je odradio tako, da sam im ostavio da rade bitnije stvari sa njim a olympus nek koriste ako ne treba da ide materijal u etar.
Olympus je preskup za ono sta nudi, sad ce neko da ga hvali, ali iz licnog iskustva, a i iz iskutva mog profesora: Olympus diktafone nemojte koristiti! Sony je za 2 koraka ispred.
Nije mi cilj da snimam "travu kako raste", sasvim sam zadovoljan ako kvalitet bude kao kod solidnog analognog diktafona. Mada, mislim da od digitalnog čovek s pravom očekuje nešto više. Meni je stvarno šokantno to da su se skupi diktafoni pravili sa hardverom koji daje rezultat kao prosečan jeftin MP3 player, uz dodatak milion dugmića i funkcija za manipulaciju fajlovima.mislim da su bacanje para ako ti je cilj da snimas "travu kako raste".
Tu se sad opet vrtimo u krug. Za snimanje glasa je dobar svaki. Ono što je pitanje to je pod kakvim uslovima i sa kakvim kvalitetom? A to ne znamo. Meni, mislim, ne treba nešto tako kvalitetno kao LS-10. Ali, sve skuplje od najjeftinijeg (pa možda čak i to) ne ide da se kupi na neviđeno.Zvao sam neke iz Olympusa i rekose kao previse je LS-10, kao to je bas za onog kome treba kvalitetan zvuk, a za snimanje glasa je dobar i DS-50 pa na nize.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari