Šta je novo?

[Pomoc] Povezivanje dva stana na razlicitim spratovima

OfficerDoofy

Cenjen
Učlanjen(a)
02.02.2011
Poena
155
Jel moze neko da me posavetuje kako da povezem wirelessom dva stana koji se nalaze na razlicitim spratovima? Jedan se nalazi na prvom a drugi na drugom spratu i on se nalazi dijagonalno od prvog stana... To su stare vojne zgrade od 4 sprata... Prvenstveno mi treba kako bi povezao svoj laptop sa SBBovim internetom koji se nalazi na drugom spratu i trebala bi mi stabilna konekcija koja moze da izvuce 3-4MB download... Hvala unapred...

Pokušaj da iskoristiš ugrađene gibljive cevi za telefonske parice (plavo-bele) ili plastične kanalnice ako su naknadno u Vašoj zgradi uvlačili kablovsku TV.

Pokušaj da iskoristiš ugrađene gibljive cevi za telefonske parice (plavo-bele) ili plastične kanalnice ako su naknadno u Vašoj zgradi uvlačili kablovsku TV.

Mislim da su te cevi i plasticne kanalnice vlasnistvo CATV providera, ne znam da li bi blagonaklono gledali na tu manipulaciju njihovom imovinom?

Za kanalnice uvek postoji šansa da ih provajder otvori, a cevi za telefon nikad niko ne gleda. Mada kroz kanalnice lako položiš kabal, bez ikakvog alata. Kroz cevi treba sajla (dobro sad su plastične) i malo iskustva.

Za kanalnice uvek postoji šansa da ih provajder otvori, a cevi za telefon nikad niko ne gleda. Mada kroz kanalnice lako položiš kabal, bez ikakvog alata. Kroz cevi treba sajla (dobro sad su plastične) i malo iskustva.

Pricao mi je kolega da je jedan veliki ISP provajder kod nas upadao cak i u podzemnu kanalizaciju Telekoma i postavljao svoju optiku, i nikom nista - mada rizik postoji uvek :) Sta mu fali ako dijagonalno razvuce Ethernet ili cak opticki patch kabl sa media konvertorima preko balkona izmedju dva stana? Jeste da su zgrade bivse vojne, ali nema vise JNA ;)

Vrh Dno