Šta je novo?

Pomoc!POmoc!Pomoc!

ManInBlack je napisao(la):
Takodje, kakvi su olympus mju mini s i nikon 5200 u odnosu na prosecan fotoaparat?
Ko pravi bolje fotke a510 u auto modu ili 5200?

mnogo se premisljas i razmisljas, uzmi A510 kao jeftin entry aparat sa manuelnim podesavanjima i s njim nauci principe fotografije. A onda ce ti se, kad budes jednog dana kupovao ozbiljniju spravu, vec sve samo kaz'ti..

pazi, koliko sam ja citao forume kada sam kupovao aparat, zakljucio sam da nikon pravi bolje fotke u auto modu od canona, ali zato canon pravi bolje fotke kada rucno podesis, naravno ako znas sta radis. sto se tice movie mode, 5200 ima 10000x bolji od A510, vga 30fps, neograniceno snimanje. idi na

http://www.steves-digicams.com/hardware_reviews.html pa vidi samplove

ono sto mogu da ti kazem je da uz 5200 dobijas litijumsku bateriju i punjac.

prle jesi li li mislio na canon ili na nikon kada si pisao o auto modu?

vredi li 125e vise nikon 5900 od a510??

Kad sam ja trazio aparat razmisljao sam isto izmedju a510 i 5900!Na kraju sam se odlucio za 5900.Ako su ti bitna manuelna podesavanja svakako je bolji 510 jer ih ima vise nego 5900, a opet sa druge strane 5900 ima vise mpx,bolji video mod, aluminijumsko kuciste veci display,...Ako imas dovoljno para i za dodatnu bateriju(25-30e) i memorijsku karticu, preporuci bi ti 512mb(35e) kupi 5900.A inace ni sam nisam siguran dal se isplati tih 125e(mozda misli da NE ali opet nisam siguran! :p )!Sta god da uzmes od ova dva, neces pogresiti! :wave:

Video mod mi nije toliko bitan, a ni veci broj mpx! Jedna ispravka, razlika je 135e! Srdjane kakvi su ti utisci sa 5900? Jesi li stampao slike?

prle jesi li li mislio na canon ili na nikon kada si pisao o auto modu?

pa mislio sam onako kako sam napisao gore. nikon pravi bolje u auto modu, a canon bolje kada znas kako da podesavas parametre. pogotovo sto nema svaki nikon mogucnost za podesavanje raznih param.

Jedna ispravka, razlika je 135e! Srdjane kakvi su ti utisci sa 5900? Jesi li stampao slike?

Jel to cena od 285e u prodavnici ili...(mislim na 5900).Aprat je extra, barem za moje potrebe.Odlican auto mod, koji i najvise koristim.Mali je, tako da ga nosim uvek!Pravo da ti kazem nisam imao prilike da razvijam slike, ali verujem da bi ispale sasvim ok!

Koliko sam mogao da primetim, treba ti aparat za cisto amatersko slikanje.
Zato ne rasipaj dodatnih 125 evrica na Nikon, jer za tu razliku mozes da kupis: 4 baterije sa brzim punjacem, SD karticu od 512MB, torbicu i tripod postolje. A pored svega toga mozes da naucis mnogo toga oko manuelnog podesavanja.

boing je napisao(la):
Koliko sam mogao da primetim, treba ti aparat za cisto amatersko slikanje.
Zato ne rasipaj dodatnih 125 evrica na Nikon, jer za tu razliku mozes da kupis: 4 baterije sa brzim punjacem, SD karticu od 512MB, torbicu i tripod postolje. A pored svega toga mozes da naucis mnogo toga oko manuelnog podesavanja.
Tako ce i da bude! Ovih dana kupujem a510! Hvala svima! Javicu se sa utiscima!

sve preporuke za konica minolta z2
malo je skup ali je mrga
pozdrav :wave:

I šta kad se pokvari nešto na njemu? Ne bih se zaletao sa kupovinom nekog kompaktnog konica minolta digitalca, pogotovo posle izlaska minolte iz foto biznisa.

Upravo mi je stigao a520!!! Sutra cu da prenesem utiske kakav je! Pozdrav svima!

^ posto ti je to prvi aparat, bices odusevljen u svakom slucaju ;)

Vrh Dno